Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

«Πιό ώριμοι στο Παρίσι»


Τις μπασκετικές του ικανότητες, της έχει δείξει πολλές φορές, με αδιάψευστο μάρτυρα και την τηλεοπτική εικόνα.
Ομως το ταλέντο  του στη φωτογραφία, είναι κάτι που δεν το ξέρουν πολλοί.
Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν ήταν η πρώτη φορά που πειραματίστηκε σε μια τέτοιου είδους δραστηριότητα, αφού η επαγγελματική κάμερα του φωτορεπόρτερ Κώστα Μακρυδήμα, αποτελούσε δέλεαρ για τον σέντερ του Ολυμπιακού.
Με ή χωρίς  φλάς, και κόβοντας κάποια κεφάλια, μέχρι να νετάρει καλά ο «Μπουρού» ήταν ο επίσημος φωτορεπόρτερ στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Πολωνία, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το χρέος τους και προκρίθηκαν στο δεύτερο συνεχόμενο φάιναλ φορ. Τόσο στο αεροπλάνο, όσο και στα αποδυτήρια δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί, παρά απλή ανταλλαγή συγχαρητηρίων, ακόμη και στους πιο νεαρούς παίκτες της ομάδας.
Διότι η κλάση  του Ολυμπιακού (ιδιαίτερα μάλιστα  σε σχέση με τους Πολωνούς της Πρόκομ) ήταν αρκετές σκάλες ανώτερη. Ομως οι Πειραιώτες, αρχίζουν να δείχνουν και διάρκεια την τελευταία διετία, μετέχοντας  σε όλα τα μεγάλα μπασκετικά ραντεβού εντός και εκτός Ελλάδος.
Οπως εξομολογείται  μάλιστα ο «φωτογράφος» Γιάννης  Μπουρούσης: «Θα πάμε πολύ πιο  ώριμοι σε αυτό φάιναλ φορ και θέλουμε να φτάσουμε παραπάνω από ότι στο Βερολίνο. Η περσινή εμπειρία ήταν μεγάλο συν για μας και δεν είναι τυχαίο που δεν πανηγυρίσαμε το ίδιο εφέτος την πρόκριση όπως πέρυσι στη Μαδρίτη. Πολύ απλά γιατί κάναμε κάτι το φυσιολογικό».
Οσο για τον  ημιτελικό κόντρα στην Παρτιζάν, ο «Μπουρού» δεν ξεγελιέται και όπως προσθέτει: «Τα ματς με την Πρόκομ, μια ομάδα που είχε κάνει ήδη την υπέρβαση και έπαιζε χωρίς άγχος, αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για μας και για τον ημιτελικό. Εκεί θα βρούμε την Παρτιζάν, μια ομάδα που σίγουρα είναι δύσκολη και άξια είναι στο φάιναλ φορ. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε εκεί αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό, αλλά και την Μακάμπι νικώντας μάλιστα στο Τελ Αβίβ.
Είναι επιβεβλημένο λοιπόν να την δούμε ως μεγάλη ομάδα  που είναι, φτάνοντας στο φάιναλ φορ.
Με την Πρόκομ, απλά ξέραμε ότι έχοντας νικήσει τα δυο ματς στην Αθήνα, στη χειρότερη περίπτωση θα είχαμε και μια 5η ευκαιρία πάλι στο γήπεδό μας, ενώ τώρα στο Παρίσι θα υπάρχει μια και μοναδική ευκαιρία για αυτό επιβάλλεται να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό» λέει ο διεθνής σέντερ που δεν αρνείται ότι θα ήταν πιο...ιντριγκαδόρικο αν τελικά αντίπαλος θα ήταν στον ημιτελικό η Μακάμπι του Πίνι Γκέρσον.
«Θα ήταν, κακά τα ψέμματα. Και για τα παιδιά όπως ο  Νίκολα (Βούιτσιτς) και ο Γιόταμ (Χαλπερίν) που τον είχαν ζήσει και στη Μακάμπι περισσότερο, αλλά και για εμάς. Θα υπήρχαν τα πειράγματα, είναι λογικό, αλλά όλα αυτά μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι. Μετά είναι λογικό να αφοσιώνεσαι σε αυτό».
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, έχει σηκώσει στο ίδιο γήπεδο το κύπελλο πρωταθλητριών και ο «Μπουρού» πιστεύει πολύ στον προπονητή πλέον Γιαννάκη που θα διεκδικήσει ένα ακόμα τρόπαιο και επισημαίνει: «Οτι μας έχει βοηθήσει πολύ, αλλά όχι μόνο εφέτος αλλά από την πρώτη στιγμή που ήρθε. Η δουλειά που γίνεται νομίζω φαίνεται».
