Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ευρωλίγκα: Φινάλε της πρώτης φάσης

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν απόψε τον τελευταίο αγώνα τους στη πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο Top-16 ης διοργάνωσης.


Ο πρωταθλητής Ευρώπης, που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση, θα επιδιώξει στην Πολωνία με αντίπαλο τη Ζιέλονα Γκόρα (19:45) να φτάσει στο 10/10 και να διατηρήσει το αήττητο σε Ευρώπη και Ελλάδα, επεκτείνοντας το σερί του στις 23 συνεχείς νίκες.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την πρωτοπόρο του 4ου ομίλου Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 21:45 στο ΟΑΚΑ, διατηρώντας ελπίδες -με συνδυασμό αποτελεσμάτων- ακόμη και για τη 2η θέση.

Για να συμβεί αυτό, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη χρειάζεται νίκη επί των Ισραηλινών και νίκη της Λαμποράλ Κούτσα. Στη χειρότερη γι΄ αυτούς περίπτωση, οι «πράσινοι» θα είναι τέταρτοι αν ηττηθούν και παράλληλα οι Ισπανοί νικήσουν τους Ρώσους.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός τερματίσει δεύτερος ή τέταρτος, θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό στη φάση των «16», ενώ αν το «τριφύλλι» καταλάβει την τρίτη θέση θα αποφευχθεί ο πρόωρος ελληνικός «εμφύλιος».Το πρόγραμμα:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Παρτιζάν Βελιγραδίου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπαρτσελόνα-Μπουντιβέλνικ Κιέβου
Ναντέρ-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης
Μπάμπεργκ-Ζαλγκίρις Κάουνας
Στρασμπούρ-Αρμάνι Μιλάνο        20/12

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ζιέλονα Γκόρα-Ολυμπιακός          
Σιένα-Ουνικάχα Μάλαγα
Μπάγερν Μονάχου-Γαλατασαράι 20/12

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Λιέτουβος Ρίτας-Ερυθρός Αστέρας          20/12
Λαμποράλ Κούτσα-Λοκομοτίβ Κούμπαν  20/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...