Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Ο Αστέρας νίκησε 2-1 τον Αρη στην Τρίπολη και... ξέγνοιασε

Νωρίς νωρίς «καθάρισε» τον αγώνα με τον Αρη ο Αστέρας Τρίπολης και ξέγνοιασε για το θέμα της παραμονής του στη Σούπερ Λιγκ. Οι Αρκάδες επικράτησε του Αρη με 2-1 και με τα γρήγορα γκολ που πέτυχε (με τον Εντέρ στο 5' και τον Μπαρτλίνι στο 15') δεν άφησε πολλά περιθώρια στους «κίτρινους».
Ο Κούπερ έκανε μερικές γρήγορες αλλαγές, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει και το σκορ του αγώνα. Το μόνο που κατάφεραν οι Θεσσαλονικείς ήταν να μειώσουν στο 84' σε 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Με δεδομένη την ανάγκη του για βαθμούς ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έκλεισε τον Αρη στην περιοχή του. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε μόλις στο 4ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ του Καρντόσο, το οποίο, όμως, δεν βρήκε στόχο. Στη δεύτερη επίσκεψή του στα καρέ του Αρη, όμως, ο Αστέρας πέτυχε και το γρήγορο γκολ που έψαχνε για να του φύγει το άγχος. Ο Εντέρ εκμεταλλεύθηκε αδράνεια στην άμυνα του Αρη και με όμορφη προσωπική ενέργεια βρήκε το χώρο να σουτάρει και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.
Οι αλλαγές στην 11άδα του Αρη από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οι «κίτρινοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις. Ο Αστέρας είχε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε πολύ γρήγορα να προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά.
Το 2-0 προήλθε από στημένη φάση στο 15'. Ο Ρίος εκτέλεσε το φάουλ, ο Πέσκοβιτς δεν έκανε καλή έξοδο και ο προωθημένος Μπαρτολίνι με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Μετά το 2-0 ο Αρης προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι πετυχαίνοντας κάποιο γκολ, αλλά ο Αστέρας είχε πάρει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και κράτησε εύκολα το υπέρ του σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας τον Χαβίτο στη θέση του Μεριέμ, ενώ στο 60' πέρασε στο παιχνίδι και τον Φερνάντες αντί του Ναφτί.
Οι αλλαγές του Αργεντινού τεχνικού, ωστόσο, δεν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Ο Αστέρας είχε τον έλεγχο και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, χωρίς πάντως να δημιουργήσει κι αυτός από την πλευρά του σημαντικές ευκαιρίες.
Στο 75' ο Κούπερ έκλεισε τις αλλαγές του με τον Τζόνσον στη θέση του Κάμπορα, πιέζοντας ακόμη περισσότερο για να μειώσει. Αυτό τελικά έγινε στο 83ο λεπτό, όταν ο Νέτο βρήκε τον Κόκε στην περιοχή και αυτός με κεφαλιά έκανε το 2-1.
Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με το οποίο ο Αστέρας εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην Σούπερ Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...