Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Χάντμπολ: Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ με φοβερή ανατροπή!

Με την “ανατροπή του αιώνα” σε αγώνα χάντμπολ, η ΑΕΚ νίκησε στο κλειστό της Μίκρας τον ΠΑΟΚ και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της! Η “Ένωση” έχανε με 22-20 στο τελευταίο λεπτό και με φοβερή αντεπίθεση διαρκείας και παίζοντας χωρίς τερματοφύλακα στα τελευταία δευτερόλεπτα, γύρισε ένα χαμένο ματς σημειώνοντας νίκη τίτλου: 23-22!
Ακόμα και η ισοπαλία έκανε στον ΠΑΟΚ για να πανγηρίσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο, ωστόσο στα τελευταία 7 δευτερόλεπτα και ενώ το σκορ ήταν 22-22 η ΑΕΚ είχε επίθεση και κατάφερε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς να πετύχει γκολ με τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, τον Χριστόφορο Μπακαούκα, ένα γκολ που χάρισε το πρωτάθλημα στην «Ένωση».

Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 22-19 και έδειχνε ότι θα έπαιρνε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα σε μια «καυτή» έδρα να κάνουν τη σπουδαία ανατροπή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος που γέμισε το κλειστό της Μίκρας χειροκρότησε τον ΠΑΟΚ, αλλά κατά τη διάρκεια της απονομής το κλειστό άδειασε.

Παίκτες και προπονητές πανηγύρισαν με την ψυχή τους το Κύπελλο, όμως έξω από το κλειστό οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περίμεναν με άγριες διαθέσεις την αποστολή της "Ένωσης" και σημειώθηκαν συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις.

Ο προνητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του: «Έχουμε κάνει σημαντική προσπάθεια για να φτάσουμε μέχρι αυτό το σημείο. Όλα τα παιδιά έχουν προσπαθήσει αρκετά και δουλεύουν με κέφι και πείσμα για να φέρνουν επιτυχίες. Όντως έχουμε καταφέρει να γράψουμε ιστορία αφού παίκτες, τεχνικό τιμ διοίκηση και κόσμος έχουμε «δέσει» και πιστεύω ότι έχει βρεθεί η συνταγή για αυτά τα αποτελέσματα. Δεν έχουμε τελειώσει όμως με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουμε και συνέχεια με το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου και θέλουμε πολύ να κάνουμε το νταμπλ».

Ο "ήρωας" του αγώνα, αρχηγός της ΑΕΚ και σκόρερ του "χρυσού" γκολ Χριστόφορος Μπακαούκας, πρόσθεσε: «Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει, δεν έχουμε καταλάβει την έχουμε καταφέρει . Από αύριο θα καταλάβουμε ότι είμαστε οι Πρωταθλητές! Ωστόσο αυτό το πρωτάθλημα το αξίζαμε και είμαστε περήφανοι που θα δώσαμε στον κόσμο μας τέτοια χαρά. Δεν σταματάμε εδώ όμως έχουμε ακόμα και το Φάιναλ Φορ και θα ταξιδέψουμε στα Χανιά με στόχο να επιστρέψουμε νταμλπούχοι».

Η αποστολή της ομάδας γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της ΑΕΚ κατά την επιστροφή και μάλιστα έξω από την Κατερίνη ο κόσμος σταμάτησε το πούλμαν για να πανηγυρίσει με τους πρωταθλητές. Η αποστολή αναμένεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα γραφεία της ερασιτεχνικής στη Ν.Φιλαδέλφεια, που θα φωταγωγηθεί με απόφαση της δημάρχου. Το γλέντι θα συνεχιστεί την Κυριακή, όταν όλη η ομάδα θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ, που η ποδοσφαιρική ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου.
Εξάλλου, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας δίνει συγχαρητήρια στην ομάδα του Αρβανίτη: "Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες της ομάδας Handball της ΑΕΚ, οι οποίοι κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου σε αυτό το άθλημα. Σε λιγότερο από έξι χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε η ομάδα Handball της ΑΕΚ κατάφερε να κατακτήσει Κύπελλο το 2009, να φτάσει στους προημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης φέτος και από σήμερα να θεωρείται η πρώτη δύναμη στην Ελλάδα με το πρωτάθλημα που κατέκτησε στην Θεσσαλονίκη. Η ΠΑΕ ΑΕΚ εύχεται στους ήρωες της ομάδας Handball καλή επιτυχία στο επερχόμενο final four του Κυπέλλου και τους εύχεται στις 15 Μαΐου να είναι νταμπλούχοι Ελλάδας".

