Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Η Νότια Αφρική πληρώνει, η FΙFΑ εισπράττει

Αναμένονται περίπου 373.000 ξένοι επισκέπτες. Θα μείνουν κατά μέσον όρο 18 ημέρες. Θα δουν 5 ματς. Θα ξοδέψουν 4.000 δολάρια έκαστος. Αυτά είναι τα καλά νέα του Μουντιάλ για τη Νότια Αφρική. Τα κακά είναι ότι η ένεση που θα προσφέρει στην οικονομία της διοργανώτριας χώρας η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη θα κοστίσει στην ουσία γύρω στα 12,4 δισ. δολάρια. Και τα περισσότερα πρέπει να τα πληρώσει η κυβέρνηση. 

Η συμμετοχή της FΙFΑ στα έξοδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φιλοδώρημα. Περίπου 279 εκατ. δολάρια. Για τα βραβεία, τα εισιτήρια και προετοιμασία των ομάδων. Και έχει υποσχεθεί και 100 εκατ. δολάρια έξτρα για να είναι βέβαιη ότι όλες οι υποδομές θα είναι έτοιμες στην ώρα τους. 

Και το κερασάκι στην τούρτα: όλα τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και διαφημιστικά δικαιώματα πάνε κατευθείαν στα ταμεία της FΙFΑ. Για την ανάπτυξη, λέει, του ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Οι Νοτιοαφρικανοί, των οποίων το επίπεδο διαβίωσης δεν είναι και από τα υψηλότερα στον πλανήτη, ανακαλύπτουν τώρα τι κούφια λόγια ήταν οι μουντιαλικές βασιλείες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...