Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πανικός και ποδοπατήματα πριν από το φιλικό Νιγηρίας-Β. Κορέας




Ποδοπατήθηκαν φίλαθλοι πριν από την έναρξη του φιλικού αγώνα της Νιγηρίας με τη Βόρειο Κορέα στο προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, Τεμπίσα, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Στο χωρητικότητας 10.000 θεατών γήπεδο «Μακχούλονγκ», προσπάθησαν να εισέλθουν οι φίλαθλοι, δημιουργήθηκε πανικός, με αποτέλεσμα ορισμένοι να ποδοπατηθούν.

Η αστυνομία έκλεισε τις πόρτες προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. Λίγη ώρα αργότερα άνοιξαν εκ νέου οι θύρες του γηπέδου και σημειώθηκαν πάλι τα ίδια φαινόμενα. Οι φίλαθλοι που στην πλειοψηφία τους ήταν Νιγηριανοί έσπευσαν να εισέλθουν στο γήπεδο, καθώς οι δύο ομάδες είχαν παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρξαν τραυματισμοί μερικών φιλάθλων, όμως χωρίς να χαρακτηριστούν σοβαροί.

Κατά τη διάρκεια του πανικού τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η FIFA είχε ορίσει τη διεξαγωγή του αγώνα με ελεύθερη είσοδο των φιλάθλων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στις εξέδρες του γηπέδου. Ένας αξιωματικός της αστυνομίας εξέφρασε παράπονα κατά της FIFA που αποφάσισε να διεξάγει τον αγώνα χωρίς εισιτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...