Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ντέρμπι κορυφής σε «Ολντ Τράφορντ» και «Veltins Arena»

Στα γήπεδα γιορτάζουν Αγγλοι, Ιταλοί και Ισπανοί το Πάσχα, το οποίο εφέτος εορτάζεται την ίδια Κυριακή τόσο από τη Δυτική όσο και από την Ορθόδοξη εκκλησία. Στην premier league δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής του Μεγάλου Σαββάτου μεταξύ Μάντσεστερ Γ. και Τσέλσι, ενώ στην primera division Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θέλουν να... βγάλουν νικηφόρα την υποχρέωση πριν το καθοριστικό el clasico της επόμενης αγωνιστικής. Στο campionato η Ίντερ υποδέχεται την Μπολόνια του Βαγγέλη Μόρα.
Αναλυτικότερα:
Αγγλία

Το Πάσχα... Πάσχα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι για τους Αγγλους θρησκεία κι έτσι το Σαββατοκύριακο υπάρχει πλήρες πρόγραμμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Κι όχι οποιαδήποτε αγωνιστική, αλλά αυτή που ίσως αποτελέσει το σημαντικό κριτήριο στην έκβαση της μάχης για τον τίτλο.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Τσέλσι, το απόλυτο ντέρμπι κορυφής στο «Ολντ Τράφορντ»!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι λαβωμένοι από την απώλεια του Γουέιν Ρούνι, ίσως του πιο φορμαρισμένου παίκτη στη Ευρώπη κατά τη διάρκεια της σεζόν, με 34 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στο ενεργητικό του. Η Τσέλσι θεωρητικά πλεονεκτεί στον τομέα της κόπωσης, καθώς έχοντας μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχε αγώνα μεσοβδόμαδα, όπως το... εξοντωτικό 1-2 της Γιουνάιτεντ στο Μόναχο.
Βέβαια, ακόμα κι έτσι, το «Θέατρο των ονείρων» είναι μία έδρα που... χαρίζει τίτλους κι αν η ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον πάρει τη νίκη θα ξεφύγει με τέσσερις βαθμούς. Διαφορά που πολύ δύσκολα καλύπτεται στις πέντε αγωνιστικές που θα απομένουν για το τέλος της σεζόν.
Παράλληλα, αν η ισοπαλία είναι εξ ορισμού το πιθανότερο αποτέλεσμα σ'ένα ντέρμπι κορυφής, η Αρσεναλ που υποδέχεται τη Γουλβς, το προσδοκά με ανυπομονησία, αφού θα της δώσει την ευκαιρία να μπει ξανά δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Κατά τα άλλα, η Μάντσεστερ Σίτι αγωνίζεται στο Μπέρνλι με την τοπική ομάδα να παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για τη σωτηρία, ενώ η Τότεναμ, που μαζί με τους «σίτιζενς» διεκδικεί την τέταρτη θέση, παίζει στην έδρα της Σάντερλαντ.
Πολύ δύσκολο ματς έχει η Λίβερπουλ, εναντίον της Μπέρμιγχαμ στο «Σεντ Αντριους», αλλά και η Αστον Βίλα στο «Ρίμποκ» με τη Μπόλτον.

Μ. Σάββατο 3 Απριλίου
Μάντσεστερ Γ.-Τσέλσι 14:45

Αρσεναλ-Γουλβς 17:00

Μπόλτον-Αστον Βίλα 17:00

Πόρτσμουθ-Μπλάκμπερν 17:00

Στόουκ Σίτι-Χαλ 17:00

Σάντερλαντ-Τότεναμ 17:00
Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι 19:30

Κυριακή του Πάσχα 4 Απριλίου
Μπέρμιγχαμ-Λίβερπουλ 17:00

Φούλαμ-Γουϊγκαν 17:00
Έβερτον-Γουέστ Χαμ 18:00
Ισπανία 

Συνεχίζεται το σαββατοκύριακο το ισπανικό πρωτάθλημα, με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων για την 30η αγωνιστική. Μια εβδομάδα πριν από το «clasico», Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα καλούνται να συνεχίσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στην πριμέρα ντιβιζιόν, προκειμένου να λύσουν στις 10 Απριλίου τις... διαφορές τους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ούσες ισόβαθμες στην κορυφή.
Η «βασίλισσα», η οποία υπερτερεί αυτή τη στιγμή έναντι των πρωταθλητών Ευρώπης και Ισπανίας, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (+55 έναντι +53 της Μπαρτσελόνα), αναμετράται την Κυριακή του Πάσχα στο «Σαρντινέρο» με τη Σανταντέρ, που χρειάζεται βαθμούς για να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.


