Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκαλύφθηκε η πραγματική αγάπη των ανδρών!

Οι σύντροφοι των οπαδών του ποδοσφαίρου κέρδισαν τη «μάχη» ενός ποδοσφαιρικού αγώνα σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ

που διεξήχθη για την PUMA


Καθώς η νέα ποδοσφαιρική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και οι άνδρες επέστρεψαν στην «καθιερωμένη θέση» τους για να απολαύσουν ατελείωτες ώρες τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας, η PUMA ανέθεσε στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ τη διεξαγωγή έρευνας  για το ποίος έρχεται πρώτος στην καρδιά των ανδρών… η ποδοσφαιρική τους ομάδα, ή η σύντροφος τους;
Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, οι άνδρες είπαν στους επιστήμονες ότι αγαπούν την ποδοσφαιρική τους ομάδα και τη σύντροφό τους εξίσου το ίδιο, όμως, τα επίπεδα του άγχους τους… είπαν κάτι διαφορετικό!

Στην αρχή της έρευνας αυτής, η ομάδα των οπαδών δήλωσαν ότι αγαπούν τις συζύγους τους εξίσου με την ποδοσφαιρική τους ομάδα, αλλά οι αντιδράσεις τους στα πειράματα, απέδειξαν ότι η αγάπη τους για τις συντρόφους τους είναι πολύ ισχυρότερη από ό, τι είχαν συνειδητοποιήσει και οι ίδιοι!

Για τη διεξαγωγή της έρευνας, επιλέχθηκαν 20 φίλαθλοι της ομάδας Newcastle United FC. Ως μέρος της έρευνας, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να κόψουν μια φωτογραφία της συντρόφου τους, καθώς και μία της αγαπημένης τους ομάδας. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του στρες τους έφτασαν έως και 70% την ώρα που έκοβαν την φωτογραφία του έτερον ήμισυ – πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με αυτό που παρατηρήθηκε όταν κατέστρεφαν την φωτογραφία της ομάδας τους.
Για να αποκαλύψουν όμως τα «πραγματικά» συναισθήματα των οπαδών, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα μηχάνημα που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα και κατέγραφε τα πραγματικά συναισθήματα τους. Με αυτόν τον τρόπο, η επιστημονική ομάδα μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς σκέφτονταν οι συμμετέχοντες, ακόμη και όταν οι πράξεις τους ήταν διαφορετικές.

Σε δεύτερο στάδιο, τους  δόθηκαν δύο κούκλες βουντού, όπου η μια εκπροσωπούσε τη σύντροφό τους και η άλλη τον καλύτερο παίκτη της ομάδας τους. Το δίλημμα που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν αν θα έπρεπε να τοποθετήσουν μια καρφίτσα στο άλλο τους μισό, όπου και θα την έριχνε στο κρεβάτι με γρίπη για μια εβδομάδα, ή να τοποθετήσουν μια καρφίτσα στον καλύτερο παίκτη της ομάδας,  όπου όμως θα τον
έκανε να λείπει από ένα σημαντικό παιχνίδι.

O Marcus Munafò, από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, δήλωσε: «Οι άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σε όλο τον κόσμο, είναι αναμφισβήτητα παθιασμένοι με ένα συναρπαστικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν, να μετρηθεί με επιστημονικό τρόπο το «πάθος» τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση τεχνικών που μας επέτρεψαν να ανακαλύψουμε τι κρύβει το υποσυνείδητο τους, ακόμα και όταν οι πράξεις τους λένε άλλα.»

Ο Θωμάς Κατάκης, Διευθυντής Μάρκετινγκ της PUMA Hellas δήλωσε σχετικά: «Το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής αποτελεί πραγματικά ευχάριστη έκπληξη κυρίως για το γυναικείο φύλο και καταρρίπτει το κλασικό στερεότυπο. Αν θέλετε να «τεστάρετε» την προτίμησή σας ή του συντρόφου σας, δεν έχετε παρά συμμετέχετε στην ηλεκτρονική έρευνα – κουΐζ στο www.loveorfootball.com/. Το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει!».

Τέλος, η PUMA, θερμός υποστηρικτής του ποδοσφαίρου & των οπαδών και των συντρόφων τους, υποστηρίζει και φέτος το αγαπημένο άθλημα των ανδρών – το ποδόσφαιρο ως επίσημος χορηγός ιματισμού των ομάδων ΑΕΚ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και προσκαλεί οπαδούς κάθε ομάδας ποδοσφαίρου ή/ και τους συντρόφους τους, να συμμετάσχουν και αυτοί στην έρευνα «Αγάπη ή Ποδόσφαιρο» μέσω του www.loveorfootball.com/.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...