Η "χρυσή βίβλος"
10 τίτλοι: Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας (1980, 81, 82, 83, 84, 85, 87, 92, 93, 99)
8 τίτλοι: Φίλιππος Βέροιας (1977, 86, 88, 89, 90, 91, 94, 95, 2003)
5 τίτλοι: Πανελλήνιος (2000, 2002, 2004, 2006, 2007)
3 τίτλοι: Εκπαιδευτήρια Δούκα (1998, 2001, 2008)
2 τίτλοι: ΠΑΟΚ (2009, 2010)
1 τίτλος: Αμύντας Αμυνταίου (1978)
1 τίτλος: Αθηναϊκός (2005)
1 τίτλος: Γ.Ε.Βέροιας (1997)
1 τίτλος: Βριλήσσια (1996)
1 τίτλος: ΑΕΚ (2011)
enet.gr

Το Κύπελο το σήκωσε μέσα στην Μίκρα....

Υπήρχε μια μεγάλη πιθανότητα με το που τελείωσε το παιχνίδι στο να μην γίνει η απονομή του Κυπέλου του Πρωταθλήματος στην ΑΕΚ αλλά μετά από αίτημα της ΑΕΚ η απονομή έγινε κανονικά.

Η ΑΕΚ σήκωσε κανονικότατα το Κύπελο μέσα στην Μίκρα σε άδειες εξέδρες και ένα ξέφρενο πανηγύρι είχε πάρει ήδη φωτιά. Έξω οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να τρώνε ξύλο από τα ΜΑΤ και οι παίχτες της ΑΕΚ μέσα να σηκώνουν στα χέρια τους την Κούπα του Πρωταθλήματος μπρόστα μόνο στους παίχτες του ΠΑΟΚ που ήταν και οι μοναδικοί που τους χειροκροτήσανε. Όλοι οι παίχτες περάσανε μπροστά από τον Προέδρο της ΟΧΕ Σίμο Λαζαρίδη για να πάρουν τα μεταλιά τους που τελευταίος έμεινε ο Χριστόφορος Μπακαούκας για να σηκώσει και το τρόπαιο ψηλά στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας.

Γι' άλλη μια φορά η ΕΤ1 μας έδειξε πόσο ανεύθυνοι μπορεί να είναι αφού όταν αναλαμβάνεις να δείξεις ένα τελικό πρωταθλήματος και ξέρεις ότι θα υπάρχουν και απονομές πως γίνετε να κόβεις την συνδεσή σου με το κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας πάνω που η νικητήρια ομάδα θα σηκώσει την κούπα και πόσο μάλλον όταν η νικητήρια ομάδα παίζει εκτός έδρας και δεν έχει στο πλάϊ της τους οπαδούς της ώστε για να δουν την κούπα που κατέκτησε η ομάδα τους.

Με πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη έρχονται οι πρωταθλητές της ΑΕΚ!

Στις Αφιδνές θα γίνει η πρώτη αποθέωση για τους παίκτες της ΑΕΚ κοντά στα μεσάνυχτα και μετά θα ακολουθήσουν όλοι μαζί τον δρόμο προς την Ν.Φιλαδέλφεια.

Εκεί έπειτα από εντολή της Δημάρχου η πόλη θα φωταγωγηθεί και έπειτα ομάδα θα μεταβεί στα γραφεία της Ερασιτεχνικής επί της Δεκελείας και από εκεί θα βγουν στο μπαλκόνι όπου θα χαιρετήσουν το λαό τους.aekfans21.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...