Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ισοπαλία στο θρίλερ Αρσεναλ -Μπαρτσελόνα

Η μάχη ανάμεσα σε παλιούς φίλους από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα (Φάμπρεγκας, Μέσι, Πικέ) ήταν σκληρή, αλλά παραλίγο την παράσταση να κλέψει ένας Σουηδός! Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς! Τελικά, παρά τα δύο γκολ του υψηλόσωμου φορ,  το «ματς των ματς» έληξε ισόπαλο: 2-2 με συναρπαστική εξέλιξη και με θεαματικά γκολ!

Στο Λονδίνο, δύο ομάδες με έφεση στο «passing game», κυνήγησαν το θέαμα.  Η Μπαρτσελόνα με τον Μέσι σε κακή βραδιά, τα περίμενε όλα από τους μέσους της και κυρίως τον Τσάβι. Στο πρώτο ημίχρονο ο Αλμούνια, γκολκίπερ της Αρσεναλ, ήταν πάντα «εκεί που έπρεπε», αλλά με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου, ήρθε το 0-1: ο Πικέ έκανε ωραία  πάσα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Αλμούνια επιχείρησε άστοχη έξοδο και ο Ιμπραϊμοβιτς με πλασέ πάνω από τον Ισπανό γκολκίπερ έβαλε τη Μπάρτσα μπροστά στο σκορ. Στο 59' έγινε το 0-2  με πανομοιότυπο τρόπο: πάσα ο Τσάβι, μόνος με τον Αλμούνια  ο Ιμπραϊμοβιτς, γερό σουτ και γκολ!

Η Αρσεναλ, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Ο Γουόλκοτ ήταν το «κρυφό χαρτί» του Βενγκέρ και ο νεαρός Αγγλος άλλαξε όλο το παιχνίδι. Μάλιστα, στο 68' με πλασέ από κοντά σημείωσε το 1-2, ενώ στο 84'  ήρθε η ισοφάριση(2-2): ο Πουγιόλ σταμάτησε τον Φάμπρεγκας την ώρα του σουτ, δόθηκε σωστά πέναλτυ και ο Ισπανός διεθνής «έγραψε» το τελικό σκορ, μια ισοπαλία που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα σαφώς και είναι το φαβορί, αλλά ο Πουγιόλ δεν θα αγωνιστεί γιατί αντίκρυσε στη φάση του πέναλτυ την κόκκινη κάρτα, ενώ κίτρινες  συμπλήρωσε και ο Πικέ. Να τονιστεί πως τραυματίστηκε και αποχώρησε κουτσαίνοντας ο Φάμπρεγκας. Και επίσης, ο Ανρί μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή και αποθεώθηκε από τον κόσμο της Αρσεναλ, που δεν ξεχνά την προσφορά του Γάλλου επιθετικού στους «κανονιέρηδες».

1-0 Η ΙΝΤΕΡ

Στο άλλο παιχνίδι των προημιτελικών, η Ιντερ με γκολ του Μιλίτο στο 65' έκανε το 1-0 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Μουρίνιο έχει τον «πρώτο λόγο» για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...