Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ο Σκόκο πωλείται!

Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης. «Η ΑΕΚ βάλλεται από παντού, από άλλες ομάδες αλλά και εσωτερικούς εχθρούς» ήταν το στίγμα της αρχικής του τοποθέτησης, ενώ υπογράμμισε πως θα μειωθεί το μπάτζετ ποσοτικά και ποιοτικά. Αφησε ανοιχτή την πόρτα για μεταγραφή του Σκόκο εντός συνόρων και χαρακτήρισε αποτυχία οποιαδήποτε θέση πλην της δεύτερης στα πλέι οφ...
Πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ.Αδαμίδης είπε:
«Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση της ΑΕΚ. Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω τον προκάτοχό μου, αναλάβαμε μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, που υπολειτουργούσε μετά το φιάσκο Κοζώνη. Είμαστε σε διαδικασία ανασυγκρότησης της ΠΑΕ. Τακτοποιήσαμε όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες. Το ουσιαστικότερο είναι να βοηθήσουμε την ομάδα να κερδίσει την χαμένη της αξιοπιστία. Η ΑΕΚ βάλλεται από παντού, από άλλες ομάδες αλλά και εσωτερικούς εχθρούς.

Στόχος μας είναι να κερδίσει η ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Χρειάζεται συσπείρωση από όλους τους Ενωσίτες. Ο κόσμος ήταν και είναι κουρασμένος από τις υποσχέσεις. Αντίθετα με τα όσα μου είπαν οι συγγενείς και φίλοι, ήρθα για να βοηθήσω την ΑΕΚ. Τον Ιανουάριο του 2008 μου ζήτησε ο κ. Παππάς να βοηθήσω στο γηπεδικό. Ίσως έλλειψη σχεδίου και άλλων παραγόντων οι προσπάθειες μου για την ΑΕΚ να έπεσαν στο κενό. Όταν το καλοκαίρι έγινε γνωστό το ενδιαφέρον Κύπριων επενδυτών, είπα να προσέξει πολύ. Αργότερα έσκασε το θέμα του κ.Κοζώνη. Με τον κ.Παππά ψάξαμε για τον κ. Κοζώνη και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι δεν αποτελεί τη λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει την ΑΕΚ. Του δώσαμε την ευκαιρία να αποδείξει τα όσα έλεγε. Στις 17 Ιανουαρίου μου ζητήθηκε να αναλάβω την προεδρία της ΑΕΚ με μια δύσκολη στιγμή».
«Δεν θα κρίνω εγώ τον Κομπότη»

