Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Θρίαμβος της Κέρκυρας επί της ΑΕΚ

Ολοκληρώθηκε το “βατερλό” των ομάδων του ΠΟΚ με την ήττα της ΑΕΚ στην Πάτρα από την Κέρκυρα. Οι Τσίγκας (17') και Έπσταϊν (54') σημείωσαν τα γκολ της νεοφώτιστης ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, ο Τζιμπούρ μείωσε με φάουλ (64') για την ΑΕΚ που είχε κακή απόδοση αλλά έχασε με το τσουβάλι τις ευκαιρίες. Μορφή του αγώνα ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας Κωνσταντόπουλος.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, στα πρώτα 15 λεπτά ήταν εκρηκτική και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στρίμωξε την Κέρκυρα στα καρέ της, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία. Η Κέρκυρα σε μια αντεπίθεση με ένα εκπληκτικό σουτ του Θανάση Τσίγκα στο 17ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Εβρίτης που πήγε στην Κέρκυρα τον περασμένο Ιανουάριο και με τα 8 γκολ που πέτυχε τη βοήθησε να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα, «άδειασε» τον Ντιόπ και πέτυχε το ωραιότερο από τα 40 γκολ της καριέρα του. Το τέρμα αυτό αποσυντόνισε την ΑΕΚ, την αποδιοργάνωσε, η ομάδα έγινε νευρική, στατική, χωρίς κίνηση, με κακή κυκλοφορία της μπάλας και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της, ενώ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου απείλησε όλες κι όλες δύο φορές, αλλά επενέβη σωτήρια ο Κωνσταντόπουλος.

Ο 32χρονος γκολκίπερ που αναδείχθηκε σε πρόσωπο του αγώνα, ήρθε φέτος το καλοκαίρι στην Κέρκυρα ύστερα από εισήγηση του Μπάμπη Τενέ, που τον είχε παίκτη στην Καλαμάτα το 1996. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που έμεινε ελεύθερος από την Κόβεντρι έπαιξε 151 ματς στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, ενώ ακόμα φόρεσε τη φανέλα των Χάρτλπουλ, Νότιγχαμ, Σουόνσι και Κάρντιφ.

Η Κέρκυρα με σωστή αμυντική διάταξη και με σύστημα 4-5-1, κράτησε μακριά από την περιοχή της την ΑΕΚ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος η «Ένωση» μπήκε αποφασισμένη να πιέσει για την ισοφάριση, όμως σε μια αντεπίθεση δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 54’ από τον Επστάιν, με αποτέλεσμα για ένα διάστημα να αποσυντονιστεί για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Η είσοδος των Έντερ αντί του Λεονάρντο και Μπλάνκο αντί του ανέτοιμου, κουρασμένου και αργού Ντιόπ, έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα που άσκησε πίεση μειώνοντας στο 64’ σε 2-1 με τον Τζιμπούρ. Στη συνέχεια και για δέκα λεπτά προσπάθησε για την ισοφάριση, η είσοδος του Μπερνς στο 76’ δεν βοήθησε και στο τελευταίο τέταρτο έκοψε το ρυθμό της, φάνηκε κουρασμένη και με εξαίρεση μια φάση στο 90’ δεν απείλησε την εστία του Κωνσταντόπουλου.
Το φιλμ του αγώνα

12' Από σέντρα του Καράμπελα, ο Λεονάρντο έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Βενέτης πρόλαβε και απέκρουσε λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.
17' ΓΚΟΛ (1-0) Φοβερό σουτ του Τσίγκα από τα 30 μέτρα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σάχα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Σάχα.
30' Ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε δύσκολα το μακρινό και πολύ δυνατό σουτ του Τζιμπούρ.
45'  Το γυριστό σουτ του Λεονάρντο από το ύψος του πέναλτι δεν αιφνιδίασε τον Κωνσταντόπουλο που έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε.
47' Ο Λυμπερόπουλος έστρωσε την μπάλα με κεφαλιά το Σκόκο, αλλά το σουτ του Αργεντίνου από καλή θέση ήταν  απελπιστικά άστοχο.
54’ ΓΚΟΛ (2-0) Ολομόναχος απέναντι από τον Σάχα ο Επστάιν, με ψύχραιμο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
64’ ΓΚΟΛ (2-1) Με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ο Τζεμπούρ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κωνσταντόπουλο και μείωσε σε 2-1 για την ΑΕΚ.
69' Μετά από κόντρες, ο Τζεμπούρ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε, όμως έσωσε ο Κωνσταντόπουλος με εντυπωσιακή απόκρουση.
90' Ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε πάνω στη γραμμή δυνατή κεφαλιά του Τζιμπούρ.

ΣΚΟΡΕΡ: 17' Τσίγκας, 54’ Επστάιν-64’ Τζιμπούρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθήνας).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 15' Λαμπρόπουλος, 36' Γιάντσης, 46' Τσίγκας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπ. Τενές): Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο (82’ Μίχος), Κοντοδήμος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Μακρής, Τσίγκας, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος (55’ Παρασκευαΐδης), Επστάιν (68’ Φλαβίνιο), Καλαντζής.
ΑΕΚ (Ντ. Μπάγεβιτς): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Ντιόπ (63’ Μπλάνκο), Καφές, Λεονάρντο (55’ Έντερ), Λυμπερόπουλος, Σκόκο (76’ Μπερνς), Τζιμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...