Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Δικαίωση Αρη, αθώωση Ρουμελιώτη και μηδενισμός για τον Ηρακλή

Νίκη του Αρη στα χαρτιά με 3-0 σετ και μηδενισμός του Ηρακλή ήταν η απόφαση του αθλητικού δικαστή για το περιστατικό με το κουτάκι της μπίρας, το οποίο τραυμάτισε τον παίκτη των κίτρινων, Νίκο Ρουμελιώτη.
Συνεπώς, ο Αρης προκρίνεται αυτόματα στα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 βόλεϊ, ενώ ο Ηρακλής δεν έχει καν δικαίωμα να διεκδικήσει μία από τις θέσεις 5-8.

Μηδενισμός στη φάση των πλέι οφ σημαίνει αυτόματα και την όγδοη θέση για τον Γηραιό, ο οποίος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της νέας σεζόν. Επίσης, η ομάδα του Ηρακλή τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Λεπτομέρειες της απόφασης για την τιμωρία του Ηρακλή από την CEV
  
Με ανακοίνωση του το ΤΑΠ Ηρακλής γνωστοποιεί το περιεχόμενο της απόφασης της τιμωρίας της ομάδας από την CEV. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Παραλάβαμε το έγγραφο της CEV σχετικά με την τιμωρία της ομάδας μας, που αφορά πρόστιμο 5.000 ευρώ και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ζητά επίσης με υπεύθυνο τον Ηρακλή την οργάνωση μιας επιθεώρησης στην έδρα μας, πριν από το ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια θα δίνει το «παρόν» ένας επιπλέον supervisor, ο οποίος θα φτάνει στην Θεσσαλονίκη δύο μέρες πριν τον αγώνα. Πριν από κάθε παιχνίδι θα πραγματοποιείται συνάντηση με την Αστυνομία. Η CEV διατηρεί το δικαίωμα να πάρει αυστηρότατα μέτρα σε περίπτωση που δοθεί αφορμή. Για την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης το ΤΑΠ Ηρακλής ευχαριστεί τους νομικούς Αντρέα Ζαγκλή και Κώστα Αντωνίου, την ΕΟΠΕ και τον πρόεδρο της ΕΠΕΣΘ, Αχιλλέα Μαυρομάτη».
Στο ΑΣΕΑΔ Θα προσφύγει ο Ηρακλής 
  
Έφεση στο ΑΣΕΑΔ θα κάνει ο Ηρακλής. Αυτό γνωστοποίησε το μεσημέρι ο νομικός εκπρόσωπος του Γηραιού, Χαράλαμπος Αποστολίδης λέγοντας ότι «ο καθένας έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ. Αυτό θα κάνει και ο Ηρακλής. Θα επανεξεταστεί από το ΑΣΕΑΔ κατά πόσο η διακοπή από τραυματισμένο αθλητή είναι γεγονός ή όχι. Η υπόθεση είναι σοβαρή όσο και γελοία. Εμείς όμως θεωρούμε ότι ο κ. Ρουμελιώτης έκανε θέατρο».

Παράλληλα, ο αθλητικός αθώωσε και τον αθλητή, Νίκο Ρουμελιώτη, τον οποίο ο Ηρακλής είχε κατηγορήσει για διακωμώδηση του αθλήματος.
Ρουμελιώτης: «Αν με πετύχαινε κάπου αλλού;»
Ο Νίκος Ρουμελιώτης μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή δήλωσε ικανοποιημένος, αφού τηρήθηκαν οι νόμοι, τόνισε όμως πως δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ομάδα του προκρίθηκε με αυτό τον τρόπο στα ημιτελικά. Ερωτηθείς για το γεγονός που τον πείραξε περισσότερο από όλη αυτή τη διαδικασία και την επίθεση εναντίον του στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας απάντησε:

«Πιο πολύ με έχει πληγώσει το γεγονός ότι μια ομάδα σαν τον Ηρακλή, μου έκανε έντονη επίθεση. Αντί να το κάνουν προς τους οπαδούς τους ή τη διοίκηση, το πρώτο θύμα που προσπάθησαν να βρουν ήταν στο πρόσωπό μου. Τέλος καλό, όλα καλά, δεν μπορώ να πω, παρ’ όλα αυτά. Ολον αυτόν τον καιρό, το θύμα ήμουν εγώ. Εχω φτάσει στο σημείο να πω ότι κακώς βρέθηκα σε εκείνο το σημείο και πήγα να εκτελέσω το σερβίς».

Στη συνέχεια, για τις σκέψεις του ίδιου, αλλά και για την άποψη του αθλητικού δικαστή, σημείωσε: «Θα αναφέρω χαρακτηριστικά τα λόγια του Αθλητικού Δικαστή, ο οποίος στην αρχή είπε συγκεκριμένα: 'Να είστε χαρούμενοι που είναι εδώ αυτός ο αθλητής και κάνει κατάθεση, γιατί αν τον είχε πετύχει κάπου αλλού, στο κεφάλι ή στο μάτι, δε θα μπορούσε να βρίσκεται εδώ. Αν τον πετύχαινε κάπου αλλού, τι θα γινόταν;'.

» Αυτό που έχω να πω είναι ότι προπονούμαι στο να χτυπάω τις μπάλες και να με χτυπάνε μπάλες. Δεν έχω μάθει να με χτυπάνε αντικείμενα, κουτάκια μπύρας και πώς να αμύνομαι. Δυστυχώς, πονούσε το χέρι μου και μου έλεγαν ότι γίνεται θέατρο. Υπάρχει αθλητής που βγαίνει να πει, πάω να πάρω το παιχνίδι στα χαρτιά; Λυπάμαι, πραγματικά, για όσα ακούστηκαν. Η αλήθεια είναι ότι πονούσε το χέρι μου και δεν μπορούσα να συνεχίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...