Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Στο Μικρολίμανο το νέο κολυμβητήριο του Ολυμπιακού

Ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό, καθώς βρέθηκε ο χώρος και οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για να χτιστεί το κολυμβητήριο του συλλόγου.
Στη συνάντηση της Δευτέρας που είχαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Γιάννης Συγγελίδης, συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί για 50 χρόνια η έκταση στο Μικρολίμανο, όπου βρίσκεται το Δελφινάριο, για να χτιστεί εκεί το σύγχρονο κολυμβητήριο του συλλόγου, ο οποίος έχει μακρά και μεγάλη παράδοση στην κολύμβηση, όπου μονοπωλεί τους τίτλους, και την υδατοσφαίριση, όπου πρωταγωνιστεί όλες αυτές τις δεκαετίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Φασούλας δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την πόλη του Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και φίλο, τον Γιάννη Συγγελίδη, για το πώς και πού θα προχωρήσουμε.
»Μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να παραχωρήσει στον Ολυμπιακό τη χρήση για μια περίοδο πενήντα ετών του χώρου στο Δελφινάριο για να κατασκευάσει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο. Ένα κολυμβητήριο που θα ανταποκρίνεται όχι μόνο στις σύγχρονες απαιτήσεις των αθλητών, αλλά κυρίως στην ιστορία και την προσφορά του Ολυμπιακού στον Αθλητισμό και στον υγρό στίβο.
»Βάζουμε, με την πρωτοβουλία μας αυτή, τέλος σε μια αδικία χρόνων. Αποτελούσε ντροπή ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, δυο ομάδες ιστορικές, να μην έχουν κολυμβητήριο. Σήμερα λύνουμε το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Σύντομα θα σας ανακοινώσω και τις πρωτοβουλίες μας για τον Εθνικό.
»Παράλληλα ικανοποιούμε ένα αίτημα των πολιτών του Πειραιά για να αξιοποιηθεί ο χώρος στο Δελφινάριο. Να πάψουν οι πολίτες να ταλαιπωρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες και να δουν την περιοχή να αναβαθμίζεται.
»Πιστεύουμε ότι ο Πειραιάς, με συγκροτημένα βήματα, γίνεται και στην πράξη αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας. Είμαι αισιόδοξος ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η κυβέρνηση θα στηρίξουν τις προσπάθειές μας να αναβαθμιστεί η περιοχή γύρω από το ΣΕΦ και να στηρίξουμε τον Ολυμπιακό με τη στήριξη του σχεδίου μας.
»Στο κλειστό αυτό κολυμβητήριο είμαι βέβαιος ότι θα γραφτούν νέες σελίδες επιτυχιών για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα. Τέλος, με την απόφασή μας αυτή διαφυλάσσεται ο χώρος του κτήματος Δηλαβέρη και αποφεύγεται η τσιμεντοποίηση της περιοχής».
Από τη δική του μεριά ο κ. Συγγελίδης είπε: «Είναι ιστορική η απόφαση του Δημάρχου της πόλης μας, Παναγιώτη Φασούλα, και του Δήμου Πειραιά για την παραχώρηση του Δελφινάριου στον Ολυμπιακό για πενήντα χρόνια, προκειμένου να κατασκευαστεί κολυμβητήριο. Τον ευχαριστούμε με τη σειρά μας για τη συγκεκριμένη απόφαση και για την γενικότερη συνεργασία μας.
»Η λέξη ντροπή που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για την έλλειψη κολυμβητηρίου. Και δεν είναι μόνο οι διακρίσεις στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις που προβάλλουν την Ελλάδα, αλλά η στέρηση της δυνατότητας να ελκύσουμε περισσότερους νέους στον αθλητισμό, που είναι και μέγιστη κοινωνική προσφορά.
»Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα τις τυπικές διαδικασίες και ελπίζουμε η Πολιτεία να ανταποκριθεί και να βοηθήσει τον Δήμο και τον Ολυμπιακό σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Δεσμεύομαι και εγώ, όπως και ο Δήμαρχος, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...