Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

«Οράνιε» για πρόκριση!

Πολύ κοντά στην πρόκρισή της στους «16» του Mundial, βρίσκεται η Ολλανδία, η οποία με σκόρερ τον Γουέσλι Σνέιντερ επικράτησε 1-0 της Ιαπωνίας και διπλασίασε τις νίκες στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου. Αν μάλιστα στο άλλο ματς του ομίλου, αυτό ανάμεσα στο Καμερούν και τη Δανία το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, οι «οράνιε» θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους από σήμερα κιόλας. 

Ο Γουέσλι Σνέιντερ δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του μετά
 το εξαιρετικό γκολ που σημείωσεΠολύ «φτωχό» σε θέαμα ήταν το πρώτο ημίχρονο, που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα χειρότερα πρώτα 45λεπτα από όλα τα παιχνίδια του Mundial τα οποία έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής στην διοργάνωση.
Οι Ολλανδοί είχαν την κατοχή της μπάλας σε συντριπτικό ποσοστό (σ.σ. αν και δεν είχαν στη διάθεσή τους τον ανέτοιμο Ρόμπεν), και βρίσκονταν διαρκώς στην επίθεση, ωστόσο η απόδοσή τους μόνο καλή δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ουσιαστικά οι «οράνιε» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μία κλασική ευκαιρία, εν αντιθέσει με τους Ιάπωνες, που μπορεί (στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λεπτου) να είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ωστόσο με τον κινητικό Ματσούι μπόρεσαν σε 1-2 περιπτώσεις να γίνουν απειλητικοί.
Στην επανάληψη η ομάδα του Μπερτ φαν Μάρβαϊκ, παρουσιάσε σαφώς καλύτερο προόσωπο. Ειδικά στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του μπήκαν πολύ δυνατά και με ηγέτη τον ορεξάτο Τζιοβάνι φαν Μπρόκχορστ άρχισαν επιτέλους να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα γκολ. Το σκορ άνοιξε γρήγορα, καθώς στο 53’ ο Σνέιντερ, έκανε το 1-0 με σουτ-«κεραυνό», με τον τερματοφύλακα Καβασίμα να φέρει ευθύνη για τη θέση που είχε.
Ο Γουέσλι Σνέιντερ δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του μετά το εξαιρετικό γκολ που σημείωσε
Αυτή η εξέλιξη άλλαξε εντελώς την εικόνα του αγώνα, ο οποίος ξαφνικά από εκείνη τη στιγμή και μέχρι την ολοκλήρωσή του απέκτησε ένα πολύ καλό ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Οι Ιάπωνες αναγκαστικά πλέον βγήκαν μπροστά προσπαθώντας να φτάσουν στη ισοφάριση και η αλήθεια είναι ότι κατάφεραν να ανησυχήσουν αρκετά τους Ολλανδούς, οι οποίοι επίσης συνέχιζαν να επιτίθενται, κυρίως με αντεπιθέσεις πλέον.
Το 1-0 έμεινε ως το τέλος, παρά το γεγονός ότι στα τελευταία λεπτά η Ολλανδία ενέτεινε τις προσπάθειές για ένα ακόμη γκολ, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Αφελάι (85’) και Χούντελααρ (88’). Βεβαίως, μια σπουδαία ευκαιρία απώλεσαν και οι Ιάπωνες με τον Οκαζάκι στο 90’ για να «κλέψουν» την ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...