Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Εκανε το χρέος του ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες

Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε στην Κομοτηνή του Πανθρακικού με 2-0 για την 29η αγωνιστική. Παρά τις πολλές απουσίες, που ανάγκασαν τον Μπάντοβιτς να χρησιμοποιήσει ουσιαστικά τα δεύτερα και παρότι οι όποιες ελπίδες για το πρωτάθλημα είχαν εξανεμιστεί, οι ερυθρόλευκοι έκαναν το χρέος τους, πρόσθεσαν τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους και διατηρήθηκαν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Μπορεί να μην έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά οι πειραιώτες έβγαλαν διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, είχαν καλή κυκλοφορία και μπορεί να πει κάποιος πως οι θεωρητικά αναπληρωματικοί κέρδισαν πόντους ενόψει πλέι οφ. Ο Τοροσίδης άνοιξε το σκορ και ο Μήτρογλου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ανησυχία για τον τραυματισμό του Ντάρμπισαϊρ, που αποχώρησε με κάκωση στην αριστερή ποδοκνημική.
Μείον δύο με το καλημέρα
Ούτε ανήμερα των επίσημων αγώνων δεν αφήνουν τον Ολυμπιακό τα προβλήματα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Νικλητσιώτη και Ντάρμπισαϊρ. Ο μεν πρώτος, ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και αντικαταστάθηκε από τον Λούα Λούα, ενώ ο άγγλος τραυματίστηκε είκοσι λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, με τον Ντιόγκο να επιστρέφει στην 11άδα. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς 12 παίκτες και ο Μπάντοβιτς έβγαλε αρκετούς από τη ναφθαλίνη, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν παίζουν να δείξουν την αξία τους.
Γκολ και ασίστ ο Τοροσίδης
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με επιθετικούς προσανατολισμούς το παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ηταν μόλις το 11', όταν ο Τοροσίδης εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια μετά από έξοδο του Ρόκα και πλάσαρε σε κενό τέρμα, γράφοντας το 1-0. Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν την πρωτοβουλία και ο Ντιόγκο, λίγο μετά την είσοδό του, άγγιξε το δεύτερο γκολ, με τον Ρόκα όμως να αντιδράει σωστά. Οτι δεν κατάφερε ο βραζιλιάνος, το έκανε ο Μήτρογλου ένα λεπτό αργότερα. Το γκολ ήταν αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ Τοροσίδη και Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα.
Απείλησε με μακρινά σουτ, δοκάρι ο Τόρο
Ο ρυθμός και η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξαν στην επανάληψη. Η ομάδα του Μπάντοβιτς είχε την εδαφική υπεροχή, χωρίς όμως οι παίκτες του να πατούν περιοχή. Απειλούσαν πάντως από μακρινή απόσταση, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να έχει δύο καλά σουτ εκτός εστίας και τον Τοροσίδη να σημαδεύει στο 59' το δοκάρι με ωραία λόμπα. Οι γηπεδούχοι πάντως βρήκαν απαντήσεις και στο επόμενο δεκάλεπτο απείλησαν, με τον Καζάκη και τον Μπέλεκ όμως να μην βρίσκουν στόχο.
Εψαξε το γκολ ο Πανθρακικός, αλλά δεν βρήκε στόχο
Οι πειραιώτες έδειξαν να κατεβάζουν ταχύτητα και η ομάδα του Δερμιτζάκη κέρδισε μέτρα προς την περιοχή του Νικοπολίδη, αναζητώντας το γκολ της τιμής. Ο Μπέλεκ ταλαιπώρησε το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, ο Παπουλής δοκίμασε σε δύο περιπτώσεις τα πόδια του, ωστόσο το γκολ δεν ήρθε. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, το αποτέλεσμα είχε πια κριθεί και οι άμυνες είχαν χαλαρώσει τελείως. Αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν για ακόμα ένα γκολ, αλλά τελικά δεν άλλαξε τίποτα με τον Ολυμπιακό φεύγει από την Κομοτηνή με τους τρεις βαθμούς της νίκης.
To φιλμ του αγώνα
87' Κίρτινη κάρτα για τον Τοροσίδη του Ολυμπιακού
86' Αλλγή για τον Ολυμπιακό, ο Βαλεριάνος στη θέση του Ντομί
85' Αλλαγή για τον Πανθρακικό, ο Στάικος στη θέση του Μπερτράν
83' Κίτρινη κάρτα για τον Νικοπολίδη του Ολυμπιακού
74' Αλλαγή για τον Πανθρακικό ο Κανωτίδης στη θέση του Πιθαρούλη
72' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό ο Λεονάρντο στη θέση του Λούα Λούα
64' Σέντρα του Αργυρίου, η μπάλα περνάει από Μπέλεκ και Ζεβλάκοφ, αλλά ο Καζάκης δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή και καταλήγει κόρνερ
59' Δοκάρι για τον Τοροσίδη σε ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή
49' Εξαιρετικό σουτ του Γιάννη Παπαδόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρόκα
45' Κίτρινη κάρτα για τον Μήτρογλου του Ολυμπιακού
29' ΓΚΟΛ Ο Τοροσίδης δίνει έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου (που ελέγχεται για θέση οφ σάιντ) και εκείνος δεν το χάνει με κοντινό πλασέ
23' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό ο Ντιόγο στη θέση του Ντάρμπισιρ που τραυματίστηκε
20' Κίτρινη κάρτα στον Πιθαρούλη του Πανθρακικού
11' ΓΚΟΛ: Ο Τοροσίδης από το ύψος του πέναλντι με πλασέ και τον Ρόκα εκτός θέση ανοίγει το σκορ.
8' Σέντρα του Σακελλαρίου από τα αριστερά, ο Καζάκης κάνει το σουτ στην κίνηση, η μπάλα κοντράρει στον Ζεβλάκοφ και καταλήγει σε κόρνερ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου, Ματεντζίδης (82΄ Μπαχαρίδης), Ιασωνίδης, Λόπεζ, Πυθαρούλης (74΄ Κανωτίδης), Παπουλης, Μπερτράν (85΄ Στόικος), Καζάκης, Μπελέκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ντομί (86΄ Βαλεριάνος), Ζεβλάκοφ, Κ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ Γκονζάλεθ, Γ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Λούα Λούα (72΄ Λεονάρντο), Μήτρογλου, Ντερμπισάιρ (23΄ λ. τρ. Ντιόγκο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...