Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Πήρε και Ρομπίνιο η Μίλαν με 18 εκατ. ευρώ

Η Μίλαν εντυπωσιάζει στο φινάλε της μετεγγραφικής περριόδου, καθώς μετά τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς απέκτησε και τον Ρομπίνιο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι μετέβη στο Μιλάνο, υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. Οι «ροσονέρι» κατέβαλαν στον αγγλικό σύλλογο 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν ανακοινώθηκαν οι απολαβές του ποδοσφαιριστή.


Η παρουσία του 26χρονου επιθετικού αναμένεται να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τη Μίλαν, στην προσπάθεια που θα καταβάλει να ανακτήσει τα πρωτεία στο Καμπιονάτο. Ο Βραζιλιάνος φορ από τον περασμένο Ιανουάριο αγωνίστηκε δανεικός στη Σάντος, την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 και φόρεσε τη φανέλα της μέχρι το 2005 (111 ματς, 46 γκολ).

Το 2005 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα της καριέρας του καθώς πήρε μετεγγραφή στη Ρεάλ αντί του ποσού των 24 εκατομμυρίων ευρώ. Την πρώτη χρονιά στη «βασίλισσα» έπαιξε σε 37 ματς, πέτυχε 14 γκολ και αναδείχθηκε από τους πρωταγωνιστές της ομάδας. Στο πρώτο μισό της επόμενης σεζόν ο Βραζιλιάνος δεν συγκαταλεγόταν στις επιλογές του Φάμπιο Καπέλο, ενώ την τελευταία του περίοδο στους Μαδριλένους, ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω.

Την 1η Σεπτεμβρίου του 2008, τελευταία ημέρα των μετεγγραφών αποχώρησε από τη Ρεάλ έχοντας συμμετάσχει σε 101 ματς (25 γκολ) για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατέβαλε στους Ισπανούς 42,5 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα ο ίδιος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με 9 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ωστόσο στην Πρέμιερ Λιγκ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και συνολικά αγωνίστηκε σε 41 παιχνίδια (14 γκολ).

Η μετεγγραφή του στη Μίλαν ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα του, θέλοντας να αποδείξει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει τίτλους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στη Μίλαν, σε μια ομάδα με την οποία μπορώ να κερδίσω τίτλους. Επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στη Μίλαν, καθώς διαθέτει στο δυναμικό της σπουδαίους παίκτες και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...