Κυριακή 15 Μαΐου 2011

VIDEOS: AEK πρώτη και καλύτερη: 3-0 τον ΠΑΟΚ !

Η ΑΕΚ κυριάρχησε κατά κράτος του ΠΑΟΚ στο άδειο (λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ και με το εμφατικό 3-0 πέρασε στην κορυφή των πλέι-οφ με 8 βαθμούς. Ο Δέλλας στο 21' και ο Ντιόπ με δυο γκολ (47' 68') υπέγραψαν άλλη μια καθαρή νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε συντριβεί στις 6 Μαρτίου στο ίδιο γήπεδο με 4-0. Επανεμφανίστηκε ο Σκόκο που είχε πλασέ στο δοκάρι πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό.

Για να διατηρηθεί η παράδοση, που θέλει την ΑΕΚ αήττητη από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας σε παιχνίδι πρωταθλήματος από το 2002, χρειάστηκε η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να κερδίσει κατά κράτος τις μάχες του κέντρου, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Μάκο και Ντιόπ. Παράλληλα, η «Ένωση» κυριάρχησε απόλυτα στον αέρα, όπως και στο 0-0 του Κυπέλλου (είχε δύο δοκάρια με κεφαλιές του Ντιόπ) και δεν είναι τυχαίο ότι και τα τρία τέρματά της προήλθαν από στημένες φάσεις. 
Για πρώτη φορά φέτος ο Μάκης Χάβος θέλησε να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς σε ένα σύστημα 3-6-1, προκειμένου να θωρακίσει τα μετόπισθεν, ωστόσο όχι μόνο δεν του βγήκε, αλλά ήταν και εντελώς ακίνδυνος επιθετικά, δημιουργώντας ελάχιστες καλές στιγμές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Παίκτες κλειδιά για την ΑΕΚ ήταν τόσο οι σκόρερ Πάπα Μπούμπα Ντιόπ (που έφτασε τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα) και Τραϊανός Δέλλας (τα 3 από τα 4 φετινά τέρματά του είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ!), αλλά και ο Κώστας Μανωλάς, που κυριάρχησε στα μετόπισθεν, όσο και ο Γρηγόρης Μάκος που είχε «γεμάτη» παρουσία στη μεσαία γραμμή.
Το φιλμ του αγώνα:
1’ ΔΟΚΑΡΙ: Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Μπαχά βρήκε ωραία τον Σκόκο που βγήκε απέναντι από τον Χαλκιά, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.
8’ Ο Τσουκαλάς έδωσε ωραία στον Μουσλίμοβιτς που από πλάγια θέση δεν έπιασε καλά το σουτ.
21’ ΓΚΟΛ (1-0): Ο Σκόκο εκτέλεσε το φάουλ,  ο Μπαχά έπιασε την κεφαλιά, ο Τσιρίλο προσπάθησε να διώξει αλλά χωρίς αποτέλεσμα και η μπάλα έφτασε στον Δέλλα που με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
24’ Πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο και λάθος έξοδο του Χαλκιά, ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
35’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δέλλα, λίγο άουτ.

47’ ΓΚΟΛ (2-0): Ο Σκόκο εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντιόπ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έκανε το 2-0.
55’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Φωτάκης μετά το λάθος του Μανωλά βρέθηκε τετ α τετ με τον Σάχα, αλλά ο Αργεντινός απέκρουσε.
64’ Η μπάλα έφτασε στον Μουσλίμοβιτς, που σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
68’ ΓΚΟΛ (3-0): Ο Γκερέιρο εκτέλεσε το φάουλ, ο Δέλλας έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Ντιόπ που από κοντά έκανε το 3-0.

79’ Ευκαιρία για την ΑΕΚ, καθώς μετά το κλέψιμο στον Σνάουτσνερ ο Λαγός έπιασε το σουτ, ο Χαλκιάς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κοντρέρας πετάγεται στο σουτ του Μίτσελ και διώχνει τη μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.
87’ Η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Αρίας, αλλά η μπάλα στο σουτ του έφυγε άουτ.
ΣΚΟΡΕΡ: 21’ Δέλλας, 47’, 68' Ντιόπ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών) 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σκόκο, Μίτσελ - Κοντρέρας
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Ντιόπ (80’ Ματέος), Μάκος, Μίτσελ, Καφές (52' Γκερέιρο), Σκόκο (66’ Λαγός), Μπαχά. 
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (57' Λίνο), Έτο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (74’ Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς (65’ Αρίας), Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...