Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Λεβαδειακός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 και τους έστειλαν όλους... κουβά

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Λεβαδειακός-ΑΕΚ στη Βοιωτία, για την 29η και προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σε ένα παιχνίδι του οποίου η φήμη... προηγήθηκε με τον ΟΠΑΠ να φράζει τον άσο των γηπεδούχων, δύο μέρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα!
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή στο β' μέρος, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες για να φύγει με τη νίκη. Ευκαιρίες και για τον Λεβαδειακό, με τον Σάχα να σταματάει εντυπωσιακά τις επιθετικές προσπάθειες των Αγκάλι και Ναπολεόνι και τους Γκέντσογλου, Μανωλά να είναι για ένα ακόμα ματς εξαιρετικοί. Στην επικίνδυνη ζώνη ο Λεβαδειακός, μετά και τη νίκη της Ξάνθης.
Στο πρώτο μέρος, ο Λεβαδειακός είχε την υπεροχή και τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, με κυριότερο εκφραστή τον Αγκάλι. Ο Νιγηριανός βρέθηκε απέναντι από τον Σάχα τέσσερις φορές, αλλά τις δύο σούταρε αρκετά άουτ, ενώ τις άλλες δύο είδε τον Αργεντινό πορτιέρο να τον νικά.
Ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία πάντως, έχασε και ο Μπάρκογλου, στέλνοντας μόλις άουτ τη μπάλα με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του ορεξάτου Μουλόπουλου. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ είχε και αυτή τις δικές της καλές στιγμές, με κορυφαίες την κεφαλιά του Καφέ που απέκρουσε εντυπωσιακά από το αριστερό του «γ» ο Βαγέχο, αλλά και το τετ-α-τετ από πλάγια θέση του Τζιμπούρ, που επίσης απέκρουσε ο Ισπανός.
Πήρε τα ηνία η ΑΕΚ
Στην επανάληψη και στα πρώτα πέντε λεπτά, η ΑΕΚ ήταν αυτή που θα μπορούσε να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Νέμεθ να χάνει δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς πήραν τον έλεγχο του κέντρου, κλείνοντας τους διαδρόμους προς τους γηπεδούχους, που είχαν μόνο μία καλή στιγμή να σκοράρουν.
Αυτή του Ναπολεόνι στο 60', που βρήκε όμως τον Σάχα σε ετοιμότητα, με τον αργεντινό να προσθέτει μία ακόμα εξαιρετική επέμβαση στο ενεργητικό του. Εκτός του Σάχα όμως, εξαιρετική απόδοση για ένα ακόμα ματς είχαν και οι Μανωλάς, Γκέντσογλου, ενώ σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε και η απόδοση του Τζιμπούρ.
Πήγαν όλοι... κουβά!Οι Βοιωτοί θέλησαν να γίνουν πιο επιθετικοί με τον Δημήτρη Φαράντο να αλλάζει το σύστημα του σε 3-4-1-2, ρίχνοντας στη μάχη και τον Μπούσι, αντί του Ταραλίδη. Ούτε αυτή η κίνηση έφερε αποτέλεσμα όμως, ενώ ο Μπάγεβιτς πέρασε στο μεταξύ στην αναμέτρηση και τους Λαγό, Μπλάνκο, μετατρέποντας τη διάταξη σε κλασικό 4-4-2 με δύο φορ και τον Καφέ δεξί χαφ.
Το τελικό σφύριγμα όμως βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ, όσους πίστεψαν τον... άσο να απογοητεύονται, ενώ στον κουβά πήγαν και όσοι τίμησαν το διπλό της ΑΕΚ, που βρέθηκε να πληρώνει μέχρι και 4,40!
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Κίτρινες: Μπούσι, Αμπουμπακαρί, Μπεγκόνια - Μανωλάς, Τζεμπούρ, Γκέντζογλου
Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Ταραλίδης (79΄ Μπούσι), Γκονζάλες (69΄ Σερζίνιο), Μπεγκόνια (65΄ Αμπουμπακαρί), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Αγκάλι.
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Τζεμπούρ (90+4΄ Χέρσι), Μαντούκα (79΄ Μπλάνκο), Μάκος, Μανωλάς, Νέμεθ (63΄ Λαγός), Γεωργέας, Γκέντζογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...