Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

«Η πλειοψηφία πρέπει να σέβεται την μειοψηφία και το αντίθετο» απάντησε ο Τζίγγερ

Αθήνα
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απάντησε στις δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφορικά με τις δηλώσεις του περί σοβαρής πρότασης για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον «NovaSports fm»:

«Δεν έχει ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα. Το θέμα της ονοματοδοσίας είπε ότι έδωσε 43 εκατ. ευρώ για τον ΠΑΟ, ωστόσο τα έδωσε μέσω της τράπεζας MARFIN. Δεν έχει υπογραφεί τίποτα. Θέλω να τονίσω ότι το Δ.Σ. αποδέχθηκε την αποτίμηση της ΠΑΕ στα 110 εκατ. ευρώ και είπαν ότι θα συμμετέχουν όλοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτή είναι η αποτίμηση της Ντελόιτ και είναι σύνηθες να την περνάς στο Δ.Σ. και ειδικά σε μία ομάδα που είναι πάρα πολλοί οι μέτοχοι.

Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο είναι ο ΠΑΟ και άλλο ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟ το 2008 δεν είχε δάνεια, είχε κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις - όπως του Σπυρόπουλου - και τα καθαρά χρέη ήταν της τάξης των 2 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε τα χρέη από την προηγούμενη διοίκηση και αγόρασε τις υποχρεώσεις του κ. Κόκκαλη έναντι 30-40 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η σημαντικότερη διαφορά με τον ΠΑΟ. Ο έλεγχος αφορά αν τα στοιχεία είναι αληθή ή όχι.

Η ουσία είναι ότι έχει γίνει μια αποτίμηση «Α», που έχει γίνει με κάποια δεδομένα. Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει. Όταν πωλείται ένα οικόπεδο δίπλα στο δικό σου με μια τιμή «Α», τότε και το δικό σου θα κοστολογείται με ένα ποσό «Α». Εκείνο που λένε στον Ολυμπιακό είναι ότι εγώ αναλαμβάνω μέχρι τα 35 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα είναι δικά σου.

Λέμε ότι ο Ολυμπιακός έχει μια αποτίμηση, αν θεωρούμε ότι έχουν μπει 65 εκατ. ευρώ σε μια ομάδα, δεν είναι δυνατόν να πέσει η αποτίμηση μιας ΠΑΕ. Σας υπενθυμίζω ότι χρήματα που θα πάρω από την πώληση της ΠΑΕ θα τα δώσω σε κάποια ιδρύματα και στον Ερασιτέχνη. Υπάρχει μια τάση να διογκώνονται τα πράγματα και το έχω τονίσει αρκετές φορές αυτό το πράγμα. Είναι συνήθης η τακτική του κ. Βγενόπουλου να σε παίρνει λίγο πριν εκδώσει την ανακοίνωσή του.

Είναι γνωστό ότι δεν συμφωνώ στο θέμα του Αντωνίου, δεν είναι τυχαίο ότι δεν βρέθηκε μια φόρμουλα να γίνει έλεγχος στην ΠΑΕ. Επίσης, θεωρεί ότι ο κ. Πατέρας πρέπει να είναι ανεξέλεγκτος. Όσον αφορά το βράδυ της Δευτέρας, δεν ήρθαμε σε συμφωνία και υπήρχε μόνο μία εφημερίδα που είχε βάλει τίτλο την επομένη: «ή συμφωνία ή Τέλος».

Αυτό που χαλάει την ατμόσφαιρα είναι ότι η πλειοψηφία πρέπει να σέβεται την μειοψηφία και η μειοψηφία να σέβεται την πλειοψηφία. Έτσι, μπορούν να παρθούν σοβαρές αποφάσεις με μεγαλύτερο ποσοστό από το 51%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιλογή του κ. Γόντικα ψήφισαν όλοι, εκτός από ένα ή δύο άτομα. Πρέπει σε όλες τις δημοκρατίες η πλειοψηφία να σέβεται την μειοψηφία.

Εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι άλλα συζητάμε μεταξύ μας, άλλα θέλουμε να βγούμε προς τα έξω και άλλα γίνονται τελικώς. Δεν αμφισβητώ κάποια συμφωνία, επειδή δεν υπάρχει κάποια συμφωνία και αυτό επειδή δεν συμφωνήσουμε στο θέμα του Αντωνίου.

Θεωρούσα ότι ο Αντωνίου δεν έπρεπε να μείνει στο ΠΑΟ από την περσινή σεζόν. Ο λόγος είναι οι κακές επιλογές και αυτό είναι η άποψή μου για έναν άνθρωπο που λειτουργούσε ως τεχνικός διευθυντής στην ομάδα. Το γεγονός ότι δεν συμφώνησα με την πρότασή μου, επειδή πιστεύω ότι δεν έκανε την κατάλληλη δουλειά - δεν θα μου τη χρεώσετε ως λανθασμένη εισήγηση. Η δική μου άποψη είναι ότι πάντα ήθελα παίκτες αξίας και όχι αμφιβόλου αξίας.

Δεν υπήρχε κανενός είδους συμφωνία με τον κ. Βγενόπουλο. Δεν θέλω να μιλήσω για προέδρους, ούτε τίποτα. Εκείνο που θέλω να διευκρινίσω με την ανακοίνωσή μου είναι ότι ήθελα να βάλω τέλος στα σενάρια περί αγοραπωλησίας. Εκείνη την περίοδο υπήρχε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων ξεκίνησε από την εφημερίδα «Εξέδρα» και έλεγε ότι το μπάτζετ έπρεπε να είναι στον Θεό. Τότε είχαμε μια συνάντηση με τους κ.κ. Πατέρα και Αντωνίου. Στη συνέχεια, έκανα μια συνάντηση με τον κ. Γιαννακόπουλο και ο σκοπός της ήταν να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Ο κ. Βγενόπουλος δεν δέχεται πόλεμο, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον ρόλο που έχει ο κ. Γιαννακόπουλος για τον ΠΑΟ και να τον βάζει στο ίδιο καζάνι».