 Από την πλευρά τους, οι «μπλαουγκράνα» υποδέχονται το Μεγάλο Σάββατο στο «Καμπ Νου» την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που βρίσκεται στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης στη βαθμολογία, η οποία δίνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής
Μεγάλο Σάββατο 3 Απριλίου
 Σαραγόσα-Μάλαγα 19:00
Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 21:00
Σεβίλη-Τενερίφη 23:00
Κυριακή του Πάσχα 4 Απριλίου
Χετάφε-Εσπανιόλ 18:00
Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ 18:00
Σπόρτινγκ Χιχόν-Χερέθ 18:00
Αλμερία-Μαγιόρκα 18:00
Βαλένθια-Οσασούνα 18:00
Σανταντέρ-Ρεάλ Μαδρίτης 20:00
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λα Κορούνια 22:00

Ιταλία
Το Μεγάλο Σάββατο συνεχίζεται το ιταλικό πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή της 32ης αγωνιστικής, η οποία θα διεξαχθεί σε τρεις... δόσεις, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα γίνουν αγώνες.
Οι οκτώ από τους δέκα αγώνες θα αρχίσουν στις 16:00, θα ακολουθήσει στις 20:00 το σικελικό ντέρμπι της Κατάνια με την Παλέρμο, ενώ η «αυλαία» της 32ης ημέρας θα πέσει στο «Φρίουλι» του Ούντινε στις 22:00, όπου η Ουντινέζε θα υποδεχθεί τη Γιουβέντους.
 

Η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος Ίντερ υποδέχεται στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» την Μπολόνια του Βαγγέλη Μόρα, ενώ η Ρόμα, η οποία ακολουθεί τους «νερατζούρι» σε απόσταση ενός βαθμού, αναμετράται στο «Σαν Νίκολα» του Μπάρι με την τοπική ομάδα. Από την πλευρά της, η τρίτη της κατάταξης Μίλαν θέλει τους τρεις βαθμούς στη Σαρδηνία και το «Σαντ΄ Ελία» απέναντι στην Κάλιαρι, προκειμένου να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή.


Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής
Μεγάλο Σάββατο 3 Απριλίου
 Κάλιαρι-Μίλαν 14:00
Πάρμα-Φιορεντίνα 14:00
Ίντερ-Μπολόνια 14:00
Τζένοα-Λιβόρνο 14:00
Λάτσιο-Νάπολι 14:00
Μπάρι-Ρόμα 14:00
Κιέβο-Σαμπντόρια 14:00
Αταλάντα-Σιένα 14:00
Κατάνια-Παλέρμο 20:00
Ουντινέζε-Γιουβέντους 22:00
Γερμανία
Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Σάλκε και την Μπάγερν, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται η μπουντεσλίγκα. Εφόσον νικήσουν οι γηπεδούχοι θα γίνουν το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, ενώ οι Βαυαροί (που θα έχουν το μυαλό τους και στον επαναληπτικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «8» του τσάμπιονς λιγκ), θέλουν θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου, αλλά και για να περάσουν επικεφαλής στην βαθμολογία.
Ακόμη, η Λεβερκούζεν δοκιμάζεται στην Φρανκφούρτη με αντίπαλο την Αϊντραχτ και θέλει τους βαθμούς για να παραμείνει σε τροχιά τσάμπιονς λιγκ, ενώ η Ντόρτμουντ θα υποδεχθεί την Βέρντερ Βρέμης, σε ένα ντέρμπι με «έπαθλο» την 4η θέση της κατάταξης.
Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής
Μεγάλο Σάββατο 3 Απριλίου
Νυρεμβέργη-Μάιντς 16:30
Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν 16:30
Φράιμπουργκ-Μπόχουμ 16:30
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 16:30
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 16:30
Κολονία-Χέρτα Βερολίνου 19:30

Κυριακή του Πάσχα 4 Απριλίου
Βόλφσμπουργκ-Χοφενχάιμ 16:30
Αμβούργο-Ανόβερο 18:30.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...