Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Γενέθλια με νίκη για τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα

Με την επιστροφή του στις νίκες πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ τη συμπλήρωση 84 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Ο Δικέφαλος, έπειτα από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, πανηγύρισε το τρίποντο επικρατώντας με 1-0 της Καβάλας στην Τούμπα, χάρη σε γκολ του Μουσλίμοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Μοναδική ανησυχία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο τραυματισμός του Βιεϊρίνια, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή και οι άνθρωποι των γηπεδούχων αγωνιούν για την κατάστασή του ενόψει πλέι οφ.
Ανούσιο ξεκίνημα με υπεροχή ΠΑΟΚ
Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις κύλησε το πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή, αλλά να μην καταφέρνει να την μετατρέψει σε γκολ. Ενα δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανησύχησε τον Ιτάνζ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στα επόμενα λεπτά ο Μουσλίμοβιτς πρωταγωνίστησε σε δύο καλές στιγμές των γηπεδούχων.
Στο 18` ο Βιεϊρίνια πέρασε με εξαιρετική ατομική ενέργεια τους αντίπαλους αμυντικούς από τα δεξιά, βγάζοντας ωραία σέντρα στον βόσνιο, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ανάλογη κατάληξη είχε και η κεφαλιά του στο 29`, έπειτα από σέντρα του Σορλέν αυτή τη φορά.
Ευκαιρίες ο Βιεϊρίνια, γκολ ο Μουσλίμοβιτς
Η Καβάλα, η οποία δεν έχει καταφέρει ποτέ να φύγει με το τρίποντο από την Τούμπα, προσπαθούσε να παγώσει το παιχνίδι, κάνοντας αρκετές καθυστερήσεις, αλλά ο Βιεϊρίνια κατάφερε να τους... ξυπνήσει με δύο καλές κεφαλιές στο 34` και το 41`, με την πρώτη να καταλήγει άουτ και τη δεύτερη να την μπλοκάρει πέφτοντας ο Ιτάνζ.
Ο Δικέφαλος κατάφερε να πάει με προβάδισμα στο σκορ για την ανάπαυλα, αιφνιδιάζοντας τους αργοναύτες. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φωτάκης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μουσλίμοβιτς, με τον βόσνιο να κάνει το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και με κοντινό σουτ να νικάει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
Ημίχρονο - αγγαρεία, ανησυχία για Βιεϊρίνια
Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του προηγούταν στο σκορ, ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του στην επανάληψη, βγάζοντας τον Μουν και περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Παπάζογλου.
Παρόλα αυτά, ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ κακός, με τις δύο ομάδες να βλέπουν τη συνέχεια ως διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Κώστας Τσαλίκης με τη σειρά του θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Σόσιν να περνά στη θέση του Σμολάρεκ, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Μιχάλη Ντάκου.
Μοναδικό μελανό σημείο στη νίκη του ΠΑΟΚ αποτελεί ο τραυματισμός του Βιεϊρίνια, ο οποίος αποχώρησε ως αναγκαστική αλλαγή στο 67ο λεπτό, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να ανησυχούν για την κατάσταση του παίκτη τους ενόψει των πλέι οφ.
Το φιλμ του αγώνα
Τέλος του αγώνα
82' Αλλαγή για την Καβάλα ο Σμόλαρεκ στη θέση του Σόσιν
79' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Φιλομένο στη θέση του Μουσλίμοβιτς
75' Κίτρινη κάρτα στον Θεοδωρέλη της Καβάλας
73' Κίτρινη κάρτα στον Ρικνόν της Καβάλας
70' Αλλαγή για την Καβάλα Ο Ιωάννου στη θέση του Ορούμα
67' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια τραυματίστηκε και τη θέση του παίρνει ο Κουτσιανικούλης
46' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Μουν στη θέση του Παπάζογλου
45'+ ΓΚΟΛ Ο Μουσλίμοβιτς ύστερα από διπλή προσπάθεια ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ, μετά από κόρνερ του Φωτάκη
34' Σέντρα του Αραμπατζή αλλά η κεφαλιά τοθ Βιεϊρίνια να περνά για λίγο άουτ
26' Κίτρινη κάρτα για τον Ορούμα της Καβάλας
18' Σουτ του Μουσλίμοβιτς ύστερα από σέντρα του Βιεϊρίνια καταλήγει άουτ.
Ενδεκάδες:
Καβάλα (Τσαλίκης): Ιτανς, Παβίσεβιτς, Θεοδωρέλης, Ντουγκλάο, Οικονόμου, Ντικρόκ, Ρινκόν, Ορούμα, Ντιέ, Ονουάτσι, Σμολάρεκ.
ΠΑΟΚ(Φ. Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μουν, Μαλεζάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...