Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ωρα για. μεγάλη .. Μπάλα!

11 Ιουνίου 2010, 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας: Ώρα για... Μπάλα (με το Μ κεφαλαίο)! Με πιο απλά λόγια: ώρα για Μουντιάλ...
Το 19ο Μουντιάλ ξεκινάει, λοιπόν, στα γήπεδα της Ν. Αφρικής, με τη -λαμπρή- ευελπιστούμε- παρουσία και της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής θα πραγματοποιηθεί το εναρκτήριο παιχνίδι, που μπορεί να μη λέει και τίποτα το σπουδαίο, αλλά είναι σίγουρο ότι τα μηχανάκια τηλεθέασης παγκοσμίως θα χτυπήσουν... κόκκινο!  Κάτω από άλλες  συνθήκες, βέβαια, μόνο κάτι... παλαβοί ποδοσφαιρόφιλοι θα κάθονταν να δουν τη Νότια Αφρική να παίζει με το Μεξικό. Μόνο που αυτή τη φορά θα το δουν όλοι. Γιατί απλώς αυτές οι δύο ομάδες έλαχε (ούτως ή άλλως η μία είναι πάντα η διοργανώτρια) να συγκροτήσουν το ζευγάρι της πρεμιέρας του Μουντιάλ.

Αργότερα, το ίδιο βράδυ (21.30), το δεύτερο ματς παρουσιάζει  σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μιας και θα συγκρουστούν δύο ομάδες... απρόβλεπτες: από τη μία η Γαλλία του... ιδιόρυθμου Ραιμόν Ντομενέκ (και του «δικού μας» Τζιμπρίλ Σισέ, που λέγεται έντονα ότι έχει κερδίσει ήδη θέση βασικού) κι από την άλλη η Παραγουάη, που ακριβώς επειδή προέρχεται από τη Λατινική Αμερική είναι εξ ορισμού απρόβλεπτη.

Αλλά αυτή είναι  απλώς και μόνο η αρχή. Από τις 11 Ιουνίου μέχρι και τις 11 Ιουλίου θα δούμε 58 παιχνίδια, ανάμεσα στις θεωρητικά καλύτερες 32 ομάδες του κόσμου. Σε ώρες... παραλίας (για τον μέσο Έλληνα), αλλά και νυχτερινής εξόδου. Η πρώτη δεν είναι απαραίτητο να ματαιωθεί, καθότι μπορεί άνετα να συνδυαστεί: παραθαλάσσιο ουζερί, με μεζαδάκι, μπιρίτσα και γιγαντοοθόνη -άντε και καμιά βουτιά στο ενδιάμεσο. Η δε νυχτερινή έξοδος μπορεί απλώς να αναβληθεί για μερικές ωρίτσες...

Λάβατε θέσεις, λοιπόν! Το πρώτο σφύριγμα απέχει μόλις λίγες μακριά... 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...