Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Έσπασε το φράγμα του 2,30 ο Κώστας Μπανιώτης

Όταν το 2004 ο Λάμπρος Παπακώστας αποχωρούσε από την ενεργό δράση, το ύψος είχε περάσει στα αγωνίσματα χαμηλού επιπέδου, καθώς δεν υπήρχε αθλητής που να φτάνει στα επίπεδα του πρώην πρωταθλητή.
Από το 1998, μάλιστα, είχαμε να δούμε αθλητή να φτάνει τα 2,30 μ. πλην του Παπακώστα (Κοκότης), κάτι που ο Κώστας Μπανιώτης κυνηγούσε από την περσινή χρονιά. Σε όλους τους αγώνες έφτανε πολύ κοντά στο πολυπόθητο φράγμα, αλλά δεν κατάφερνε να το ξεπεράσει. Προχθές στην Παιανία έσπασε όμως το ρόδι και τώρα ο πρωταθλητής από την Κομοτηνή περιμένει από τον εαυτό του να καθιερωθεί σ’ αυτά τα ύψη.
«Ήταν καλός αγώνας και ιδανική αρχή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Πρέπει να συνεχίσουμε με περισσότερη όρεξη και κάνοντας το ίδιο καλή δουλειά» ανέφερε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου και πρόσθεσε:
«Δεν έχει αλλάξει κάτι προπονητικά ή ψυχολογικά σε σχέση με πέρυσι. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι ωρίμασα ως άτομο και ως αθλητής. Στον αγώνα είχα ρυθμό παρά το γεγονός ότι δεν είχα ανταγωνισμό. Πρέπει, όμως, να βρω αγώνες στο εξωτερικό με συναγωνισμό, γιατί θα μετέχω με κόσμο στις κερκίδες και μεγάλους αθλητές. Πρέπει να συνηθίζεις σε τέτοιους αγώνες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ένας αγώνας έξω».
Από τη στιγμή που έσπασε το φράγμα των 2,30 μ. ο Μπανιώτης αναζητά τη σταθεροποίηση, αλλά σιγά σιγά θέλει να αρχίσει να ψάχνει και άλματα κοντά στο 2,35 μ. του Παπακώστα.
«Πλέον έχω απομυθοποιήσει τα άλματα στα 2,30 μ. Ήθελα καιρό να το πετύχω και τα κατάφερα. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Από δω και πέρα το θέμα είναι να είμαι σταθερός και να δουλέψω. Θέλω να δοκιμάσω ψηλότερα άλματα για να τα απομυθοποιήσω» σχολίασε ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, που ήδη σκέφτεται και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
«Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι σαν το Παγκόσμιο: πάντα οι Ρώσοι εμφανίζονται δυνατοί και υπάρχουν αρκετοί αθλητές που είναι υπολογίσιμοι. Εγώ χρειάζομαι τους αγώνες για να είμαι έτοιμος. Αν δεν κατέβω κάπου στο εξωτερικό, σίγουρα θα κατέβω στην επόμενη ημερίδα» τόνισε.
PIAZZADELPOPOLO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...