Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Νίκη Λάρισας με λύση από τον Κουζέν

Ο σκόρερ Ντάνιελ Κουζέν (αριστερά) Με γκολ του Ντάνιελ Κουζέν στο 77΄, η Λάρισα νίκησε στο Αλκαζάρ 1-0 τον Ατρόμητο και ξεκίνησε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί με τον Καμαρά.
Ο σκόρερ Ντάνιελ Κουζέν (αριστερά)
Το παιχνίδι είχε ρυθμό, με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και επιθετική διάθεση από τις δυο ομάδες. Ο Ατρόμητος με έναν εξαιρετικό Καμαρά στις αντεπιθέσεις ήταν πιο απειλητικός αλλά η ομάδα του Δώνη δεν ολοκλήρωνε τις προσπάθειες του.

Τη ροή του αγώνα άλλαξε στα μέσα του β' ημιχρόνου ο Γιάννης Παπακώστας αποσύροντας τους αρνητικούς Μπλάζεκ, Μακίνουα και περνώντας στη θέση τους Κουζέν και Κανόμπιο. Τη λύση τελικώς έδωσε ο επιθετικός από την Γκαμπόν, που έδειξε και πέρσι ότι είναι ένας ιδιαίτερα ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ίσως από τους καλύτερους επιθετικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το φιλμ του αγώνα

1' Ο Καμαρά ξέφυγε από τον Νταμπίζα, σούταρε από πλάγια δεξιά και ο Βιέρα έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια.
14' Καλή εκτέλεσε φάουλ από τον Μετίν, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.
20' Όμορφη ατομική προσπάθεια και δυνατό αριστερό σουτ του Μπλάζεκ μόλις άουτ.
41' Ο Καμαρά έκλεψε και πάλι από τον Νταμπίζα, σούταρε από θέση αριστερά στη μεγάλη περιοχή και ο Βιέρα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
45' Κεφαλιά πάσα του Νταμπίζα στον Μακίνουα που σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία.
56' Έξοχη προσπάθεια του Καμαρά, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, πρόλαβε την έξοδο του Βιέρα αλλά κανείς δεν εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του στην περιοχή
60' Ο Καμαρά βγήκε στην αντεπίθεση και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
77' 1-0: Ο Βενετίδης έκλεψε με προβολή την μπάλα από τον Καραλή, έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Κουζέν από κοντά πέτυχε το γκολ
81' Ο Κανόμπιο εκτέλεσε φάουλ, κεφαλιά του Ρομέου, απέκρουσε ο Μιχαηλίδης

ΣΚΟΡΕΡ: 77' Κουζέν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Νάστος, Κουζέν, Μετίν - Μπαζίνσκι, Περόνε, Καραλής

ΛΑΡΙΣΑ:
Βιέρα, Βελάσκο, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (72' Ταλ), Ρομέου, Ιγκλέσιας, Μετίν, Μπλάζεκ (57' Κουζέν), Πούρι, Μακίνουα (66' Κανόμπιο).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Νάστος (86' Σαγκανόφσκι), Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρας, Καραγκούνης (59' Καραλής), Φαβάλι (81' Τάτος), Καμαρά, Περόνε.

Είπαν
Γιάννης Παπακώστας: "Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ αφιερώνουν αυτή τη νίκη στον Παναγιώτη Μπαχράμη. Ήμασταν πειθαρχημένοι, αλλά τώρα θα πρέπει να αυξήσουμε το ρυθμό και την ταχύτητα. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε περισσότερες ευκαιρίες, αν και η αλήθεια είναι ότι κινδυνεύσαμε δύο φορές από τον Καμαρά. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι αλλαγές στην εξέλιξη του αγώνα. Μετά το γκολ απελευθερωθήκαμε. Για πρώτο παιχνίδι είμαι ευχαριστημένος. Βήμα-βήμα θα χτιστεί μια πολύ καλή ομάδα. Δεν δήλωσα ότι στόχος είναι η πεντάδα. Δήλωσα ότι θα κυνηγάμε όλα τα ματς. Η ομάδα διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα δούμε την ΑΕΛ που θέλουμε. Πρέπει να αυτοματοποιήσουμε κάποιες κινήσεις σε ένα μήνα η ομάδα θα είναι στα καλύτερα της. Δεν είχαμε έκρηξη και είναι φυσιολογικό. Είναι πάντως ήρωες οι παίκτες, γιατί ήταν απάνθρωπες οι συνθήκες. Λες και τους καταδικάσαμε να παίξουν."

Γιώργος Δώνης: "Εμείς που ασχολούμαστε με την μπάλα έχουμε ζήσει ωραία πράγματα αλλά όταν αντιλαμβάνεσαι πόσο γρήγορα μπορεί να περάσει η ζωή από μπροστά σου τόσο μεγάλη είναι η θλίψη και η οδύνη για τον Μπαχράμη που άφησε δύο μικρά κοριτσάκια. Ήταν ένα παιχνίδι μέτριο. Είχαμε καλή οργάνωση, δεν νιώσαμε πολύ μεγάλη πίεση. Είχαμε καλές φάσεις στις αντεπιθέσεις. Όμως το ποδόσφαιρο κρίνεται στις λεπτομέρειες και η ΑΕΛ πήρε ένα πολύ τίμιο τρίποντο και εμείς φύγαμε με άδεια χέρια. Πίστευα ότι θα ήταν ένα ματς που θα πήγαινε στο 0-0. Ήταν πρώτο ματς ενώ και οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες. Οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμη, δεν έχουμε καλό ρυθμό. Επιτυχία θα είναι να βρεθούμε στην εξάδα, είναι όμως δύσκολο να εκτοπίσεις τον ΠΑΟΚ την ΑΕΚ και τον Άρη. Όποια το καταφέρει θα κάνει την έκπληξη. Επίσης έχουν ένα πολύ σπουδαίο πλεονέκτημα ότι τα παιχνίδια τα ευρωπαϊκά σε κάνουν πιο δυνατό και έχεις και άλλα οφέλη". ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...