Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ποινές για γέλια και για κλάματα σε ΠΑΟ και Αρη

Η λέξη «ντροπή» είναι μικρή για να περιγράψει τις ποινές - χάδι που επέβαλε χτες η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αλλά και τα όσα ευτράπελα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία. Δυστυχώς, το καθεστώς ατιμωρησίας που εδώ και χρόνια υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει εδραιωθεί.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν τιμωρήθηκε με μόλις μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο 90.000 ευρώ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αθωώθηκε για τα επεισόδια που προξένησαν οπαδοί του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αφού η Επιτροπή δέχθηκε πως ο ΠΑΟ δεν έχει ευθύνη από τη στιγμή που δεν πήρε εισιτήρια.

Και αν η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής αποτελεί «γροθιά στο στομάχι» κάθε νοήμονα πολίτη αυτής της χώρας, τι να πει κάποιος για όσα υποστήριξε ο ΠΑΟ (διά του δικηγόρου του) κατά την απολογία του. «Ο τραυματισμός της γυναίκας στο ντέρμπι ήταν ελαφρύς.

Δεν υπήρχε ακρωτηριασμός αλλά κόπηκε το νύχι. Μια μέρα έμεινε στο νοσοκομείο και στο επόμενο παιχνίδι θα επιστρέψει στη δουλειά της», ήταν η υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟ, η οποία, όπως δείχνει η απόφαση, έπεισε την Πειθαρχική Επιτροπή. Ακόμη, ο ΠΑΟ έκανε λόγο για ευθύνες της Αστυνομίας και για τα αντιεξουσιαστικά στοιχεία στα επεισόδια που έγιναν έξω από το ΟΑΚΑ και είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο πούλμαν της αποστολής του Ολυμπιακού. Παράλληλα, για μια ακόμη φορά η (κακή) Αστυνομία είχε λάθος εκτίμηση της κατάστασης και δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέψει τα όσα έγιναν.

ΑΘΩΩΣΗ!
Οσον αφορά τα επεισόδια στο ντέρμπι Αρη- ΠΑΟΚ; Οι «κίτρινοι» ουσιαστικά αθωώθηκαν, αφού μόνο ως ποινή δεν μπορεί να θεωρηθούν τα 20 χιλιάρικα που καλείται να πληρώσει η ΠΑΕ. Ομως ποινή έπρεπε να επιβληθεί στον Αρη για όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του Βασίλης Κοντοβαζαινίτης κατά την ακροαματική διαδικασία και δυσφημούν το άθλημα περισσότερο από τις πράξεις των οπαδών του. Τι είπε αναφορικά με τις δύο κότες που πέταξαν οπαδοί του Αρη στο γήπεδο;

«Τις κότες τις είχε αγοράσει κάποιος φίλαθλος, ο οποίος δεν πρόλαβε να πάει σπίτι του και πήγε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Τις είχε μαζί του, αλλά του έφυγαν και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο», υποστήριξε ο δικηγόρος στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις πράξεις των οπαδών της ομάδας και τις παραλείψεις της ΠΑΕ στο ντέρμπι με τον Αρη.

Η απορία «καλά, ορνιθοτροφείο ήταν το γήπεδο», του προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής κ. Χαρίλαου Κλουκίνα δεν απαντήθηκε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...