Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Αυτή η φιέστα δεν χαλάει

Τις περισσότερες φορές που προσπάθησαν φέτος οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να μετατρέψουν σε φιέστες παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και να κάνουν άλμα στα ευρωπαϊκά τους ματς, απέτυχαν. Οι ποδοσφαιριστές αγχώθηκαν, τα πράγματα πήγαν στραβά, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους και χάθηκαν βαθμοί στο πρωτάθλημα και προκρίσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και στις 8 του Γιουρόπα Λιγκ. Η χειρότερη από όλες ήταν ασφαλώς στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (0-1) στην 27η αγωνιστική, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε το αποτέλεσμα και με τους παίκτες των «πρασίνων» στο πρώτο ημίχρονο να χάνουν απίστευτες ευκαιρίες. Κατάμεστο (61.135 εισιτήρια) το γήπεδο και τον κόσμο να φεύγει πικραμένος και αγανακτισμένος.

Στο πρωτάθλημα είχαν προηγηθεί και άλλα τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό με την Καβάλα (0-2) στην 22η αγωνιστική, αλλά και παλαιότερα με την ΑΕΚ (1-1 στην 20η αγων.) και με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1 στην 11η).

Το ίδιο είχε συμβεί στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης (2-3) στο ΟΑΚΑ τον περασμένο Αύγουστο, παιχνίδι που θα οδηγούσε τον ΠΑΟ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στον πρώτο αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης στον δρόμο για τις 8 του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς εκεί (1-3 το σκορ) ουσιαστικά χάθηκε η πρόκριση.

Αυτήν τη φορά όλοι στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι αυτή η... κακοδαιμονία θα σπάσει. Η ομάδα θέλει έναν βαθμό την Κυριακή κόντρα στον Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο για να πανηγυρίσει και τυπικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος (είναι στο +6 από τον δεύτερο Ολυμπιακό) στην προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Τα εισιτήρια είχαν χθες μεγάλη ζήτηση και στον ΠΑΟ αισιοδοξούν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή και με δεδομένο ότι πολλοί θα επιστρέψουν το Σαββατοκύριακο από τις διακοπές του Πάσχα, θα γίνει sold out. Αυτό όμως που ενδιαφέρει περισσότερο τη διοίκηση, τον Νιόπλια και τους παίκτες είναι η νίκη και το καλό ποδόσφαιρο, ώστε ο κόσμος να ευχαριστηθεί και να γιορτάσει στο τελευταίο εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα. Γιατί, μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Η αγωνία των ποδοσφαιριστών αλλά και του Νίκου Νιόπλια είναι μεγάλη, καθώς ήρθε η στιγμή να πιουν από την πηγή της επιτυχίας του πρωταθλήματος και φυσικά δεν θέλουν να χύσουν την καρδάρα. Και για τους περισσότερους είναι το πρώτο πρωτάθλημα με τη φανέλα του τριφυλλιού. Η κακή εμφάνιση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο όπως εξήγησαν στον προπονητή δεν πρόκειται να ξαναγίνει και όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν το 100% στα ματς που απομένουν ώστε να κατακτήσουν το νταμπλ. Και θέλουν να γλυκάνουν τον οργισμένο (από την εμφάνιση στους Ζωσιμάδες) Νικόλα Πατέρα με εμφάνιση ανάλογη πρωταθλητή.

Ο Σωτήρης Νίνης που παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της 28ης αγωνιστικής φάνηκε απόλυτα συγκεντρωμένος και δεν έκρυψε την αγωνία του: «Δεν επηρεαζόμαστε από τίποτα. Θέλουμε κι εμείς να τελειώσει γρήγορα το πρωτάθλημα. Περιμένουμε πώς και πώς αυτό το ματς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας. Το περιμέναμε πέντε χρόνια αυτό το πρωτάθλημα, από τότε που η ομάδα ξαναπήρε το νταμπλ. Θέλουμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο, να γιορτάσουμε όλοι μαζί το πρωτάθλημα».

●●● Το ευχάριστο νέο για τον Νιόπλια ήρθε από την επιστροφή του Νίκου Σπυρόπουλου στις προπονήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...