Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

«Ναι» Βασσάρα στην παρουσία πέντε διαιτητών


Θετικός στη χρησιμοποίηση πέντε διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Κύρος Βασσάρας. Ο ισχυρός άνδρας της ελληνικής διαιτησίας τόνισε ότι το πείραμα αυτό που καθιερώθηκε την περσινή σεζόν στο Europa League και εφαρμόζεται από φέτος και στο Τσάμπιονς Λιγκ, χρειάζεται μελέτη και εκτιμάει ότι μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα.

Ο κ. Βασσάρας με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «contra.gr» τόνισε ότι είναι θετικός σε ότι μπορεί να αναβαθμίσει το ποδόσφαιρο και να περιορίσει τα λάθη. Επισήμανε ότι μεσούσης της περιόδου δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς η ΕΠΟ δεν έχει υποβάλει αίτηση στη διεθνή επιτροπή κανονισμού ποδοσφαίρου και ότι η επόμενη αδειοδότηση τοποθετείται χρονικά την 1η Ιουλίου του 2011. Πρόσθεσε ακόμα ότι το πείραμα αυτό χρειάζεται μελέτη και σωστή εκπαίδευση των διαιτητών και ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί στα πρωταθλήματα υποδομών Κ17 και Κ20 της Σούπερ Λίγκας.

Σχετικά με την εκπαίδευση των διαιτητών, ο κ. Βασσάρας είπε: «Αυτό το οποίο διδάσκουμε στους διαιτητές που προορίζονται για αυτές τις θέσεις είναι οι αρμοδιότητες που πρέπει να έχουν, οι τοποθετήσεις που θα παίρνουν και οι γωνίες από τις οποίες πρέπει να βλέπουν τις φάσεις. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Πάντα παίζει ρόλο και η προσωπικότητα του διαιτητή».

Ο παλαίμαχος διαιτητής είπε ακόμα ότι: «Πρόκειται για πείραμα το οποίο έχει πάρει άδεια για να εφαρμόζετε δοκιμαστικά στις διοργανώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμη όμως είναι πείραμα. Πρόθεση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι η εισαγωγή και ενίσχυση του ανθρώπινου παράγοντα. Πρέπει να αυξηθούν οι σωστές αποφάσεις. Το συγκεκριμένο πείραμα έχει ως στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων για το αν η συγκεκριμένη οπτική γωνία που έχουν τοποθετηθεί οι δύο έξτρα διαιτητές είναι η κατάλληλη για να δώσει τις κατάλληλες βοήθειες στις αποφάσεις για τις δύσκολες φάσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...