Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλη εμφάνιση και νίκη ο Ολυμπιακός Βόλου (3-1) επί της ΑΕΚ

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στο Βόλο, όπου πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Πανθεσσαλικό επικρατώντας (3-1) της ΑΕΚ. Δεύτερη ήττα για την «Ένωση» σε ισάριθμα παιχνίδια στην επαρχία. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Σανκαρέ (9’), Μπρέσκα (83’) και Ούμπιντες (92’ πέν.), για τους «κιτρινόμαυρους» ισοφάρισε προσωρινά ο Λυμπερόπουλος (56’). Δοκάρι ο Τζιμπούρ στο 43'.
Η ΑΕΚ μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό πλησίασε το γκολ με τον Μπερνς. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται, πήρε τα ηνία του αγώνα και κατάφερε στο 9’ να προηγηθεί με τον Σανκαρέ. Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε την «Ένωση» που στη συνέχεια πελαγοδρομούσε, ενώ οι γηπεδούχοι με καλή οργάνωση στη μεσαία γραμμή δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν με αξιώσεις στην περιοχή. Παράλληλα εκμεταλλευόμενοι τον πολύ καλό Ουμπίντες και την ταχύτητα του Πλιάγκα, απειλούσαν τους «κιτρινόμαυρους». Η ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι δεν ήταν καλή, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 43’, όμως η κεφαλιά του Τζιμπούρ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βολιώτες ξεκίνησαν χωρίς τον Πλιάγκα που έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού, όμως ο 36χρονος Σολάκης που πήρε τη θέση του έκανε αρκετές φορές άνω-κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων. Πάντως η ΑΕΚ στα πρώτα είκοσι λεπτά ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό, πάταγε καλύτερα στο γήπεδο, ισοφάρισε στο 56’ με τον Λυμπερόπουλο και είχε και ευκαιρίες για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Ωστόσο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, ανέκοψε ανεξήγητα το ρυθμό της και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να περάσουν μπροστά και να κυνηγήσουν ένα δεύτερο γκολ. Κάτι που τελικά πέτυχαν στο 83’ με τον Μπρέσκα, καθώς εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα της «Ένωσης». Μετά το γκολ η ΑΕΚ βγήκε μπροστά, όμως άφησε εκτεθειμένη την άμυνά της με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κερδίσει πέναλτι στον πρόσθετο χρόνο του αγώνα. Την εσχάτη των ποινών αξιοποίησε ο Ουμπίντες δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Κατά την αποχώρησή του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποδοκιμάστηκε από οπαδούς της «Ένωσης», οι οποίοι και εκτόξευσαν εναντίον του κάθε λογής αντικείμενα μεταξύ των οποίων και... καρέκλες, ενώ τα… άκουσαν και οι παίκτες του «δικέφαλου».
Το φιλμ του αγώνα

2
’ Μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι του Σκόκο για τον Μπερνς , ο οποίος έκανε την προβολή άλλα έστειλε την μπάλα άουτ.9’ ΓΚΟΛ (1-0). Μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Αραμπατζής έκανε άστοχη έξοδο, ο Αλβάρες έπιασε την πρώτη κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και ο επερχόμενος Σανκαρέ έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. 24’ Ο Λαγός έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.37' Μετά από  σέντρα ακριβείας του Μόνχε από δεξιά, ο Ούμπιντες πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αραμπατζή.43’ ΔΟΚΑΡΙ. Ο Σκόκο βρήκε με εξαιρετική σέντρα λίγο έξω από την περιοχή τον Τζιμπούρ, εκείνος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.54' Ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Λεονάρντο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ανάγκασε τον Γιακούποβιτς σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.56' ΓΚΟΛ (1-1). Μετά από σέντρα του Γκέντσογλου από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με όμορφη κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1.69' Ο Σκόκο πραγματοποίησε ωραία ατομική ενέργεια από τον άξονα, σούταρε δυνατά, όμως ο Γιακούποβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά.73': Μετά από ωραία ομαδική ενέργεια των παικτών της ΑΕΚ, η μπάλα κατέληξε στον Σκόκο, που αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και δεξιά σούταρε λίγο άουτ από την αριστερή συμβολή των δοκών του Γιακούποβιτς.83’ ΓΚΟΛ (2-1).  Ο Ζαραδούκας σέντραρε από τα αριστερά και ο Μπρέσκα με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή.92’ ΓΚΟΛ (3-1). Ο Δέλλας ανέτρεψε στην περιοχή τον Σολάκη και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Ούμπιντες και πέτυχε το 3-1 για τον Ολυμπιακό Βόλου.
ΣΚΟΡΕΡ: 9' Σανκαρέ, 83’ Μπρέσκα, 92’ πεν. Ούμπιντες-56’ ΛυμπερόπουλοςΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας).ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πλιάγκας, Ούμπιντες, Τόμας- Λαγός, Δέλλας, Μάκος, Τζιμπούρ, Μανωλάς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Άλβαρες, Ρόκας (76’ Καπετάνος), Πλιάγκας (46’ Μπρέσκα), Ούμπιντες, Μόνχε, Μαρτίν (18' Σολάκης).ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Γιάχιτς, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς (85’ Μπλάνκο), Μάκος, Γκέντσογλου (66’ Πατατζόγλου), Μπερνς (46’ Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Τζιμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...