Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ρεχάγκελ: Με αυτοσυγκέντρωση να δώσουμε το 100%


Το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους θα πρέπει να δώσουν οι Έλληνες παίκτες στο Μουντιάλ. Αυτό ζητάει ο Ότο Ρεχάγκελ, από τους διεθνείς και επισημαίνει ότι πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην αποστολή τους στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις των Τοροσίδη, Σαμαρά και Παπαδόπουλου. Η Ελλάδα αναχωρεί απόψε στις 23.00 για το Ντέρμπαν, όπου και θα είναι η βάση της κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Ο Γερμανός προπονητής της Εθνικής μας, με δηλώσεις που έκανε μετά την τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, σε εκδήλωση του χορηγού Vodafone στο ξενοδοχείο που διαμένει η αποστολή τόνισε: «Η παρουσία μας στο Μουντιάλ είναι μια μοναδική εμπειρία. Δεν πάμε στη Νότιο Αφρική απλά για να χαρούμε τη συμμετοχή μας στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, αλλά θέλουμε και μια επιτυχία. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και για να πετύχουμε το στόχο μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε στα γήπεδο όλες μας τις δυνάμεις».

Ο Ρεχάγκελ στη συνέχεια είπε ότι ο Βαγγέλης Μόρας έχει κάποιες ενοχλήσεις και ελπίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Όσον αφορά την πρώτη αντίπαλο της Εθνικής μας, τη Νότιο Κορέα, ο Γερμανός προπονητής επισήμανε: «Είναι δυνατή ομάδα και γρήγορη και πρέπει να δώσουμε το 1000% των δυνατοτήτων μας. Ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό μας, οι Έλληνες είναι παντού σε όλο τον κόσμο και πιστεύουμε να μας στηρίξουν σε μεγάλο βαθμό».

Ερωτηθείς για την αποτυχημένη παρουσία της Ελλάδας στο Μουντιάλ των Η.Π.Α. το 1994, ο προπονητής της Εθνικής μας είπε ότι, από τότε έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα και ότι το χθες δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα.

Σαμαράς: «Με οδηγό το ματς με την Ουκρανία»

Ο Γιώργος Σαμαράς από την πλευρά του δήλωσε ότι η Εθνική θα πάει στη Νότιο Αφρική με οδηγό το εκτός μπαράζ με την Ουκρανία, όπου κατέκτησε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. «Αυτό το ματς είναι οδηγός για μας και πρέπει να παίξουμε στη Νότιο Αφρική όπως και με την Ουκρανία» είπε ο φορ της Σέλτικ και πρόσθεσε ακόμα ότι η ομάδα έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι έτοιμη τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά.

Δηλώσεις έκανε ο Έλληνας διεθνής και στην ιστοσελίδα της FIFA και προέβλεψε ότι η Αργεντινή θα τερματίσει άνετα στην πρώτη θέση του ομίλου, ενώ η Ελλάδα, η Νιγηρία και η Νότιος Κορέα θα δώσουν μάχη για τη δεύτερη. Πρόσθεσε ακόμα ότι αισθάνεται υπερήφανος που θα εκπροσωπήσει σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση την Ελλάδα καθώς και το σύλλογό του, τη Σέλτικ.

Ο Βασίλης Τοροσίδης τόνισε ότι η ομάδα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις δυσκολίες και επισήμανε ότι το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι η ομοιογένεια. Πρόσθεσε ακόμα ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί πρόκληση για όλους και ότι το μόνο που τον ανησυχεί είναι το άγχος.

Όσον αφορά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο επισήμανε ότι οι παίκτες πρέπει να τα δώσουν όλα σε κάθε ματς, απαιτείται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και ότι στην πράξη θα φανεί τι μπορεί τελικά να καταφέρει η Εθνική μας στο Μουντιάλ.

Σε εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς, χορηγού της Εθνικής μας, οΚώστας Κατσουράνης τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την εικόνα της ομάδας στα φιλικά, καθώς στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τη Νότιο Κορέα θα παρουσιαστεί έτοιμη.

Ο Σωτήρης Νίνης δήλωσε ότι η παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση δίνει δύναμη στους διεθνείς και η Εθνική αναχωρεί με τις καλύτερες εντυπώσεις, με στόχο να διεκδικήσει ότι καλύτερο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Παράλληλα αναφέρθηκε στον εαυτό του και υπογράμμισε ότι ευχαριστεί το Θεό που σε τόσο μικρή ηλικία θα δώσει "παρών" στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη και του δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσει την Εθνική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...