Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η Ξάνθη έκανε βήμα παραμονής με νίκη 2-1 επί του Ατρόμητου

Σημαντικό βήμα για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία έκανε η Ξάνθη, επικρατώντας 2-1 του Ατρόμητου στα Πηγάδια, για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι ακρίτες όντες καλύτεροι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης, πίεσαν από την αρχή μέχρι το τέλος τους αντιπάλους τους, οι οποίοι παρουσίασαν ένα πολύ κακό πρόσωπο, μένοντας χωρίς νίκη στους 7 τελευταίους εκτός έδρας αγώνες.
Τραγικά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο με οπαδούς των γηπεδούχων να πετούν... μπάλες στον αγωνιστικό χώρο κάθε φορά που ο Ατρόμητος ήταν στην επίθεση. Τουλάχιστον πέντε φορές διεκόπη ο αγώνας για αυτό τον λόγο.
Το συγκρότημα του Νίκου Κεχαγιά έτσι, θα κυνηγήσει τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και θα περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα των άλλων ομάδων για να δει αν τελικά θα παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη από την άλλη χρειάζονται τον ένα βαθμό για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους στην Σούπερ Λιγκ, τον οποίο θα κυνηγήσουν απέναντι στον υποβιβασμένο Πανθρακικό.

Μονόλογος ακριτών και γκολ στις καθυστερήσεις
Καταιγιστικοί ήταν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα, μετρώντας 4 ευκαιρίες σε πέντε λεπτά, τη στιγμή που ο Ατρόμητος έκανε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα τη φετινή σεζόν. Πότε με τον Πόι και πότε με τον Κιντάνα οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά έφτασαν κοντά στο γκολ, παίζοντας τους αντιπάλους τους σε μισό γήπεδο, καμία όμως προσπάθεια δεν μπόρεσε να γράψει το 1-0. 
Μετά το 20' όμως οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να αντιδρούν και να πιέζουν περισσότερο, με καλύτερη προσπάθεια αυτή του Σαγκανόφσκι, ο οποίος στο 21' βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή των ακριτών, έστειλε όμως την μπάλα πολύ ψηλά, χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.
Οι ευκαιρίες για τους γηπεδούχους συνεχίστηκαν, με τον Κιντάνα να επιχειρεί μια πολύ όμορφη προσπάθεια μέσα στην περιοχή στο 27', η μπάλα όμως δεν του έκανε τη χάρη και κατέληξε στο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ατρόμητου βέβαια συνέβαλε τα μέγιστα στη διατήρηση του μηδέν, μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, ο Κιντάνα όμως στις καθυστερήσεις και μετά από αρκετές προσπάθειες μπόρεσε να βρει δίχτυα με δυνατό σουτ από την περιοχή, στέλνοντας την ομάδα του στην ανάπαυλα με το 1-0.
Καλύτερος ο Ατρόμητος, γκολ η Ξάνθη
Εμφανώς βελτιωμένοι μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στην επαναφορά, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην είσοδο του Φαβάλι στο παιχνίδι, ο οποίος έδωσε νέο αέρα στην ομάδα του, τροφοδοτώντας τους συμπαίκτες του στην μεγάλη περιοχή, αλλά και βοηθώντας στην κυκλοφορία της μπάλας.
Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν τα αναμενόμενα για την ομάδα του Περιστερίου, αφού παρά τις προσπάθειες, η Ξάνθη ήταν αυτή που εκμεταλλεύτηκε μια ευκαιρία και με τον Ελινγκτον, δυο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα, έκανε το 2-0.
Ελπίδες στο τέλος, αλλά παρέμεινε το 2-1
Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, μπόρεσαν να κάνουν το 2-1, χάρη στην αναταραχή που προκλήθηκε στην περιοχή της Ξάνθης και τον Σαγκανόφσκι να στέλνει την μπάλα σε κενή εστία, στο 85, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, παίρνοντας μια πολύτιμη νίκη.
Λίγες οι καθυστερήσεις που κράτησε ο διαιτητής του αγώνα, αφού στο δεύτερο μέρος κάθε φορά που ο Ατρόμητος βρισκόταν στην επίθεση, μια δεύτερη μπάλα έκανε την εμφάνισή της ως... δια μαγείας και διέκοπτε τον αγώνα.
Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες κάρτες: Βάλλας, Κιντάνα - Μελισσάς
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Στρμπα, Κωστούλας, Τζάγκι, Πόι, Μπούγκα (82΄ Σουάνης), Στίνγκα, Μαρσελίνιο (65΄ Έλινγκτον), Βάλλας, Κιντάνα (89΄ Βασιλακάκης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο (81΄ Αναστασάκος), Αποστολόπουλος, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς, Περόνε, Μπρίτο, Σαρμιέντο (46΄ Φαβάλι), Σαγκανόφσκι, Καλαντζής, Σκόνδρας (46΄ Νάστος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...