Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο Μόγες μίκρυνε τη Γιουνάιτεντ»

Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για τους Φαν Πέρσι και Μόγες (φωτογραφία). Ο Ολλανδός άρχισε τις γκρίνες για τις μεθόδους που ακολουθεί στις προπονήσεις ο νέος του προπονητής

Σύννεφα αμφισβήτησης από πολύ νωρίς στο Ολντ Τράφορντ για τον προπονητή


Η αμφισβήτηση χτύπησε πολύ νωρίς την πόρτα του διαδόχου του σερ Αλεξ Φέργκιουσον στο τιμόνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Μόγες.
Η παταγώδης αποτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις μεταγραφές, τα αρνητικά αποτελέσματα στην Πρέμιερ Λιγκ και η δυσαρέσκεια του Ρόμπιν φαν Πέρσι που δεν έχει πεισθεί για τις ικανότητες του διαδόχου του Φέργκιουσον φέρνουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον Μόγες, κάτι που για πολλούς ήταν αναμενόμενο.

Ο Φαν Πέρσι φέρεται να έχει πει στους συμπαίκτες του ότι του λείπει ο Φέργκι, για τον οποίον άφησε πέρυσι την Αρσεναλ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ διατηρεί επιφυλάξεις για τις μεθόδους του Μόγες στην προπόνηση.

Η δυσαρέσκεια του Φαν Πέρσι ήταν εμφανής κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ και η απόδοσή του ανάλογη της διάθεσής του. Δεν είναι όμως μόνον ο Φαν Πέρσι που δυσανασχετεί με τον Σκωτσέζο.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ ζήτησαν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Εντ Γούντγουορντ, για να του ζητήσουν εξηγήσεις για επιλογές του Μόγες στις μεταγραφές.

Ο Σκωτσέζος κατηγορείται ότι δεν είχε στρατηγική, γι' αυτό δεν κατάφερε να πείσει κανέναν από τους Φάμπρεγας, Τιάγκο Αλκάνταρα, Μόντριτς, Κεντίρα, Ντε Ρόσι και Σνάιντερ να φορέσουν την κόκκινη φανέλα. Ο Μόγες άφησε να περάσουν σχεδόν τρεις μήνες για να πάρει την τελευταία στιγμή τον Κοεντράο. Και εκεί όμως τα θαλάσσωσε, καθώς κινήθηκε τόσο αργά ώστε η Ρεάλ δεν προλάβαινε να ετοιμάσει τα χαρτιά του παίκτη.

Οπως είναι φυσικό, ο Φέργκιουσον αποτελεί το μέτρο σύγκρισης για τον Μόγες και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Ο Μόγες ήθελε να φέρει στο Ολντ Τράφορντ δύο κεντρικούς μέσους και έναν αριστερό αμυντικό και το μόνο που κατάφερε ήταν να φέρει τον Μαρουάν Φελαϊνί, για τον οποίον έδωσε στην πρώην ομάδα του Εβερτον περισσότερα χρήματα απ' όσα έδωσε ο Φέργκιουσον πέρυσι στην Αρσεναλ για το πιο καυτό όνομα της μεταγραφικής περιόδου, τον Ρόμπιν φαν Πέρσι!

Στους ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ, την οικογένεια Γκλέιζερ, χρεώνεται η αποτυχημένη επιλογή να αντικαταστήσουν όλα τα έμπειρα στελέχη του συλλόγου σχεδόν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να γίνεται περίγελος της Ευρώπης.

Ο Γούντγουορντ ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της τουρνέ της Γιουνάιτεντ στην Αυστραλία, για να επιστρέψει επειγόντως στο Μάντσεστερ για μεταγραφική υπόθεση. Ακόμα γελάνε οι δημοσιογράφοι...

Επίσης, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών η Γιουνάιτεντ δήλωνε άγνοια για τους τρεις δικηγόρους που έσπευσαν στα γραφεία της ισπανικής λίγκας για να ενεργοποιήσουν τη ρήτρα του άσου της Μπιλμπάο Αντερ Χερέρα για λογαριασμό της.

Τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για τρεις κορυφαίους νομικούς που εκπροσωπούν ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο, το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εταιρείες με έδρα τη Βρετανία και τη Γερμανία. Ηταν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν μεσολαβήσει για τη μεταγραφή του Χάβι Μαρτίνεθ στην Μπάγερν πέρυσι το καλοκαίρι. Η Γιουνάιτεντ επιμένει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση, αλλά στη Βρετανία κυκλοφορούν ήδη ανέκδοτα για τη συνεργασία που υπάρχει στους Κόκκινους Διαβόλους.

Πολλοί από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ πιστεύουν ότι ο Μόγες δεν εκπροσωπεί όπως πρέπει τον σύλλογο και τον κάνει να μοιάζει μικρός. Αλλοι φοβούνται μήπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γίνει μία νέα Λίβερπουλ, η οποία από την κυριαρχία των δεκαετία του '70 και του '80 πέρασε στην ανυποληψία, έχοντας συμπληρώσει 23 χρόνια χωρίς τίτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...