Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Νίκη (1-0) του Άρη στην Καβάλα

Με το δεξί ξεκίνησε τις φετινές του υποχρεώσεις στη Σούπερ Λίγκα ο Άρης, καθώς μπροστά σε περισσότερους από 7.000 οπαδούς του κέρδισε στην Καβάλα την τοπική ομώνυμη ομάδα με 1-0 ύστερα από 16 χρόνια. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους «κίτρινους» πέτυχε στο 26ο λεπτό ο Οριόλ με γυριστό σουτ.

Σε… Χαριλάου μετέτρεψαν το «Ανθή Καραγιάννη» 7.000 και πλέον οπαδοί του Άρη που θέλησαν να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους και να την χειροκροτήσουν για την πρόκριση που πέτυχε την περασμένη Πέμπτη στη Βιέννη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κίτρινοι» πέρασαν νικηφόρα από την Καβάλα μετά από 16 χρόνια, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε καλή οργάνωση και με σωστή τακτική και πίεση στη μεσαία γραμμή, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν αισθητά.

Η Καβάλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με καλή κυκλοφορία της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να φθάσει συχνά με αξιώσεις στην περιοχή του Άρη και όποτε το κατάφερε ο Σηφάκης ήταν αυτός που «καθάρισε» για τους «κίτρινους». Μετά το γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι, έδειξαν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διατήρηση των κεκτημένων, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην έχουν καθαρό μυαλό ώστε να απειλήσουν με οργανωμένες επιθέσεις. Ιδιαίτερα μετά το 60’ η Καβάλα αντιδρούσε σπασμωδικά, ενώ ο Άρης έφερε το ματς στα μέτρα του και κατάφερε και πήρε την πολύτιμη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

5' Ο Αμπντούλ έστρωσε από τα δεξιά στον Αλεξάντροβιτς που μόνος απέναντι στον Σηφάκη σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη έδιωξε σε κόρνερ.
23' Ο Μενδρινός εκτέλεσε φάουλ, ο Γκαλίνοβιτς έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Κροάτη γκολκίπερ.
26' ΓΚΟΛ (0-1) Ο Μενδινός εκτέλεσε φάουλ, οι αμυντικοί της Καβάλας έδιωξαν, η μπάλα κατέληξε στον Οριόλ που έπιασε γυριστό σουτ αιφνιδιάζοντας τον Γκαλίνοβιτς ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη.
50' Ο Γιάννου έπιασε το γυριστό σουτ αλλά ο Σηφάκης καλά τοποθετημένος μπλόκαρε.
54' Ο Αλεξάντροβιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή, πέρασε τον Σηφάκη, όμως πλάσαρε άουτ.
65’ Δυνατό σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Γκαλίνοβιτς.
89΄Από την εκτέλεση κόρνερ του Ντιέ, ο Ντουγκλάο έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΣΚΟΡΕΡ: 26' Οριόλ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ναζλίδης, Σιόντης, Πετκάκης, Γιάννου, Αμπντούν, Ντικρόκ-Μενδρινός, Ρουίς

ΚΑΒΑΛΑ (Ντ. Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Σιόντης, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Ντικρόκ, Αμπντούν, Αλεξάντροβιτς (74’ Ιωάννου), Ονουάτσι (70’ Δρόσσος), Ναζλίδης (46’ Γιάννου).
ΑΡΗΣ (Ε. Ρ. Κούπερ): Σηφάκης, Κουλοχέρης, Μισέλ, Οριόλ, Βαγγέλι, Τόχα, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός (71’ Ναφτί), Τσεσνάουσκις (86’ Κασναφέρης), Τσέζαρεκ (55’ Ρουίς). ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...