Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τα μαύρα (κοστούμια) στην ΑΕΚ!

Τους τέσσερις απογοητευμένους... νεκροθάφτες στην ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη («4 μαύρα κοστούμια»), που παίζεται αυτές τις μέρες στους ελληνικούς κινηματογράφους, θύμισαν χθες οι τέσσερις νέοι ισχυροί (;) άνδρες της ΠΑΕ ΑΕΚ, που κάθισαν... στριμωγμένοι (όπως δηλαδή στριμώχνουν και την Ενωση) στο πάνελ.

Οι Κοσμάτος, Αδαμίδης, Καπετανάκης και Καψής (από αριστερά προς τα δεξιά στη φωτογραφία) με τα... μαύρα τους κοστούμια θύμισαν πολύ τους Χαραλαμπίδη, Ζουγανέλη, Σπυριδάκη και Παναγιωτίδη της ταινίας. Και μπορεί να είναι σίγουρα βαρύ να τους αποκαλέσει κανείς... νεκροθάφτες της ΑΕΚ (!), αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να το πράξει, καθώς όλα όσα ανέφεραν χθες για την επόμενη μέρα του «Δικεφάλου» ήταν δυσοίωνα, μαύρα και απογοητευτικά.

Τι είπαν (ο Αδαμίδης κατά κύριο λόγο) δηλαδή; 1. «Πωλείται ο Σκόκο και οποιοσδήποτε παίκτης! Γιατί όχι και σε ελληνική ομάδα... Ολες οι προτάσεις συζητούνται» (στο καλάθι των αχρήστων -με συνοπτικές διαδικασίες- όλες οι ανακοινώσεις των προηγούμενων μηνών της ΠΑΕ -και του Αδαμίδη- περί μη πώλησης του Αργεντινού). 2. «Θα υπάρξει συρρίκνωση της ΠΑΕ, μείωση του ρόστερ και στο κόστος και στον αριθμό παικτών». 3. «Η Empire χρωστά 7,5 εκατ. στην Puma, υπάρχει απόθεμα 4,7 εκατ. ευρώ». 4. «Για την εφορία και τα χρέη στο Δημόσιο οφείλουμε 11 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν και επίδικες υποθέσεις για φόρους 22,8 εκατ. της δεκαετίας του ’90. Αν τελεσιδικήσουν, θα μπουν στο άρθρο 44 και θα μείνει 1,1 εκατ. ευρώ. Αρα, θα μιλάμε για χρέη 12,1 εκατ. ευρώ». 5. «Εχουμε έλλειμμα από τη φετινή χρήση 10-11 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί (σ.σ.: προσδοκούν...) με αύξηση εσόδων, μείωση εξόδων και συμμετοχή από τους μετόχους». 6. «Δεν θα γίνουν νέα συμβόλαια στους παίκτες με αύξηση στις αποδοχές» (ο Μπλάνκο δηλαδή τζάμπα περιμένει!). 7. «Ενα μεγάλο μέρος των μετοχών της ΠΑΕ είναι υποθηκευμένο στη Morgan Stanley, στην οποία οφείλουμε για το δάνειο 6,6 εκατ. ευρώ!». Με άλλα λόγια, μάλλον «έθαψαν» την ΑΕΚ με όσα είπαν οι νέοι διοικούντες...


ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΑΛΛΑ...


Ο Αδαμίδης αναφέρθηκε και σε αρκετά άλλα θέματα. Οπως στον Μπάγεβιτς, επισημαίνοντας ότι τον στηρίζει μεν, αλλά θα κριθεί στο τέλος της σεζόν, καθώς αν δεν πάρει η ΑΕΚ την πρωτιά στα πλέι οφ, «θα είναι αποτυχία»... Επίσης μίλησε για τον Γκρέταρσον («ήταν φτηνός, δεν μπορούσαμε να επενδύσουμε χρήματα σε καταξιωμένο και με εμπειρίες τεχνικό διευθυντή, ήταν επιλογή της διοίκησης, τον γνώριζα προσωπικά»).

Ακόμα αναφέρθηκε στις διοικήσεις των Νικολαΐδη και Θανόπουλου («έκαναν κακοδιαχείριση!»), στο προπονητικό στα Σπάτα («όλα είναι καλά, στις 23 του μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση»), στην προοπτική να πάει η ΑΕΚ στη Ριζούπολη («δεν φεύγουμε από το ΟΑΚΑ, χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου, δεν θα αυξηθούν οι τιμές των διαρκείας»), στον Μελισσανίδη («είναι μεγάλος ΑΕΚτζής, αλλά απ’ όσο γνωρίζω δεν θέλει να μπει στην ομάδα»), στη σχέση Παππά - Νοτιά («είναι άριστη, έχουν υποσχεθεί πως θα χρηματοδοτήσουν την ομάδα και την επόμενη σεζόν») και στις μετοχές («ο Παππάς έχει 38%, ο Νοτιάς 31,2%, η Ερασιτεχνική 10 + 9,8% από τις παραχωρήσεις των Κανελλόπουλου, Κούλη, οι υπόλοιποι μέτοχοι 11%, ενώ θα αποκτήσω κι εγώ τις επόμενες μέρες με τον Καπετανάκη, καθώς θα βάλουμε 500.000 ευρώ στην ΠΑΕ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...