Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Εισβολή οπαδών της Φρανκφούρτης στο γήπεδο μετά την καταδικαστική ήττα

Eintracht Frankfurt (white) vs Herta BSC Berli...Image via Wikipedia
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχασε και από την Κολωνία (0-2) και πλέον το έργο της για παραμονή στην Μπουντεσλίγκα είναι πολύ δύσκολο, καθώς χρειάζεται μόνο νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στην έδρα της πρωταθλήτριας Ντόρτμουντ και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Μετά το τέλος του αγώνα εισέβαλαν οπαδοί της με σιδερόβεργες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η άμεση επέμβαση της αστυνομίας και του προέδρου της ομάδας αποσόβησαν τα χειρότερα. Η Μπάγερν κλείδωσε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ με εντυπωσιακό τρόπο, συντρίβοντας 8-1 την υποβιβασμένη Ζανκτ Πάουλι.
 

Η ομάδα του Κριστόφ Ντάουμ, που δεν είχε στην ενδεκάδα της ούτε τον Τζαβέλλα ούτε τον Αμανατίδη συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις, έχοντας σκοράρει στον δεύτερο γύρο μόλις 6 γκολ! Πάντως, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου της ακυρώθηκε κανονικό γκολ, που προήλθε από προσπάθεια του Φάνη Γκέκα. 
Οι οπαδοί της Άιντραχτ είχαν προειδοποιήσει από την προηγούμενη εβδομάδα παίκτες και προπονητή, καθώς περίμεναν με άγριες διαθέσεις την αποστολή κατά την επιστροφή της από το Μάιντς, που ηττήθηκε 3-0. Με τη λήξη του αγώνα με την Κολωνία περίπου 150 οπαδοί της εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο με σιδερόβεργες, έσπασαν διαφημιστικές πινακίδες και μία μεγάλη κάμερα, ενώ άμεσα αντέδρασε και η αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων, έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τους «ultras» και προχώρησε σε συλλήψεις.

Ο θυμός των οπαδών ήταν τόσο μεγάλος που δεν έφευγαν από το γήπεδο, με αποτέλεσμα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο πρόεδρος της ομάδας, που πήγε στο πέταλο των οργανωμένων για να τους ηρεμήσει. Μάλιστα, πήγες του συλλόγου αναφέρουν ότι λόγω των ενεργειών του προέδρου δεν έγιναν μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να μπουν περίπου 500 φίλοι της Φρανκφούρτης στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να μιλήσουν με τους παίκτες και τον προπονητή Κριστόφ Ντάουμ. Αρκετοί εξ αυτών ζήτησαν εξηγήσεις και ξέσπασαν σε κλάματα βλέποντας ότι το ενδεχόμενο του υποβιβασμού είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατό.

Πλέον, η τελευταία αγωνιστική θα έχει ενδιαφέρον κυρίως για την ουρά της βαθμολογίας. Στην κορυφή, η Ντόρτμουντ είναι πρωταθλήτρια και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λεβερκούζεν με ένα βαθμό κόντρα στη Φράιμπουργκ τερματίζει δεύτερη, ενώ η τρίτη ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα είναι η Μπάγερν . Μοναδική περίπτωση να τερματίσει 2η η Μπάγερν (και να μπει κατευθείαν στους ομίλους) είναι να κερδίσει την Στουτγκάρδη και να χάσει από τη Φράιμπουργκ η Λεβερκούζεν.

Στο Γιουρόπα Λιγκ έχουν ήδη κλείσει θέση το Ανόβερο και η Μάιντς, ενώ εκεί θα αγωνιστεί και η ομάδα που θα πάρει το Κύπελλο. Στον τελικό θα αναμετρηθεί η Ντούισμπουργκ με τη Σάλκε, στις 21 Μαΐου στο Βερολίνο.

Στην ουρά γίνεται χαμός, καθώς Βόλφσμπουργκ, Γκλάντμπαχ και Φρανκφούρτη θα παλέψουν για μία θέση. Θυμίζουμε, ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων και εν συνεχεία η καλύτερη επίθεση. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε ισοβαθμία η Βόλφσμπουργκ ευνοείται. Η Ζανκτ Πάουλι είναι η σίγουρη για τη 2η κατηγορία, ενώ η προτελευταία ομάδα του πίνακα θα την ακολουθήσει. Η τρίτη από το τέλος θα δώσει αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει 3η στην 2η κατηγορία.

Η Χέρτα έχει εξασφαλίσει την άνοδό της στην Μπουντεσλίγκα και επιστρέφει μετά από ένα χρόνο, ενώ πολύ κοντά (έχει διαφορά 5 βαθμών) στο να το πετύχει είναι και η Άουγκσμπουργκ. Μπόχουμ και Γκρίτερ Φιρτ θα παλέψουν για την 3η θέση και τα μπαράζ.
Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:
Σάββατο
Λεβερκούζεν – Αμβούργο 1-1 (54’ Κίσλινγκ - 2’ Βέστερμαν)
Φρανκφούρτη – Κολωνία 0-2 (24’ Τσίχι, 92’ Ποντόλσκι)
Γκλάντμπαχ – Φράιμπουργκ 2-0 (80’ Χάνκε, 82’ Ρόις)
Νυρεμβέργη – Χοφενχάιμ 1-2 (16’ Βόλσιντ – 40’ Φιρμίνο, 86’ Σίγκουρτσον)
Σάλκε – Μάιντς 1-3 (48’ Χούντελαρ – 52’ Σούρλε, 81’ Χόλτμπι, 85’ Νοβέσκι)
Ζανκτ Πάουλι – Μπάγερν 1-8 (78’ Έγκερ - 10’, 52’, 86’ Γκόμες, 32’ Φαν Μπούιτεν, 54’, 84’ Ρόμπεν, 74’, 88’ Ριμπερί)
Στουτγκάρδη  - Ανόβερο 2-1 (58’ Χάιναλ, 61’ Οκαζάκι – 66’ Στιντλ)
Βέρντερ Βρέμης – Ντόρτμουντ 2-0 (6’ Σιλβέστρ, 64’ Πιζάρο)
Βόλφσμπουργκ – Καϊζερσλάουτερν 1-2 (6’ Μάτζουκιτς – 25’ Λάκιτς, 44’ Άμεντικ)
Η βαθμολογία
1. Ντόρτμουντ 72
2. Λεβερκούζεν 65 (+19 γκολ)
3. Μπάγερν 62 (+ 40)
4. Ανόβερο 57
5. Μάιντς 55
6. Νυρεμβέργη 47
7. Φράιμπουργκ 44
8. Αμβούργο 44
9. Χοφενχάιμ 43
10. Καϊζερσλάουτερν 43
11. Στουτγκάρδη 42
12. Βέρντερ Βρέμης 41
13. Κολωνία 41
14. Σάλκε 40
15. Βόλφσμπουργκ 35 (-7 γκολ)
16. Γκλάντμπαχ 35 (-17)
16. Φρανκφούρτη 34 (-16)
18. Ζανκτ Πάουλι 29
Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο 14/5
Κολωνία – Σάλκε
Καϊζερσλάουτερν – Βέρντερ Βρέμης
Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν
Μπάγερν – Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ – Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ – Φρανκφούρτη
Αμβούργο – Γκλάντμπαχ
Ανόβερο – Νυρεμβέργη
Μάιντς – Ζανκτ Πάουλι
enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...