Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Πρεμιέρα με τον κόσμο...

Ο Αλμπερτ Ριέρα ηγείται σήμερα του Ολυμπιακού για την τρίτη σερί νίκη
Την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα έπειτα από σχεδόν 7,5 μήνες (!), παρουσία του κόσμου του, που θα δώσει το «παρών» για πρώτη φορά φέτος στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε επίσημο ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα επιδιώξει να πετύχει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (19.30, ΝΕΤ).
Ο Αλμπερτ Ριέρα ηγείται σήμερα του Ολυμπιακού για την τρίτη σερί νίκη Η τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τρεις συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση ήταν στο τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, όταν επικράτησαν του Πανιωνίου (1-0) στη Νέα Σμύρνη, του Λεβαδειακού στο Νέο Φάληρο (5-1) και του σημερινού αντιπάλου τους στην Τρίπολη (3-1). Εκτοτε, άρχισαν ο κατήφορος και η καθίζηση στα πλέι οφ. Ομως, «φέτος γίνεται μια νέα αρχή και, το κυριότερο, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την έδρα μας, όπου πέρυσι χάσαμε πολλούς βαθμούς, με συνέπεια να μην μπορέσουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο», σχολίασε χθες βασικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.
Οι Πειραιώτες, λοιπόν, θέλουν να πετύχουν (μετά τη νίκη επί της Κέρκυρας) το «δύο στα δύο» την τρέχουσα σεζόν στο Καραϊσκάκη, και παράλληλα να βελτιώσουν την αγωνιστική εικόνα τους, ικανοποιώντας τους φίλους τους στις εξέδρες (με βάση τη διάθεση των εισιτηρίων, αλλά και τον αριθμό των κατόχων διαρκείας, στην ΠΑΕ υπολογίζουν να βρεθούν απόψε στο γήπεδο περίπου 30.000 θεατές).
Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, το κυρίαρχο ζήτημα τούτη την ώρα είναι «οι τρεις βαθμοί», όπως τονίζει σε συζητήσεις του με τους ποδοσφαιριστές, καθώς «οι νίκες και η παρουσία του Ολυμπιακού ψηλά στη βαθμολογία θα δώσουν αυτοπεποίθηση σε όλους και θα μας επιτρέψει να δουλέψουμε με περισσότερη ηρεμία σε πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε». Αλλωστε, ο 46χρονος προπονητής επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία ότι «χρειάζονται υπομονή και χρόνος» για να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός όπως εκείνος επιθυμεί, αφού «ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες, δημιουργείται μια καινούργια ομάδα και δεν μπορούν όλα να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη».
Ο Ισπανός τεχνικός, που προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να λύσει τον «γρίφο» στα χαφ, αφού για την ώρα «δεν βγαίνουν» στον αγωνιστικό χώρο αυτά που θέλει, προσανατολίζεται να κατεβάσει σήμερα επιθετικό σχήμα, παρατάσσοντας έναν αμυντικό μέσο, επισημαίνοντας όμως στους μέσους (κεντρώους και ακραίους) και στους επιθετικούς να μην ξεχνούν ότι θα πρέπει να προσφέρουν πολλές βοήθειες στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Επίσης, ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν αυξημένη προσοχή («μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι»), καθώς ο Αστέρας είναι αήττητος στο πρωτάθλημα και προέρχεται (μετά τη νίκη στην Κρήτη επί του Εργοτέλη, στην πρεμιέρα) από δύο ισοπαλίες, με τον ΠΑΟΚ (0-0) και την ΑΕΚ (2-2).
Οσον αφορά την ενδεκάδα, ο Βαλβέρδε θα προχωρήσει σε νέες αλλαγές και, σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, θέση στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρουν οι Ιμπαγάσα, Ρ. Μπράβο και Ρόμενταλ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι σε δίλημμα για το αν θα πρέπει να διατηρήσει τον Φετφατζίδη στην ενδεκάδα (χρησιμοποιώντας τον στον άξονα), αλλά με τα έως σήμερα δεδομένα δύσκολα θα μείνει στον πάγκο ο Φουστέρ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν πιθανότατα με τους Νικοπολίδη, Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλο, Ρ. Μπράβο, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Ριέρα, Φουστέρ (Φετφατζίδης) και Πάντελιτς. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...