Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 3-2

Μετά τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Europa League επί της Φενέρμπαχτσε ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά για να πάρει τη νίκη κόντρα στον αξιόμαχο Πανσερραϊκό με 3-2 στην Τούμπα.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχοντας δύο απουσίες τους Κοντρέρας (τιμωρημένος) και Μουσλίμοβιτς (τραυματίας) σε σχέση με το παιχνίδι με την Φενέρ επέλεξε να ξεκινήσει με σχήμα 4-2-3-1 με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Μπουσαϊντι και αριστερά τον Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μαλεζά και Τσιρίλο. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Βιτόλο.Στο κέντρο από αριστερά ο Σορλέν και δεξιά ο Βιερίνια. Στον άξονα ο Ίβιτς και στην κορυφή ο Σαλπιγγίδης.
Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς με σχήμα 4-2-3-1 αποφάσισε να ξεκινήσι με τους Ράντμαν κάτω από δοκάρια, αριστερά τον Παντελίδη και δεξιά τον Γαλανόπουλο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπάζογλου και Άμο. Τα αμυντικά χαφ είναι οι Κάστρο και Αμπουμπακάρι. Στπο χώρο του κέντρου οι Τάντιτς από αριστερά, Μπέλιτς από δεξιά και στον άξονα ο Λεοζίνιο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Βρούτσινα.
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ αναπτύσσεται κυρίως από τα δεξιά με τους Μπουσαϊντι και Βιερίνια. Ο τελευταίος αφού έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την μεγάλη περιοχή στο 4ο λεπτό έπιασε ο δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από αριστερό δοκάρι του Ράντμαν. Ο Δικέφαλος από το ξεκίνημα του αγώνα έχει επιβάλει τον ρυθμό του με τους φιλοξενούμενους να δίνουν τον χώρο και να προσπαθούν από τα άκρα να σπάσουν την άμυνα των Θεσσαλονικέων.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν ακίνδυνος επιθετικά. Έτσι λοιπόν στο 20’ ο Μπέλιτς κάνοντας μια κούρσα και αφού πέρασε σαν σταματημένους τους παίκτες του Δερμιτζάκη από πλάγια θέση και δεξιά έπιασε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο παραθυράκι της εστίας του Κρέσιτς. Αμέσως ο Δερμιτζάκης σήκωσε τους Φιλομένο και Παπάζογλου για ζέσταμα.
Στο 29ο λεπτό ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για την απόφαση του πρώτου επόπτη Καρατζίκα να υποδείξει σε οφ σαιτ τον Σαλπιγγίδη. Ο κόσμος και ο πάγκος, αλλά και οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του επόπτη από την Αθήνα. Το βίντεο έδειξε πως ο διεθνής επιθετικός δεν καλύπτονταν από κανέναν αμυντικό του Πανσερραϊκού.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης βλέποντας πως ο Δικέφαλος υστερεί επιθετικά αποφάσισε να βγάλει από το παιχνίδι τον Σορλέν και να περάσει στο παιχνίδι τον Παπάζογλου. Ο νεαρός επιθετικός πήγε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σαλπιγγίδη να μετατίθεται δεξιά και τον Βιερίνια αριστερά. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιτίθεται μαζικά όμως οι παίκτες του σκόνταφταν στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Πανσερραϊκού.
Στο 43ο λεπτό οι «ασπρόμαυροι» έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν Βιερίνια από πλάγια θέση αριστερά έπιασε το δυνατό διαγώνιο σουτ με τον Ράντμαν με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει την μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης από την ίδια θέση δεν άφησε περιθώρια στον τερματοφύλακα του Πανσσεραϊκού να αντιδράσει βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Ο ΠΑΟΚ όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έτσι ξεκίνησε το δεύτερο με γκολ του Τσιρίλο στο 48ο λεπτό. Από αριστερά ο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφάλια ο Σαλπιγγίδης στέλνοντας την μπάλα στο κεφάλι του Ιταλού αμυντικού. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα του Ράντμαν και να δώσει προβάδισμα στο σκορ για τον Δικέφαλο του Βορρά.
Κι ενώ ο ΠΑΟΚ έψαχνε το τρίτο γκολ για να καθαρίσει το παιχνίδι και να ηρεμήσει. Ο Νίκολα Μπέλιτς είχε διαφορετική άποψη. Ο Σέρβος πήρε την μπάλα στα πόδια του στο 55ο λεπτό και αφού χτύπησε το δυνατό σουτ που έκανε πάνω στον Μαλεζά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κρέσιτς. Το 2-2 είναι γεγονός και στα επόμενα 35 λεπτά το παιχνίδι είναι πλέον ανοιχτό για οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
Ο ΠΑΟΚ παρά την κούραση λόγω Φενερ κατάφερε να προηγηθεί εκ’ νέου στο σκορ 69ο λεπτό με τον Παπάζογλου. Η μπάλα αφού πέρασε από αρκετά πόδια στρώθηκε στον νεαρό επιθετικό και με πλασέ όχι ο ιδανικό η μπάλα βασανιστικά κατέληξε για τρίτη φορά στην εστία του Ράντμαν.
Ο Δικέφαλος συνέχισε να απειλεί επιθετικά και θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ με τον Φιλομένο. Στο 76' ο Αργεντινός πιάνει το δυνατό σουτ και στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. Ενώ στο 81ο λεπτό είχαμε νέα μοναδική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία να εκτελεί φάουλ και τον Ράντμαν να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τσιρίλο. Αλλά και στο 90’ όταν ο Σαλπγγίδης έφυγε μόνος του, αλλά το πλασέ του έκοψε με τα πόδια ο Ράντμαν.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...