Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Ανατροπή και βήμα παραμονής για την Καβάλα με 77-73 επί του Πανελληνίου

Σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην Α1 μπάσκετ πραγματοποίησε η Καβάλα, επικρατώντας του Πανελληνίου με 77-73 σε ένα ματς θρίλερ. Οι «αργοναύτες», αν και βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ μέχρι και το τελευταίο λεπτό, κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος του κατάσταση και να πανηγυρίσουν στο κατάμεστο κλειστό της Καλαμίτσας μία μεγάλη νίκη.
Το κίνητρο και για τις δύο ομάδες ήταν μεγάλο και το πάθος χαρακτήρισε το παιχνίδι τους από το πρώτο λεπτό, με την ειδοποιό διαφορά ότι ο Πανελλήνιος δεν είχε καθόλου άγχος και ως εκ τούτου μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του. Ήταν φυσιολογικό επομένως να προηγηθεί γρήγορα με 11-1 και να φέρει σε δυσχερή θέση το σύνολο του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ο «τίγρης» αδυνατούσε να πιστέψει τη κακίστη επιθετική ανάπτυξη των παικτών του, ωστόσο, αυτοί κατάφεραν να τον ηρεμήσουν με ένα σερί 7-0 και να επιστρέψουν στο παιχνίδι με καλάθι του Σούντοβ (8-11, 8'). Η αντεπίθεση των γηπεδούχων ακολουθήθηκε από ένα νέα επιθετικό ρεσιτάλ των «Ολυμπιονικών», οι οποίοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 17-13, ενώ η διαφορά είχε φτάσει εκ νέου στο +8 (17-9).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο για την Καβάλα, η οποία βρέθηκε πίσω ακόμα και με 11 πόντους (21-32, 18'). Η αντίδραση της γινόταν με σπασμωδικό τρόπο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε βρίσκοντας την ομάδα του Ηλία Ζούρου μπροστά με 12 πόντους (38-26).

Στο δεύτερο μέρος, ο Πανελλήνιος παρουσιάστηκε χαλαρός, εν αντιθέσει με τους «αργοναύτες», οι οποίοι με ηγέτη τον Μιλτ Παλάσιο ψαλίδισαν τη διαφορά και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Ο Σούντοβ ισοφάρισε σε 47-47, αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Οουενς (555-51, 29’).

Η πλάστιγγα, πάντως, είχε αρχίσει να γέρνει προς την μεριά της Καβάλα, η οποία κατάφερε να περάσει μπροστά για πρώτη φορά στον αγώνα χάρη σε καλάθι του Κυρίτση για το 59-57 (32'). Το ματς είχε πλέον άγρια ομορφιά, η αγωνία βρισκόταν στο κατακόρυφο και το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς, με τον Πανελλήνιο να παίρνει το πάνω χέρι ένα λεπτό πριν την λήξη με βολές του Βουγιούκα για το 69-66.
Ο Παλάσιο αστόχησε στην επόμενη επίθεση και στη διαδικασία των βολών οι παίκτες του Ηλία Ζούρου είχαν την τύχη στα χέρια τους, ωστόσο αποδείχτηκαν εκνευριστικά άστοχοι και ο Ραϊσεβιτς με προσωπικό σερί 8-0 γύρισε το παιχνίδι 6,6 δευτερόλεπτα πριν την λήξη.
Στην επόμενη επίθεση του Πανελλήνιου ο Χαραλαμπίδης έκλεψε την μπάλα πάσαρε στον Παλάσιο και ο ίδιος με μεγάλο τρίποντο σφράγισε τη νίκη-παραμονής της ομάδας του.
Τα στατιστικά του ματς
Τα δεκάλεπτα: 13-17, 26-38, 53-55, 77-73.
ΚΑΒΑΛΑ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Κυρίτσης 9, Σούντοβ 7, Στεφανίδης 2, Αγγελόπουλος 2, Χαφ 3 (1), Σίμονς, Ηλιάδης, Παλάσιο 14, Ραϊτσεβιτς 13 (3), Σιγκούνας, Τσέρανιτς 15, Ντιν 12 (2).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 7 (1), Χαραλαμπίδης 18 (3), Καλαϊτζής, Όουενς 14, Σμιθ 10 (1), Πέτρουλας, Όστοϊτς 2, Μπλάκνεϊ 4, Κολώκας, Ντέιβις 6, Βουγιούκας 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...