Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Γιάννης Μπουρούσης: «Απών, μόνο αν δεν μπορεί να περπατήσει!»

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ με την Τουρκία, ο Γιάννης Μπουρούσης εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί το 2/2, δεν απογείωσε τους διεθνείς και χαρακτηρίζει τον «Κill Bill» σαν «θηρίο στο κλουβί»!


«Ας πάμε στο ρεπό με δύο νίκες και τότε θα είμαστε μια χαρά. Κάθε νίκη σε επίσημο παιχνίδι μεγάλης διοργάνωσης, έχει μεγάλη αξία ανεξαρτήτως του αντιπάλου. Ας κερδίσουμε, λοιπόν, τη Σουηδία και τη Ρωσία και μετά, έλα να πούμε ό,τι θέλεις!», μας έλεγε ο 29χρονος διεθνής σέντερ παραμονές του τζάμπολ στο 38ο Ευρωμπάσκετ και μετά το εύκολο έργο (79-51) της πρεμιέρας με την Σουηδία, η εξέλιξη του αγώνα με την Ρωσία, δεν προδίκαζε με τίποτε ότι το τελικό 80-71, δεν θα έφερνε την απόλυτη ικανοποίηση στο ελληνικό στρατόπεδο.

Το διάστρεμμα του «V-Span» μετρίασε τα χαμόγελα!

Ο λόγος; Μα φυσικά, ο απρόσμενος τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη σε μία ανύποπτη φάση στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, όταν μετά από μία εκτός ισορροπίας πάσα μέσα στη ρακέτα, για τον Καϊμακόγλου, το δεξί του πόδι προσγειώθηκε άτσαλα στο παπούτσι του προσωπικού του αντιπάλου... Κάπου εκεί, άρχισε η πίεση των Ρώσων και το “χαλάρωμα” του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και το +22 του 33ου λεπτού, έγινε +7, χωρίς όμως περαιτέρω συνέπειες. Μετά το τέλος του αγώνα, παρά το 2/2, οι γκριμάτσες πόνου του Σπανούλη δεν επέτρεψαν σε κανέναν να πλέει σε πελάγη ευτυχίας και μετά την επιστροφή στο ξενοδοχείο, όλοι ανεξαιρέτως οι διεθνείς πέρασαν από το δωμάτιο του “Kill Bill” (σ.σ.: ο συγκάτοικος του, Νίκος Ζήσης, αναγκάστηκε να αλλάξει δωμάτιο για να κοιμηθεί) για να δουν πως είναι ο συμπαίκτης τους και να του ευχηθούν περαστικά και να του πουν έναν καλό λόγο... Πιο πολύ απ' όλα, όμως, ήθελαν να δουν πως αντιμετωπίζει ο ίδιος την ατυχία που του συνέβη και με πόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζει την επάνοδό του...

«Σκληρό καρύδι ο Billy!»

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον “πύργο” του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και εκ των στενών φίλων του Σπανούλη, τον Γιάννη Μπουρούση και ο Καρδιτσιώτης ψηλός δεν αρνήθηκε να μας μεταφέρει την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο παραλιακό ξενοδοχείο του Πορτορόζ (16 χιλιόμετα από το Κόπερ), “Mirna”, όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή. «Μόλις επέστρεψα από το δωμάτιο του Βασίλη, στο οποίο έχουν εγκατασταθεί ο γιατρός και οι τρεις φυσιοθεραπευτές της ομάδας. Ήταν άτυχος γιατί του γύρισε το πόδι, αλλά όποιος γνωρίζει τον Βασίλη, ξέρει καλά πως είναι “σκληρό καρύδι” και τρομερός μαχητής και να τεθεί νοκ-άουτ, πρέπει να μην μπορεί να περπατήσει! Σίγουρα, κανένας μας δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο της απουσίας, ωστόσο, το τουρνουά είναι τόσο μεγάλο, που ίσως να μην χρειάζεται να διακινδυνεύσει κάποια υποτροπή. Αυτό πάντως, θα το κρίνει το ιατρικό επιτελείο σε συνεργασία με τον προπονητή.

Εμείς προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη μάχη με την Τουρκία, έχοντας ως δεδομένο ότι δεν θα παίξει και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε!», σχολίασε ο Γιάννης Μπουρούσης που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις (μ.ο. 8,0π. & 6,0ρ. με 70% στα διπ.) στα δύο πρώτα παιχνίδια, παρ' ότι δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο εναντίον της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...