Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο «θρύλος» της Λίβερπουλ, Αλαν Κένεντι


Η άφιξη του Άγγλου παλαιμάχου εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την έκθεση των «Reds» που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στο Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης. Ο Kennedy, που ήταν αριστερός αμυντικός, φόρεσε την φανέλα της ομάδας του «Anfield» για μια επταετία (1978-1985) και είχε 251 συμμετοχές και 15 γκολ.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής (στη φώτο με μπλουζάκι που γράφει  «Ι’d rather have the swine flu than support the ManU», δηλαδή «προτιμώ να έχω τη γρίπη των χοίρων από το είμαι οπαδός της Manchester United») μίλησε πριν από λίγο στους εκπροσώπους του Τύπου στον χώρο του Μουσείου. Ο Kennedy τόνισε ότι είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στη χώρα μας, καθώς είχε αγωνιστεί για τα ημιτελικά του Κυπέλλου πρωταθλητριών στην Αθήνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 1983-84. Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία του Σωτήρη Κυργιάκου στην Liverpool, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τη φετινή σεζόν τα πήγε πολύ καλά και ευελπιστεί ότι τη νέα χρονιά θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος.

Ο Kennedy έκανε μια αναδρομή στα δύο σημαντικά γκολ που σημείωσε σε ισάριθμους τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, χαρίζοντας έτσι δύο Ευρωπαϊκούς τίτλους στον σύλλογο του Liverpool. Ο Kennedy σκόραρε στον τελικό του Παρισιού το 1981 κόντρα στη Real Madrid, ενώ σημείωσε το τελευταίο και καθοριστικό πέναλτι στον τελικό με τη Roma το 1984, ο οποίος κρίθηκε στη »ρώσικη ρουλέτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...