Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ντελι(νι)κάτη νίκη για ΠΑΟΚ, 82-67 το Περιστέρι με εντυπωσιακό τον Λιθουανό

Για μόνο ένα ημίχρονο ήταν ντέρμπι η αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Περιστερίου, καθώς στη συνέχεια ο «Δικέφαλος» ισοπέδωσε τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» με 82-67 και ουσιαστικά σφράγισε την κατάκτηση της 6ης θέσης στο πρωτάθλημα. Απόλυτα θετικός στο ντεμπούτο του ήταν ο Τομας Ντελνικάιτις, απαρατήρητος πέρασε ο Ρις Γκέινς.
Ντεμπούτο Ντελινικάιτις
Με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε με 6-2 χάρη σε προσωπική ενέργεια του Μονρό. Το Περιστέρι δεν ξαφνιάστηκε πάραυτα από το γρήγορο προβάδισμα του «Δικεφάλου» και προσπέρασε με τον Μπράμος λίγα λεπτά αργότερα και με νέο καλάθι του Αμερικανού οδήγησε τη διαφορά στο +4 (19-15, 8').
Ο Σούλης Μαρκόπουλος βλέποντας το παιχνίδι να μην πηγαίνει όπως θα ήθελε, έριξε στην μάχη τον νεοαποκτηθέντα, Τόμας Ντελινικάιτις και ο ίδιος φρόντισε να κερδίσει μεμιάς τη συμπάθεια των περίπου 3.000 φιλάθλων που γέμισαν το Παλατάκι.

Ο Λιθουανός πέτυχε 8 μαζεμένους πόντους, ισοφάρισε με το τέλος του δεκαλέπτου σε 22-22 και έφερε την ομάδα του σε θέση οδηγού (29-26, 13'). Το παιχνίδι ωστόσο είχα χαρακτήρα σκληρού ντέρμπι, κάτι που άλλωστε αναμενόταν και μέχρι το 18', οι δύο ομάδες χάριζαν η μία στην άλλη το προβάδισμα, έχοντας να επιδείξουν ένα κάκιστο αμυντικά πρόσωπο.

Ένα τρίποντο του Γκρέγκορι όμως και άλλοι τρεις πόντοι από τον Χέλιγουελ έδωσαν στο σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου, μία αίσθηση ασφαλείας αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος (40-34).

Ασφυκτική άμυνα και...+19!
Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο για ένα ολόκληρο ημίχρονο, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ επέβαλε πλήρως το ρυθμό του και ξέφυγε με μεγάλη διαφορά, βάζοντας τα θεμέλια για ακόμα μία μεγάλη επικράτηση εντός έδρας, την 9η σε 12 αγώνες.
Κλειδί της καθολικής υπεροχής του ήταν οι καλά κλειστοί διάδρομοι προς το καλάθι του, με συνέπεια να δρέψει τους καρπούς της ορθής αμυντικής του λειτουργίας στην επίθεση. Ουκ ολίγοι σημαντικοί πόντοι προήλθαν από αιφνιδιασμούς και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε ακόμα και με 19 πόντους διαφορά (55-36, 27')!

Παρά το ασφαλές προβάδισμα του δεν πάτησε πάντως φρένο, αλλά αντίθετα συνέχισε να βρίσκει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το καλάθι του Περιστερίου ανεβάζοντας ολοένα και περισσότερα το δείκτη του σκορ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ούτως η άλως μεγάλη νίκη του.
Αλλωστε άγχος δεν υπήρχε, αφού τόσο η νίκη όσο και η κάλυψη της διαφοράς με την οποία είχαν ηττηθεί στην Αθήνα είχαν επιτευχθεί. Ο Ντρόμπνιακ διαμόρφωσε το 76-54 (37'), φέρνοντας τη διαφορά στην μέγιστη τιμή της και ουσιαστικά από τα υπόλοιπα τρία λεπτά άξια αναφοράς είναι η αποθέωση που γνώρισε ο Καλινικάιτις από τον κόσμο της ομάδας.
Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-34, 58-41, 82-67.
Διαιτητές: Σχινάς, Πηλοϊδης, Καλδίρης.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 14 (1), Χέλιγουελ 2, Γκρέγκορι 20, Ταπούτος, Καλλές, Ντελινινκάιτις 17 (3), Δεμερτζής 5 (1), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 3, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 11, Γκετσέφσκι 10 (1).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 17 (1), Αγαδάκος 6, Παπανικολόπουλος 10 (2), Β. Μάντζαρης, Μπράμος 13 (2), Γκέινς 4, Α. Μάντζαρης, Μαργαρίτης 2, Νέλσον 7 (1), Τσιάκος 6, Άρνολντ 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...