Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης, εκτιμά ο Μπέβερλι

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για 6η φορά στην ιστορία του σε Basket Final Four της Euroleague και πλέον ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Παρίσι με σκοπό να κατακτήσει για δεύτερη φορά το πολυπόθητο τρόπαιο. Ένας από τους πρωταγωνιστές της ξέφρενης μέχρι τώρα πορείας των «ερυθρόλευκων» είναι ο Patrick Beverly, ο οποίος αποτέλεσε τον κρυφό άσο στο μανίκι του Παναγιώτη Γιαννάκη στον τελευταίο νικηφόρο αγώνα της προημιτελικής σειράς απέναντι στην Πρόκομ.
Ο Αμερικανός μίλησε τόσο για τον κομβικής σημασίας ρόλο του στο παιχνίδι με τους Πολωνούς όσο και για τον στόχο του Ολυμπιακού στο φάιναλ-φορ. Υπογράμμισε πως η Partizan Belgrade (Βελιγραδίου} αποτελεί έναν ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο στο δρόμο για το τρόπαιο, την κατάκτηση του οποίου ωστόσο δεν θεωρεί ανέφικτη. Παράλληλα, τόνισε πως θεωρεί εαυτόν τυχερό που βρίσκεται ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους παίκτες.

«Καταθέσαμε και τη ψυχή μας στο γήπεδο! Είχαμε μεγάλη ενέργεια στην άμυνα αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα να έχουμε σαφώς πιο εύκολο έργο στην επίθεση και να φτάσουμε σε μία μεγάλη νίκη και την πρόκριση μας στο φάιναλ-φορ» δήλωσε ο 
Patrick Beverly για τον 4ο και τελευταίο αγώνα με την Πρόκομ.
Ο Αμερικανός χρησιμοποιήθηκε για 12 ολόκληρα λεπτά από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, γεγονός που πάραυτα όχι μόνο δεν του δημιούργησε πίεση, αλλά αντίθετα τον εξίταρε ακόμα περισσότερο, αν και δεν το περίμενε...

«Ήταν έκπληξη για μένα. Ο κόουτς δεν μου είχε πει ότι θα αγωνιστώ για 12 λεπτά, όμως, αυτό δεν μου προκάλεσε άγχος. Το αντίθετο, μάλιστα, μπήκα με μεγάλη διάθεση να βοηθήσω όσο καλύτερα μπορούσαν την ομάδα μου. Πιστεύω στον εαυτό μου και είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δουλεύω σκληρά, και συνέχεια προσπαθώ να βελτιώσω όσο περισσότερο μπορώ τις αδυναμίες μου. Κλειδί είναι η δουλειά.
» Eίμαι έτοιμος να κάνω το καλύτερο που μπορώ ανεξαρτήτως του χρόνου που θα μου δίνει ο προπονητής μου την ευκαιρία να αγωνιστώ. Είτε είναι για ένα, είτε για περισσότερα λεπτά, στόχος μου είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».

Αναφορικά με το πρώτο φάιναλ-φορ της καριέρας του, σχολίασε πως αποτελεί ένα γεγονός ιδιαίτερο για τον ίδιο, αλλά και ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να επιστρέψει από το Παρίσι παρέα με το τρόπαιο:
«Eίναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό το φάιναλ-φορ. Είναι το πρώτο μου και σίγουρα πρόκειται για μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Θεωρώ πως έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να το κατακτήσουμε και να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη σκληροτράχηλη 
Partizan Belgrade (Βελιγραδίου_ στον ημιτελικό της Ευρωλίγκα, ομάδα την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει εξαιρετική.
«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε λάθη όπως αυτά που κάναμε όταν χάσαμε στη Σερβία. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».
Εν αντιθέσει με τον Μπέβερλι, ο Θοδωρής Παπαλουκάς πρόκειται να δώσει το «παρών» για 8η φορά σε φάιναλ-φορ.
Όπως είναι λογικό επομένως ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει υπό την προστασία του τον νεαρό άσο.
«Και ο Παπ και ο Σκούνι με βοηθούν πάρα πολύ, όπως βέβαια και όλοι οι γκαρντ της ομάδας. Είμαι μόλις 21 χρονών και προσπαθώ το κάθε τι που ακούω και μου λένε να το αφομοιώνω και να βελτιώνω ότι χρειάζεται. Δουλεύω σκληρά και σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου τέτοιους παίκτες».

