Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Φουλ για το 6ο ο ΠΑΟ - 77-69 τη Σιένα

Διέλυσε την Σίενα 77 - 69
Παναθηναϊκός ΚΑΕ Panathinaikos BC logoImage via WikipediaΟ Παναθηναϊκός, σε ένα ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι, στο οποίο δεν ξεκίνησε μάλιστα καθόλου καλά, κατάφερε να επικρατήσει της ιταλικής Σιένα με 77-69, στον πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ-Φορ της Βαρκελώνης και να προκριθεί στον κυριακάτικο τελικό της Ευρωλίγκα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι, με εκατέρωθεν λάθη, με τη Σιένα να παίζει μία ιδιαίτερα δυναμική άμυνα η οποία δούλευε με εντυπωσιακά οργανωμένες αλλαγές και βοήθειες.
Αυτό, καθώς και το πρόβλημα στα ριμπάουντ του ΠΑΟ, βοήθησαν τους Ιταλούς να έχουν σε όλη την α' περιόδο ένα προβάδισμα 4-5 πόντων -17-21 στο τέλος της.

Στην αρχή της β' περιόδου, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τη Σιένα να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού έχοντας απόλυτη υπεροχή στα ριμπάουντ, με 12 (!) επιθετικά. Προς το τέλος όμως της περιόδου, ο ΠΑΟ έδειξε να ξυπνάει, βελτιωμένος επιθετικά, με συνέπεια να "μαζέψει" τη διαφορά και να κλείσει το ημίχρονο εντυπωσιακά, προηγούμενος με 4 πόντους (40-36).

Στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με πολύ δυνατή άμυνα, την οποία όμως δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του. Χαρακτηριστικό της εικόνας του παιχνιδιού και του πόσο νευρικό ήταν αυτό, είναι το γεγονός ότι τα 6 πρώτα λεπτά της περιόδου, οι δύο ομάδες είχαν σκοράρει μόλις από 2 (!) πόντους. Όμως, με έναν πολύ καλό Νικ Καλάθη να την οδηγεί, η ελληνική ομάδα "πήρε μπροστά" επιθετικά για τα καλά, φθάνοντας τη διαφορά στους 11 πόντους στο 28'.

Η Σιένα, δικαιώνοντας τον τίτλο της σκληροτράχιλης ομάδας, σε καμία περίπτωση δεν παράτησε το παιχνίδι. Μπήκε δυνατά στη δ' περίοδο και εκμεταλλευόμενη την αστοχία του ΠΑΟ στις βολές, μείωσε τη διαφορά στους 6 πόντους στο 33'.

Ο Παναθηναϊκός όμως, αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει, καθώς στο παρκέ φάνηκε, ιδιαίτερα τα τελευταία λεπτά, η εμπειρία των παιχτών του, που έχουν "φάει με το κουτάλι" τέτοια παιχνίδια. Έτσι, έχοντας απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στα τελευταία λεπτά, οδηγήθηκε σχετικά άνετα στην τελική επικράτηση με 77-69.

Ο Αντώνης Φώτσης που κράτησε στα δύσκολα τον Παναθηναϊκό κι ο Νικ Καλάθης που τον "έσπρωξε" για να ανοίξει τη διαφορά, ήταν αναμφίβολα οι κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας.

Κάπως έτσι, το "τριφύλλι" θα περιμένει το νικητή του β' ημιτελικού μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι Τελ Αβίδ, για να μάθει τον αντίπαλό του στον απογευματινό -στις 17.30- τελικό της Κυριακής.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...