Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Νέα κακή εμφάνιση και ήττα της Εθνικής


Η Εθνική μας στο τελευταίο της φιλικό πριν από την έναρξη του Μουντιάλ γνώρισε την ήττα στο Βίντερτουρ της Ελβετίας από την Παραγουάη με 2-0. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ προβλημάτισε με την απόδοσή της, που με εξαίρεση μια έξαρση ενός δεκαλέπτου στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πραγματοποίησε κακή εμφάνιση. Η εικόνα κάπως βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως τα προβλήματα ανάπτυξης ήταν εμφανή.
Ο Γερμανός ομοσπονδιακός προπονητής παρέταξε την ομάδα με κλασικό σύστημα 4-3-3, χρησιμοποιώντας κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα, τους Σεϊταρίδη και Τοροσίδη στα άκρα της άμυνας και τους Κυργιάκο και Παπαδόπουλο στόπερ. Αμυντικά χαφ τους Κατσουράνη και  Τζιόλη, με τον Νίνη μπροστά τους, τον Καπετάνο στην κορυφή και στις πτέρυγες τους Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Σαμαρά.

Το σχήμα αυτό δεν περπάτησε, καθώς η Εθνική στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα είχε κακή απόδοση. Οι διεθνείς μας αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα, υπέπεσαν σε σωρεία λαθών στη μεσαία γραμμή, δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη μπαλιά  και κανείς δεν κατάφερνε να βγάλει μια πάσα της προκοπής στους προωθημένους. Η ομάδα επιθετικά ήταν ανύπαρκτη, ενώ η άμυνα υπέφερε από την πίεση που δεχόταν. Το γεγονός ότι επηρεάστηκαν από την καταιγίδα δεν πρέπει καν να ληφθεί υπόψιν.

Η Παραγουάη ξεκίνησε το παιχνίδι αποφασιστικά, κέρδισε τη μάχη του κέντρου, κρατούσε την μπάλα στα πόδια της και «στρίμωξε» την Εθνική μας. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Βέρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα ο οποίος βρέθηκε εκτεθειμένος από την άμυνα. Το γκολ επηρέασε την ομάδα μας που στη συνέχεια δεν κατάφερε να αντιδράσει. Στο 25’ η Πραγουάη πέτυχε το 2-0 με τον Μπάριος, καθώς εκμεταλλεύτηκε απόκρουση του Τζόρβα σε κεφαλιά του Σάντα Κρουζ. Και σε αυτή τη φάση ο Έλληνας γκολκίπερ προδόθηκε από τους αμυντικούς, καθώς βρίσκονται εκτός θέσης.
Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια της Ελλάδας σημειώθηκε ύστερα από 32 λεπτά αγώνα όταν ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Σαλπιγγίδη. Στη συνέχεια η Εθνική μας είχε δύο ευκαιρίες με τους Νίνη (34’) και Σαμαρά(41’) και δύο σουτ του Τζιόλη (38’, 39’) και αυτό ήταν…

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ρεχάγκελ φρέσκαρε την ομάδα, καθώς ο Καραγκούνης μπήκε αντί του Νίνη, ο Χαριστέας στη θέση του Σαλπιγγίδη και ο Βύντρα αντί του Κυργιάκου. Η Εθνική έδειξε περισσότερο ισορροπημένη, χωρίς όμως να καταφέρει να αποδώσει ποδόσφαιρο αξιώσεων. Δημιούργησε κάποιες φάσεις με τους Τοροσίδη (49’) και Τζιόλη (59’), όμως ουσιαστικά δεν απείλησε την Παραγουάη. Αντίθετα οι Νοτιοαμερικάνοι είχαν τρεις ευκαιρίες με τους Σάντα Κρουζ (54’), Μπαρέτο (63’) και Μπενίτες (68’). Στο 56’ αποχώρησε από το παιχνίδι ο Κατσουράνης με πρόβλημα στο γόνατο, όμως δεν φάνηκε να έχει κάτι το σοβαρό.

Σαν συμπέρασμα η Ελλάδα παρουσιάστηκε ανέτοιμη, υπήρξαν αδυναμίες σε όλες τις γραμμές και κυρίως τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
ΣΚΟΡΕΡ: 9' Βέρα, 25' ΜπάριοςΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σίριλ Τσίμερμαν
ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος (46' Βύντρα), Tζιόλης, Κατσουράνης (58' Πατσατζόγλου), Νίνης (46' Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46' Χαριστέας), Καπετάνος (74' Σπυρόπουλος).ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Βερόν (74' Σαντάνα), Μορέλ (65' Κανίσα), Μπονέτ (60' Αλκάραζ), Σάντα Κρουζ, Βέρα (60' Μπαρέτο), Ντα Σίλβα, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος (79' Ορτιγόζα), Τόρες, Μπάριος (60' Μπενίτες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...