Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Φιέστα για ΠΑΟ, αγωνία για Ξάνθη και Λεβαδειακό

Τον  πρώτο του τίτλο πρωταθλήματος μετά το 2004 γιόρτασε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ!

Οι «πράσινοι» του Νίκου Νιόπλια, ήθελαν μόνο έναν βαθμό στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, αλλά δεν ήταν δυνατόν να αρκεστούν σε  ισοπαλία. Με συνοπτικές διαδικασίες εξασφάλισαν τους βαθμούς της νίκης (2-0), ο τίτλος βάφτηκε «πράσινος» και το πάρτυ στις εξέδρες ήταν εντυπωσιακό. Με βεγγαλικά, ζητωκραυγές  και τραγούδια, οι φίλοι του ΠΑΟ αποθέωσαν τους θριαμβευτές και βέβαια τον Τζιμπρίλ Σισέ, τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Περισσότεροι από 50.000 φίλοι του Παναθηναικού πήγαν στο ΟΑΚΑ για να αποθεώσουν τους παίκτες. Το έναυσμα  για τους πανηγυρισμούς ήταν το υπέροχο γκολ του Σωτήρη Νίνη, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα, να αγκαλιάζει τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Με την έναρξη του β΄μέρους εκατοντάδες μικρά βεγγαλικά-κεράκια έκαναν την εμφάνισή τους στα χέρια των οργανωμένων οπαδών στο «πέταλο» της θύρας 1.

Τελικό σκορ; 2-0.Μόλις στο 1' ο Σισέ με πλασέ από κοντά σημείωσε το 1-0 και στο 45' ο Νίνης με έξοχο βολέ από μακρινή απόσταση, πέτυχε το 2-0. Ο Ηρακλής ήταν κομπάρσος σε μια φιέστα για τον Παναθηναϊκό.

Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχωρίζει η επιτυχία της Λάρισας  και του Εργοτέλη. Η ομάδα του Παπακώστα πέρασε  σαν σίφουνας από τη Νέα Σμύρνη και με το 3-0 διασφάλισε την παραμονή της στη Λίγκα. Τα γκολ πέτυχαν οι Μετίν (27), , Τουάμα (38') και Κουζέν (60'). Ο Εργοτέλης με το 3-1 παρέμεινε στην κατηγορία. Ο Λεάλ με δύο γκολ (37' και 57' με πέναλτι) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Το τρίτο γκολ του Εργοτέλη σημείωσε ο Φραγκουλάκης στο 88', ενώ ο ΠΑΣ είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Αράς στο 49'. Μετά την ήττα αυτή, ο ΠΑΣ Γιάννινα είπε «αντίο»  στην κατηγορία. Η Ξάνθη επικράτησε του Ατρομήτου με σκορ 2-1 και έχει ελπίδες να συνεχίσει στους ισχυρούς του ποδοσφαίρου μας. Ο Κιντάνα το 1-0 στο 45' και ο Ελινγκτον στο 67' το 2-0. Ο Ατρόμητος μείωσε σε 2-1 στο 84' με τον Σαγκανόφσκι. Ο Λεβαδειακός, ήθελε αλλά δεν μπορούσε απέναντι στην ΑΕΚ. Το 0-0 δεν τον ευνοεί και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 την Καβάλα (45' Μουσλίμοβιτς) και ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στην Κομοτηνή. Ο Λούα Λούα επανήλθε και αγωνίστηκε βασικός , αλλά τα γκολ ήρθαν από τους Τοροσίδη (11') και Μήτρογλου (29').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...