Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τρίτη και ...φαρμακερή ο Βόλος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό!

Τρία στα τρία συμπλήρωσε φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό! Μετά τις δυο νίκες των Θεσσαλών στην κανονική περίοδο (1-0 έξω, 3-2 μέσα) ήρθε και το 2-1 στα πλέι-οφ, αποτέλεσμα που δίνει ελπίδες στην ομάδα του Βόλου να μην τερματίσει τελευταία. Με την πλάτη στον τοίχο πλέον ο Παναθηναϊκός που προηγήθηκε χωρίς να το αξίζει (34' Λέτο) και δέχτηκε δυο γκολ από Σολάκη (52') και Μαρτίν (64' από θέση οφσάιντ). Κυριάρχησε απόλυτα ο Ολυμπιακός Βόλου που είχε και δυο δοκάρια (22' Μαρτίν, 29' Μπρέσκα). 


Αποφασισμένος από τα πρώτα λεπτά έδειξε ο Ολυμπιακός Βόλου. Κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και "τιμώρησε" τον Παναθηναϊκό και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με μοναδικό αμυντικό μέσο τον Σιμάο, ο οποίος φυσικά ήταν αδύνατο να κρατήσει μόνος του το κέντρο των «πρασίνων». Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ήταν για δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι (μετά από αυτό στην Τούμπα) πολύ κακός.
 
Όσο περνούσε η ώρα τόσο ανέβαζαν στροφές οι γηπεδούχοι. Με γρήγορο τέμπο, έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες (με κυριότερες τα δύο δοκάρια), αλλά από ένα ατομικό λάθος του Μάριο Μπρέσκα έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί, έπειτα από το σουτ του Σεμπάστιαν Λέτο στο 34’. Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό τέρμα του 25χρονου Αργεντινού στο πρωτάθλημα, μετά από εκείνο που σημείωσε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
 
Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος είχε και πάλι κατοχή μπάλας και το γρήγορο γκολ από τον 37χρονο Ηλία Σολάκη (ο οποίος έκανε σ' όλο το ματς άνω κάτω την άμυνα των «πράσινων») – το 6ο του φετινό στη Σούπερ Λίγκα – κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός την ίδια στιγμή προσπάθησε κυρίως με τον Καραγκούνη που μπήκε στο ημίχρονο να φανεί απειλητικός, αλλά χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα έμοιαζε κουρασμένη, ταλαιπωρημένη, χωρίς διάθεση. 
 
Η ανατροπή έγινε με σκόρερ τον Αργεντινό Χουάν Μαρτίν, ο οποίος σκόραρε για τρίτη φορά φέτος κατά του Παναθηναϊκού (έστω κι αν ήταν σε θέση οφσάιντ στη φάση του γκολ), καθώς είχε βρει δίχτυα δύο φορές στο 3-2 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
 
Πλέον, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τους τρεις πρώτους του βαθμούς στα πλέι οφ και ξαναμπήκε στο κυνήγι της 3ης θέσης, μειώνοντας στον ένα βαθμό της διαφορά του από τον Παναθηναϊκό, το έργο του οποίου για την πρώτ θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ γίνεται πάρα πολύ δύσκολο.
 
Το φιλμ του αγώνα
 
2’ Σουτ του Βύντρα έδιωξε ο Γιακούποβιτς με γροθιές.
8’ Εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Μαρτίν και Μπρέστα, σούταρε άστοχα ο τελευταίος.
11’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς ο Μόνχε βρήκε τον ξεμαρκάριστο Σολάκη, αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν σούταρε καλά και η μπάλα πέρασε άουτ.
22’ ΔΟΚΑΡΙ: Νέα πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ζαραδούκας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μαρτίν έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Τζόρβα.
29’ ΔΟΚΑΡΙ: Κι άλλο δοκάρι για τον Ολυμπιακό Βόλου σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα.
34’ ΓΚΟΛ (0-1): Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Λέτο, που έκλεψε την μπάλα από τον Μπρέσκα. Ο Σλοβάκος προσπάθησε να κάνει ντρίμπλα στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά υπέπεσε σε λάθος.
41’ Ο Σολάκης βρήκε τον Μαρτίν, που δεν πλάσαρε καλά τον Τζόρβα.
51’ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέτο ο Ζιλμπέρτο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
52’ ΓΚΟΛ (1-1): Μετά από ωραία σέντρα του Ζέλεσι από τα δεξιά, ο Σολάκης με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Τζόρβα και ισοφάρισε.
64’ ΓΚΟΛ (2-1): Ο Μπρέσκα εκτέλεσε το φάουλ ο Μαρτίν σηκώθηκε ψηλά και ίσα που ακούμπησε τη μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Τζόρβα. Πάντως, ο Αργεντινός επιθετικός φάνηκε πως ήταν λίγο πιο μπροστά από την άμυνα του Παναθηναϊκού, σε θέση οφσάιντ.
93’ Σουτ του Λέτο σε μια από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα, έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Γιακούποβιτς.
 
ΣΚΟΡΕΡ: 52’ Σολάκης, 64’ Μαρτίν - 34’ Λέτο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τομάς – Βύντρα, Λέτο
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Τομάς, Μόνχε (80’ Ντολεζάι), Μητρόπουλος, Άλβαρεζ, Μπρέσκα (91’ Ψυχογιός), Σολάκης (75’ Ακόστα), Μαρτίν. 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Νίνης (69’ Γκοβού), Κλέιτον (46' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία (69’ Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...