Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτη νίκη για Skoda Ξάνθη

Την παρθενική νίκη της τη φετινή σεζόν στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο της, πέτυχε η Skoda Ξάνθη καθώς στα Πηγάδια επιβλήθηκε (1-0) του ΠΑΟΚ που έχασε για πρώτη φορά φέτος. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε με πέναλτι στο 24ο λεπτό ο Πόι. Με δέκα ο «δικέφαλος» από το 73’ (κόκκινη ο Κοντρέρας).

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι περισσότερο ορεξάτος από τους γηπεδούχους και προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του, όμως οι γηπεδούχοι με καλή οργάνωση δεν του επέτρεψαν να μπει στην περιοχή και προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινές μπαλιές. Η Skoda Ξάνθη στο 24ο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρσελίνιο από τον Κοντρέρας και ο Πόι έκανε το 1-0. Ο «δικέφαλος» αποσυντονίστηκε από το γκολ που δέχτηκε και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις στα καρέ των γηπεδούχων, που πλέον έπαιξαν με σφιχτή άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν περισσότερο οργανωμένος από την Skoda Ξάνθη που έδειχνε ότι πρωτίστως ενδιαφερόταν να διατηρήσει τα κεκτημένα και με την τακτική των αντεπιθέσεων προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Κρέστιτς. Ωστόσο ο «δικέφαλος» παρά το γεγονός ότι είχε τον έλεγχο δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ στο 73’ έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Κοντρέρας με δεύτερη κίτρινη. Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια φάση της προκοπής, ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν ικανοποιημένοι με το προβάδισμα και δεν ενδιαφέρθηκαν να αυξήσουν το δείκτη του σκορ.

Το φιλμ του αγώνα

8’ Ο Πόι εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και στον αφύλακτο Γκλέισον που δεν κατάφερε με προβολή να σκοράρει.
22' Μακρινό φάουλ του Γκαρσία, έδιωξε με τις γροθιές ο Γκσπούρνινγκ, ο Λίνο πήρε το ριμπάουντ, αλλά σούταρε άουτ από καλή θέση.
24’ ΓΚΟΛ (1-0). Ο Κοντρέρας ανέτρεψε τον Μαρσελίνιο στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Πόι ανοίγοντας το σκορ.
38' Σε αντεπίθεση η Ξάνθη με τον Κατόνγκο, η μπάλα έφτασε στον Πόι σε πλάγια θέση δεξιά, που σέντραρε επικίνδυνα αναγκάζοντας τον Κρέσιτς να εκτιναχτεί για να διώξει εντυπωσιακά.
63' Σε δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια με το δεξί έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγα μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.
77' Σουτ του Σουάνη μέσα από την περιοχή και από πλεονεκτική θέση, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
87' Δυνατό συρτό σουτ του Βιεϊρίνια από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γκσπούρνινγκ μπλόκαρε σταθερά.

ΣΚΟΡΕΡ: 24' πεν. Πόι
ΔΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Μπόατενγκ – Μαλεζάς, Ελ Ζαρ
ΚΟΚΚΙΝΗ: 73’ Κοντρέρας (δεύτερη κίτρινη)

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Τζάγκι, Βάλλας, Γκλέισον (61’ Αντεφέμι), Μπόατενγκ, Στρμπα, Κατόνγκο, Βασιλακάκης (72’ Σουάνης), Μαρσελίνιο (69’ Στιούαρτ), Πόι.
ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Kρέστις, Μπουσαϊντί, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Γκαρσία (67’ Κριστιάνο), Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Φιλομένο (52’ Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης (80’ Παπάζογλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...