Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Υπέρ της NOVA η Σούπερ Λίγκα - Συνεταιριστικά πυρά κατά ΠΑΟ και ΣΚΑΙ

Την απόλυτη μοναξιά βίωσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στη συνεδρίαση της Τετάρτης

Πλήρης διάσταση απόψεων με το Τριφύλλι εξαιτίας της σύνδεσής του με το κανάλι του Αλαφούζου


Του Ηλία Δρυμώνα / enet.gr

Η παρατεταμένη σύγκρουση του ΣΚΑΙ με τη NOVA, με φόντο τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, έφερε όλες τις ομάδες-μέλη της Σούπερ Λίγκας σε θέση μάχης με τον Παναθηναϊκό, παρά την προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου να πείσει τους ποδοσφαιρικούς συνεταίρους του ότι έχουν διαφορετική στόχευση οι δύο επιχειρήσεις του.

Κι εδώ που τα λέμε, πώς να γίνει πιστευτός ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, έτσι όπως αντιμετωπίζει το κανάλι του σχεδόν κάθε τι που έχει σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα; Η ουσία είναι πως όλες οι άλλες ομάδες που παρέστησαν στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης (4/9) καταδίκασαν, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τις πρακτικές δυσφήμισης της NOVA από τον ΣΚΑΙ, ενώ 13 ΠΑΕ (διαχώρισαν την θέση τους ο ΠΑΟΚ και ο Απόλλων, σε αυτό το σκέλος, δεν παρέστησαν καν στη συνεδρίαση Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης) καταδίκασαν την πρακτική κοινής διοίκησης, σε Παναθηναϊκό και ΣΚΑΙ, θεωρώντας έχει βλαπτική επίδραση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης, τα 16 μέλη της Σούπερ Λίγκας αποφάσισαν τη δικαστική συνδρομή της Forthnet, σε σχέση με τη χρήση στιγμιοτύπων αγώνων του πρωταθλήματος από τον ΣΚΑΙ, ενώ αρνήθηκαν να συνδράμουν τον Παναθηναϊκό στη δική του δικαστική μάχη με τη Forthnet, επειδή σχετίζεται με τη διμερή συμφωνία του Τριφυλλιού με τη Forthnet, και όχι με την κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Σε βραδινή ανακοίνωσή του, ο Παναθηναϊκός αναφέρει: "Η ΠΑΕ διευκρινίζει για μία ακόμη φορά, το αυτονόητο: ότι η ΠΑΕ και ο ΣΚΑΙ αποτελούν αυτόνομα δρώντα νομικά πρόσωπα. Δυστυχώς ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις συντάχθηκαν με την απόρριψη της ταύτισης των δύο νομικών προσώπων. Επίσης, μετά λύπης μας οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι και πάλι η Super League δεν επιδεικνύει πνεύμα αλληλεγγύης, όπως είθισται σε έναν συνεταιρισμό και δεν παρέχει τη στήριξή της σε ένα μέλος της που βάλλεται από τρίτο, εκτός συνεταιρισμού φορέα".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...