Τέλος, σχετικά με το μυστικό μονοπάτι που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση της Ευρωλίγκα, είπε:
«Αυτό το οποίο λέμε συνέχεια είναι πως θα πρέπει αν κοιτάμε ένα-ένα τα παιχνίδια. Τώρα παίζουμε με την Παρτιζάν, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και καλά προετοιμασμένοι. Να κοιτάξουμε πως θα παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να φροντίσουμε να αποφύγουμε τα πολλά λάθη. Να βγάλουμε ενέργεια μέσα στον αγώνα και όλα τα υπόλοιπα έρχονται».
Ο Josh Childress, από την πλευρά του, δήλωσε μετά τον αγώνα ενθουσιασμένος με την πρόκριση της ομάδας του, ενώ ανέφερε πως μπορεί φέτος να μην αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, αλλά το ενδιαφέρον θα είναι το ίδιο, καθώς οι πράσινοι είναι ισάξιοι με την Παρτιζάν Βελιγραδίου.
«Είμαι ενθουσιασμένος γιατί είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα το δεύτερο συνεχόμενο φάιναλ φορ. Είμαστε όλοι χαρούμενοι γι' αυτό. Δεν έχει σημασία που θα λείπει ο Παναθηναϊκός γιατί θα αντιμετωπίσουμε μια εξίσου καλή ομάδα τόσο στον ημιτελικό ή στον τελικό αν τα καταφέρουμε.
» Σίγουρα δεν θα είναι η ελληνική μονομαχία που έχει διαφορετικό ενδιαφέρον, αλλά θα είναι σπουδαία παιχνίδια και πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι» σημείωσε αρχικά ο Τσίλντρες.
Και συνέχισε αναφερόμενος στον μεγάλο του αντίπαλο στην προημιτελική σειρά με την Πρόκομ:
«Ο Γουντς είναι σπουδαίος παίκτης. Είναι αθλητικός και μοιάζουμε στον τρόπο που παίζουμε. Είναι πάντα ωραίο να παίζεις με τέτοιους αντιπάλους. Η διαφορά με την Τρίτη είναι ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι.
» Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν πηγαίναμε στα ριμπάουντ και δεν παίζαμε άμυνα. Ήμασταν καλοί από την αρχή. Ήταν ένα παιχνίδι υπερηφάνειας και παίξαμε ως ομάδα με ενέργεια.
» Στην επίθεση θα τα βάζαμε, αλλά έπρεπε να παίξουμε και άμυνα και το κάναμε. Η Παρτιζάν θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Έχει κάνει απίστευτη πορεία ως τώρα και μην ξεχνάτε ότι μας έχει ήδη κερδίσει. Θα έχουμε καιρό να προετοιμαστούμε γι' αυτό το παιχνίδι. Τώρα καλό είναι να χαρούμε για λίγο την πρόκριση, να ξεκουραστούμε κι από Δευτέρα επιστροφή στη δουλειά» συμπλήρωσε κάνοντας λόγο και για την επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού στη διοργάνωση.
Από την πλευρά του, ο Σκούνι Πεν μίλησε επίσης για την εικόνα του τελευταίου προημιτελικού αγώνα.
«Μπήκαμε στο παιχνίδι vw μεγάλη ομάδα. Η μεγάλη μας διαφορά ήταν ότι πήγαμε καλά στα ριμπάουντ και δεν κάναμε λάθη. Την Τρίτη δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε και δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να παίξουμε άλλο παιχνίδι. Τα καταφέραμε.

» Υπήρχαν πολλά μεγάλα κίνητρα και μετά το παιχνίδι της Τρίτης ήμασταν πεσμένοι και τα είχαμε με τον εαυτό μας. Μιλήσαμε γι' αυτό, προπονηθήκαμε καλά την Τετάρτη και το ξέραμε ότι θα κερδίσουμε.
» Δείξαμε χαρακτήρα ως ομάδα και μείναμε ψύχραιμοι όταν η Πρόκομ έκανε την αντεπίθεση και μείωσε. Το αξίζαμε να φτάσουμε στο Παρίσι, κουραστήκαμε και πλέον μπορούμε να το χαρούμε. Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι σε φάιναλ-φορ, αφού έχω παίξει και με το Οχάιο στο NCAA και είναι κάτι το σπουδαίο, πιστέψτε με».
O Αμερικανός γκαρντ υπογράμμισε πως θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του με τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης να κοσμεί το παλμαρέ του:
«Αν σταματήσω είναι σπουδαίο να το κάνω ως πρωταθλητής Ευρώπης. Όταν σταματήσω θέλω να είμαι στην κορυφή. Θα είναι καλό να κερδίσω έναν ακόμα τίτλο, έχουμε μια ευκαιρία. Δεν ξέρω αν θα σταματήσω. Αισθάνομαι πολύ καλά σωματικά. Έχω εύκολα δυο ή και τρία χρόνια ακόμα, αλλά δεν ξέρω».

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...