Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Τσέζαρεκ μπήκε και σκόραρε στο 92'

Η «χρυσή αλλαγή» του Κούπερ, ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ «λύτρωσε» τον Άρη σημειώνοντας στο 92ο λεπτό το γκολ της νίκης (1-0) επί του Εργοτέλη. Ο Κροάτης επιθετικός που μπήκε στο 79' στη θέση του Ρουίς, είχε 6 μήνες να σκοράρει σε αγώνα πρωταθλήματος. ο Εργοτέλης από το 39' αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ολίσε με 2η κίτρινη κάρτα.

Ο Άρης από την αρχή της αναμέτρησης κέρδισε τη μεσαία γραμμή και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, όμως του έλειπε η καλή ανάπτυξη ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έμεινε εκτεθειμένος στην άμυνα. Ο Εργοτέλης με σαφή αμυντικό προσανατολισμό προσπάθησε να κρατήσει τους «κίτρινους» μακριά από τα καρέ του Δασκαλάκη, ενώ ήταν επικίνδυνος στην κόντρα. Στο 39’ οι Κρητικοί έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Ολίσε με δεύτερη κίτρινη και στη συνέχεια κλείστηκαν στην άμυνα προσπαθώντας να διατηρήσουν το μηδέν.

Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον ολοκληρωτική υπεροχή, όμως ενώ έφθαναν με ευκολία έξω από την περιοχή του Εργοτέλη, δεν μπορούσαν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους ώστε να καταφέρουν να απειλήσουν. Ο Εργοτέλης είχε καταφέρει να μπλοκάρει τον
Άρη δίνοντάς του χώρο και τον περίμενε έξω από τα καρέ του Δασκαλάκη. Ο Άρης συνέχισε να πιέζει, δεν κατέθεσε τα όπλα και κατάφερε να πάρει τη νίκη στο 92ο λεπτό με τον Τσέζαρεκ, που αναδείχθηκε σε χρυσή αλλαγή του Κούπερ.

Το φιλμ του αγώνα

10’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη που προήλθε από μία εξαιρετική ατομική ενέργεια του Χαβίτο. Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων από δεξιά, δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού της εστίας του Δασκαλάκη και κατέληξε άουτ.
21’ Ο Μπούντιμιρ επιχείρησε ένα πολύ μακρινό σουτ και ο Χουάνμα απέκρουσε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
26’ Ο Λεάλ με πολύ έξυπνο τρόπο, επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Χουάνμα, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Άρη.
45’ Από εκτέλεση κόρνερ ο Χίμπλινγκερ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Χουάνμα.
47’ Ο Χαβίτο έβγαλε μία παράλληλη σέντρα από δεξιά αλλά ο Ρουίζ δεν πρόλαβε με προβολή να ανοίξει το σκορ.
53’ Ο Χαβίτο επωφελήθηκε από μία ασυνεννοησία του Ρουμπάκη με τον Δασκαλάκη, τσίμπησε την μπάλα με σκοπό να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά κατέληξε άουτ.
88' Δυνατό σουτ του Τόχα, μπλόκαρε εύκολα ο Δασκαλάκης
92' ΓΚΟΛ (1-0). Ο Χαβίτο γύρισε την μπάλα και ο επερχόμενος Τσέζαρεκ με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

ΣΚΟΡΕΡ: 92’ Τσέζαρεκ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χίμπλινγκερ, Γιαλούσης, Μπέτο
ΚΟΚΚΙΝΗ: 39' Ολίσε (δεύτερη κίτρινη)

ΑΡΗΣ (Έκτορ Κούπερ): Χουάνμα, Βανγκέλι, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Χαβίτο, Φατί (69’ Τόχα), Πρίττας, Μενδρινός (46’ Κάλβο), Κόκε, Ρουίζ (79’ Τσέζαρεκ).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Μπέτο, Ολίσε,Ρομάνο, Καρέλης (46’ Χρυσοφάκης), Μπουντιμίρ (79’ Βερπακόφσκις), Λεάλ (61’ Ορφανός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...