Αρχικά τοποθετήθηκε για τα όσα συνέβησαν στην Λιβαδειά. »Για το παιχνίδι, όσο βρισκόμαστε στη διοίκηση της ΑΕΚ, δεν θα παίζει κανείς με την αξιοπρέπεια της ΑΕΚ. Τον κ. Κομπότη δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Κρίνεται από τα λεγόμενα του και δεν θα τον κρίνω. Οσο για την αστυνομία, σε ένα κράτος δικαίου, αυτές οι ενέργειες της αστυνομίας, είναι κατακριτέες».
«Στηρίζουμε τον Μπάγεβιτς»
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ υπογράμμισε πως υπάρχουν παράγοντες που θέλουν το κακό της ΑΕΚ, ενώ δήλωσε πως η διοίκηση στηρίζει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.
«Υπάρχουν πάρα πολύ εξωτερικοί παράγοντες, που θέλουν το εγχείρημα της ΑΕΚ, να αποτύχει. Δεν θα θελα να τους ονομάσω αυτή τη στιγμή. Ο κ. Χατζηχρήστος δεν με έχει επηρεάσει σε τίποτα και δεν μπορεί να με επηρεάσει. Κανείς δεν με επηρεάζει στη δουλειά μου, εκτός από το Δ.Σ. και τους άμεσους συνεργάτες μου. Ο κ. Μπάγεβιτς, είναι ο προπονητής της ΑΕΚ. Εχει συμβόλαιο και τον στηρίζουμε. Απολαμβάνει την στήριξη της διοίκησης και δεν επιτρέπω σε κανέναν να υπονομεύει την ομάδα και τον προπονητή της. Είμαστε εδώ και τον στηρίζουμε, 100%. Θα ξανασυζητήσουμε και μαζί».
«Συζητάμε κάθε πρόταση για όλους»
Για το μείζον θέμα της παραχώρησης ή μη του Νάτσο Σκόκο, είπε: «Οπως όλες οι ομάδες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δέχονται προτάσεις για παίκτες τους. Εμείς δεν έχουμε την παραμικρή ενόχληση για κανέναν παίκτη, αλλά αν έρθει θα την συζητήσουμε. Θα την εξετάσουμε και θα την γνωστοποιήσουμε στον κόσμο της ΑΕΚ. Ακόμα και σε ελληνική ομάδα. Μέχρι τώρα δεν έχουμε από καμία ομάδα, καμία πρόταση, για κανέναν ποδοσφαιριστή. Αυτοί έχουμε απομείνει, αυτά είναι τα χρήματα που μας έχουν μείνει. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Τι να κάνουμε. Δεν κάνω κάλεσμα σε κανέναν. Παίζει μεγάλο ρόλο το συναισθηματικό, οπωσδήποτε παίζει, αλλά σημαντικότερο παίζει το θέμα της επιβίωσης της ΑΕΚ. Αυτήν τη στιγμή έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις που καίνε. Μην αποπροσανατολίζετε τους παίκτες. Αν υπάρξει κάποια πρόταση, θα την συζητήσουμε όπως γίνεται με όλες τις ομάδες του κόσμου».
«Δεν ενδιαφέρεται ο Μελισσανίδης»
Αναφορικά με τη συνάντηση του Παππά με τον Μελισσανίδη, τόνισε: «Τον κ. Μελισσανίδη, δεν τον ξέρω σε προσωπικό επίπεδο. Εχει υπάρξει μια συνάντηση με τον κ. Παππά, κάτι το οποίο γνώριζα, και απ` όσο γνωρίζω, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν υπάρχει καμία θέληση του κ. Μελισσανίδη, να εμπλακεί με τα διοικητικά της ΑΕΚ. Δεν ξέρω τι ακριβώς λέχθηκε στη συνάντηση, ξέρω μόνο ότι αυτήν τη στιγμή δεν θέλει. Αν κάποια στιγμή αποφασίσει να αλλάξει γνώμη, εδώ είμαστε να τον βοηθήσουμε και να τον διευκολύνουμε να μπει στην ομάδα».
«Υποθηκευμένες οι μετοχές»
Ενα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι που καίει την εταιρία, είναι το δάνειο προς την Morgan Stanley. «Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα χρέος 6,6 εκ. προς την Morgan Stanley. Τα 6 εκ. αντιστοιχούν στο κεφάλαιο και 600.000 είναι οι τόκοι. Είμαστε ακόμα σε διαπραγματεύσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει τελειώσει το θέμα. Ενα μέρος των μετοχών είναι αλήθεια ότι παραμένει υποθηκευμένο προς την τράπεζα. Από κει και πέρα, τα χρέη της ΑΕΚ στο δημόσιο, ανέρχονται στα 11 εκ. ευρώ. Υπάρχουν ακόμα 28 εκ. ευρώ από τη 10ετία του 90`, τα οποία αν τελεσιδικήσουν θα μπουν επίσης στο άρθρο 44 και μιλάμε για αύξηση του χρέους κατά 1,1 εκ. ευρώ, δηλαδή στα 12,1 εκ. συνολικά. Σε ό,τι έχει να κάνει με την Α.Μ.Κ. τώρα, έχουν καλυφτεί τα 7 εκ.ευρώ, ο κ. Παππάς θα βάλει ακόμα 1 εκ. και εγώ με τον κ. Καπετανάκη θα βάλουμε ακόμα 500.000 ευρώ και θα είμαστε συμμέτοχοι».
Διευκρινιστική δήλωση από τον Αδαμίδη
Οι δηλώσεις του Σταύρου Αδαμίδη στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας μόνο ερωτήματα γέννησε σχετικά με το ποιο θα είναι το μέλλον της ΑΕΚ, στην περίπτωση που παραχωρηθούν παίκτες του βεληνεκούς του Σκόκο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ πάντως, με διευκρινιστική δήλωσή του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας, τόνισε πως προτεραιότητα της διοίκησης είναι η ανανέωση των συμβολαίων των παικτών και σε περίπτωση παραχώρησής τους, το εξωτερικό.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ.Σταύρος Αδαμίδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Προς αποφυγή παρερμηνειών σχετικά με τη παραχώρηση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών σε ελληνικές ομάδες, επαναλαμβάνω αφενός ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόταση, για κανέναν ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.  Aφετέρου επαναλαμβάνουμε την αδιαπραγμάτευτη πρόθεσή μας να προβούμε στην ανανέωση των συμβολαίων όσων το επιθυμούν. Αρα ας μη μιλάμε υποθετικά παίζοντας το παιχνίδι οποιουδήποτε θέλει να αποπροσανατολίσει τους παίκτες μας.
Οποιαδήποτε πρόταση έρθει το καλοκαίρι για την αγορά παίκτη, θα εξεταστεί και θα γίνει δεκτή μόνο σε περίπτωση που θα ικανοποιεί απόλυτα την ΑΕΚ και δεν θα είναι επιζήμια για τον προγραμματισμό του συλλόγου. Ακόμα ωστόσο και σε αυτήν τη περίπτωση, προτεραιότητά μας θα είναι να παραχωρηθούν ποδοσφαιριστές σε συλλόγους  του εξωτερικού και όχι σε άλλες ελληνικές ομάδες.
Για όποιον δεν κατάλαβε λοιπόν, δεν απευθύνουμε πρόσκληση σε κανέναν. Ας περιμένουμε να δούμε αν οι υποθέσεις ή τα σενάρια που ακούγονται και γράφονται  γίνουν ποτέ πραγματικότητα και μετά ας κρίνουμε και ας κριθούμε από τις πράξεις μας. Από τη σημερινή διοίκηση της ΑΕΚ και από εμένα προσωπικά θα ακούτε μόνο αλήθειες».
Δεν προπονήθηκε ο Αλβες, στην Ουγγαρία ο Νέμεθ
  
Αποθεραπεία έκαναν όσοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αγωνίστηκαν στο ματς με τον Λεβαδειακό, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα. Όμως δεν προπονήθηκε ο Ζεράλντο Αλβες επειδή ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ για τον ίδιο λόγο ο Γιώργος Αλεξόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Απών ήταν ο Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος πήρε άδεια για προσωπικούς λόγους από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και αναχώρησε τη Δευτέρα το πρωί για την πατρίδα του. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να επιστρέψει την Τρίτη το πρωί στην Αθήνα. Την Τρίτη η ομάδα έχει ρεπό και η επόμενη προπόνηση θα γίνει την Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...