Οσο για την  απουσία του Παναθηναϊκού:
«Δεν μας επηρεάζει  θετικά, ούτε αρνητικά. Ολα αυτά είναι  στο μυαλό και ίσως τα παλαιότερα χρόνια να γινόταν αυτό. Τώρα μακάρι να ήταν και ο Παναθηναϊκός και  το Μαρούσι και όλες οι ελληνικές  ομάδες. Σημασία έχει ότι εκπροσωπούμε το ελληνικό μπάσκετ και θέλουμε το καλύτερο. Για μας θα είναι το ίδιο όπως και πέρυσι» λέει ο Γιάννης Μπουρούσης και κλείνοντας δεν μπορούμε να μην τον ρωτήσουμε αν θα έπαιρνε και πάλι το τελευταίο σουτ σε περίπτωση που χρειαζόταν στον ημιτελικό (πέρυσι παίζοντας άρρωστος, έχασε την ευκαιρία να στείλει το ματς με τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο στην παράταση):
«Σε κάθε παιχνίδι, δεν χρειάζεται μόνο σε ένα ματς αλλά σε όλα. Μακάρι να μας δίνεται η ευκαιρία να παίρνουμε το τελευταίο σουτ. Πέρυσι έτυχε να το κάνω εγώ, αστόχησα, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Μετράει όμως η διάρκεια και το σημαντικό είναι ότι είμαστε και πάλι εφέτος εδώ».
Κάπου εκεί τον  αφήσαμε να χαλαρώσει λίγο με την  ελληνική ταινία που χάζευε στο κομπιούτερ, την ώρα που και οι υπόλοιποι παίκτες το είχαν ρίξει είτε στην ανάγνωση, είτε σε ταινίες.
Είπαμε σε πολύ χαμηλούς τόνους, έχοντας τελειώσει  τη δουλειά. Στο μπροστινό κάθισμα  ο Παναγιώτης Γιαννάκης χαλάρωνε ικανοποιημένος, έχοντας δει τους παίκτες του να εκτελούν κατά γράμμα αυτά που είχαν πει πριν το παιχνίδι.
«Μην νομίζετε ο κόουτς πάλι είχε κάποια παράπονα, αλλά είναι λογικό γιατί είναι  τελειομανής» είπε ο εκπληκτικός (χθες) Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, και είναι  λογικό ο «Δράκος» να θέλει να εξαντλήσει τις δυνατότητες των παικτών του, προκειμένου να είναι όσο το δυνατότερο έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση του φάιναλ φορ.
Στην ίδια πόλη και γήπεδο όπου ο ίδιος σήκωσε το πρωταθλητριών ως αρχηγός του  Παναθηναϊκού το 1996 στον τελικό με την  Μπαρτσελόνα και που έναν χρόνο  αργότερα, ο συνεργάτης του Μίλαν Τόμιτς μάρκαρε τον Μάικλ Τζόρνταν στον τελικό του ΜακΝτόναλντς Οπεν με τους Σικάγο Μπουλς !
«Είμαι ενθουσιασμένος γιατί είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα το δεύτερο συνεχόμενο φάιναλ φορ. Είμαστε όλοι χαρούμενοι γι’ αυτό. Δεν έχει σημασία που θα λείπει ο Παναθηναϊκός γιατί θα αντιμετωπίσουμε μια εξίσου καλή ομάδα τόσο στον ημιτελικό ή στον τελικό αν τα καταφέρουμε. Σίγουρα δεν θα είναι η ελληνική μονομαχία που έχει διαφορετικό ενδιαφέρον, αλλά θα είναι σπουδαία παιχνίδια και πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι» τόνισε ο Τζός Τσίλντρες, επίσης από τους καλύτερους παίκτες στη σειρά («άγγιξε» μάλιστα με τους 22 πόντους το προσωπικό του ρεκόρ στην Ευρωλίγκα που είναι 23) που απόλαυσε και τις κόντρες με τον Κουιντέλ Γούντς. Εναν εξίσου θεαματικό παίκτη, πρώην «ερυθρόλευκο» που δεν έκρυψε τα συναισθήματά του και είπε πως πλέον στο Παρίσι θα είναι και πάλι Ολυμπιακός.
Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, ήταν οι πρώτοι που πήραν για συγχαρητήρια, ο πρόεδρος Παναγιώτης από την Αθήνα (δεν ήρθε τελικά στον 4ο προημιτελικό) και ο αδελφός του Γιώργος από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...