Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Διαδικαστική υπόθεση για τον Ολυμπιακό και δοκιμές Γαννάκη στο 84-53

Την τέταρτη διαδοχική νίκη του στην Α1 μπάσκετ των ανδρών πέτυχε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη επιβλήθηκε άνετα της ΑΕΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 84-53, σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική, και έφτασε στους 41 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ έχει κι έναν αγώνα λιγότερο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» διαφύλαξαν το αήττητο της έδρας τους στο πρωτάθλημα, το οποίο έχει φτάσει τους 12 αγώνες.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μάλιστα, προτίμησε να αφήσει εκτός τους Βούισιτς και Κλέιζα, θέλοντας να τους δώσει ανάσες, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, ο Ολυμπιακός είχε στην πεντάδα του πέντε έλληνες, μεταξύ των οποίων το νέο... αίμα, που ακούει στα ονόματα των Σλούκα και Παπανικολάου.
Η ΑΕΚ από την πλευρά της, δεν μπόρεσε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση στις ορέξεις των αντιπάλων της, έχοντας να αντιμετωπίσει και την απουσία του Τορίν Φράνσις, μένοντας για ένα ακόμα παιχνίδι σε ρόλο κομπάρσου. Δορκοφίκης και Νικολαΐδης με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, προσπάθησαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα με τον Μηνά Τζέκο να δίνει στο τέλος και την ευκαιρία στον Βαγγέλη Τζόλο, που προέρχεται από τα εφηβικά τμήματα της ομάδας.
Κορυφαίος για τους νικητές ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους σε 13 λεπτά συμμετοχής, βελτιώνοντας εντυπωσιακά τα ποσοστά του από τις βολές με 7/7, έχοντας παράλληλα 5/7 δίποντα, 4 ριμπάουντ, μία ασίστ και δύο κλεψίματα.
Αξιος συμπαραστάτης και πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Τζος Τσίλντρες, με 20 πόντους σε 14 λεπτά και 3/3 τρίποντα, την ώρα που για τους νικητές σκόραραν οι 10 από τους 12 παίκτες που αγωνίστηκαν με τους Πεν και Χαλμπερίν να μένουν στο μηδέν.
Η ΑΕΚ με την ήττα της αυτή συνέχισε την πολύ κακή παράδοση που έχει απέναντι στον Ολυμπιακό την τελευταία πενταετία, που τη θέλει να φεύγει μόνιμα με σκυμμένο το κεφάλι, όταν αντιμετωπίζει την ομάδα του Πειραιά και ανεξαρτήτως έδρας.
Τα δεκάλεπτα: 23-15, 40-28, 62-41, 84-53.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6 (1), Πεν, Τσίλντρες 20 (3), Παπανικολάου 5 (1), Βασιλόπουλος 8 (2), Μπουρούσης 12, Χαλπερίν, Σλούκας 4 (1), Μαυροκεφαλίδης 4, Τεόντοσιτς 5, Γλυνιαδάκης 3, Σχορτσιανίτης 17.

ΑΕΚ (Μηνάς Γκέκος): Μαρίνος, Γκριν 3, Νικολαϊδης 16 (3), Μαζέικα, Μακ, Παπαντωνίου, Τζόλος, Δορκοφίκης 17 (3), Μελς 5 (1), Καλλινικίδης, Τουντζιαράκης 9, Γκιζόγιαννης 3 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...