Γιατί δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα οι περίφημες επιστολές: «Αυτές είναι προσωπικές επιστολές και εγώ δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Αν θέλει ο κ. Βγενόπουλος, ας το κάνει εκείνος. Το τι λένε δύο άνθρωποι, δεν χρειάζεται να το λέμε σε τρίτους. Συνήθως όταν λες κάτι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι πιο εύκολο να συμφωνήσει με τον άλλο. Όταν βγάζεις μια κατάσταση και τον κάνει κοινωνική προσφορά, έχεις πρόβλημα»

Για τις συζητήσεις με τους οργανωμένους: «Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Έκανα μια αποτίμηση με μία μέθοδο και αυτή η μέθοδος ισχύει. Σε αυτή την πρόταση, που έγινε συγκεκριμένη, εγώ μπορώ να ενταχθώ στους υποψήφιους αγοραστές. Ενώ θεωρητικά θα έβγαινε μια ουσιαστική δήλωση, κατάφερε ο κ. Βγενόπουλος να μιλήσει για άλλα πράγματα. Εκείνο που έκανα με τον κ. Γκόντζο ήταν να τον βοηθήσω να έχει προσωπική ασφάλεια.

Τα πράγματα για την πώληση είναι πολύ απλά. Εγώ έκανα μία αποτίμηση με μία συγκεκριμένη μέθοδο. Αυτή η μέθοδος ισχύει. Λέω λοιπόν, σε αυτή την πρόταση που έγινε συγκεκριμένη, δεν υπάρχει καμία αντιπρόταση. Αντί να βγει μία τοποθέτηση επί της ουσίας, άρχισε ένα κατεβατό από τους Αγίου Πνεύματος μέχρι ότι την ασφάλεια του Γκόντζου την έχω χρεωθεί εγώ. Αν έκανα μία παρέμβαση ήταν να βοηθήσω να βρει δύο άτομα. Επειδή έχουμε κάνει μία αμπελοφιλοσοφία περί δημοσιευμάτων εγώ δεν κάνω το ίδιο.

Υπάρχει αγοραπωλησία μέσω εκτιμήσεων και στο τέλος όταν πάει να κλείσει η συμφωνία υπάρχει ένας έλεγχος για την φορολογία ή για άλλα... Με τις 48 ώρες που έβαλα ως χρονικό περιθώριο ήθελα να αποφύγω την παραφιλολογία. Όταν έχεις πλήρη εικόνα των οικονομικών, πολύ εύκολα λες, αυτό εγώ το αποτιμώ τόσο. Και αν θες μου ζητάς άλλες 48 ώρες ή μία εβδομάδα. Θεωρούσα την πρόταση του προσχηματική. Είχε αρχίσει να γίνεται ενοχλητικός. Περισσότερο για τον Παναθηναϊκό, λιγότερο για εμένα. Όπως ήταν προσχηματική η αγορά της Παιανίας. Είναι ένα οικόπεδο, αν θέλει ας αγοράσει το οικόπεδο του Πανιωνίου».

«Υπήρχε ένας σχεδιασμός για 23 εκατομμύρια και έγινε 15. Οι αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου γίνονται με έναν σκοπό. Τα 15 εκατομμύρια που κάποιοι δεν θέλουν να συμμετέχουν, είναι σε μεγάλο βαθμό υποχρεώσεις τους από τις προηγούμενες συμφωνίες τους».

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου:

«Τα 15 εκατ. ευρώ που δεν θέλουν να συμμετέχουν είναι υποχρεώσεις που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Τα 15 εκατ. ευρώ θα καλύψουν ένα κομμάτι και όχι την «τρύπα», χωρίς να ξέρω πως θα πάει η νέα χρονιά.

Συναντηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τους υπόλοιπους μετόχους και μπορώ να πω ότι η άποψη του κ. Ξυλά ήταν ξεκάθαρη και είναι απολύτως σεβαστή. Δεν βρήκαμε πρόεδρο και προχωράμε.

Εμείς 30 χρόνια συντηρούμε τον Παναθηναϊκό. Και επειδή είπε ο κ. Βγενόπουλος ότι δεν υπάρχει άνθρωπος να βάζει κάθε χρόνο 20 εκατομμύρια, και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ τώρα υπήρχαν άνθρωποι. Δεν είναι ίδιες εποχές αλλά αν το δείτε με δραχμές, ο Κωνσταντίνου μας στοίχησε περισσότερα από τον Σισέ.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε πρόεδρο. Θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Κακώς σέρνεται αυτή η διαδικασία, αλλά θα έπρεπε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια».

Δεν έχω γυρίσει στον ΠΑΟ, δεν ξεκίνησα τις διαπραγματεύσεις για την πώληση της ΠΑΕ ή δεν εξέδωσα πρώτος ανακοίνωση. Δύο χρόνια ως πολυμετοχικός δεν υπήρχε λόγος να ακούγονται συνθήματα κόντρα σε εμένα.

Εκείνη τη στιγμή είπα: «ας τελειώσει αυτό το πράγμα, ας τελειώσει αυτή η ιστορία». Η απόφαση του πολυμετοχικού υπάρχει και δεν προέκυψε ξαφνικά και ήταν συνδυασμένη με το γήπεδο. Αν ήταν να το ξανακάνω, θα το ξανάκανω. Μπορείτε να φανταστείτε ποια λάθη δεν θα ξαναέκανα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...