Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μπλόκο στους "αιωνίους" από τη ΓΓΑ!

 Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, με έγγραφο που απέστειλε προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Καβάλα-Παναθηναϊκός, ζητά την εισήγησή της σχετικά με το αν πρέπει να απαγορευθεί η διάθεση εισιτηρίων και η μετακίνηση οπαδών των "πρασίνων" στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας (με τον Εργοτέλη).

    «Με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στον ποδοσφαιρικό αυτό αγώνα, εκτιμούμε ότι η οργανωμένη μετακίνηση και διάθεση εισιτηρίων σε οπαδούς του Παναθηναϊκού εγκυμονεί κινδύνους για το άμεσο μέλλον», αναφέρει ακόμη ο κ.Μπιτσαξής στο έγγραφο αυτό, ενώ, αφού σημειώνει ότι ενημερώθηκε σχετικά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υπογραμμίζει: «Το παρόν έγγραφο κοινοποιούμε και προς τον ΟΠΑΠ, για την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου των χορηγιών για το οποίο έχει δεσμευθεί, για την αποτροπή φαινομένων βίας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα».

    Εξάλλου με νέα επιστολήτου προς την Αστυνομία ο κ.Μπιτσαξής ζητάει εκ νέου την εισήγηση της , σχετικά με το αν συντρέχει λόγος δημόσιας τάξης που να επιβάλλει την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων ή μετακίνησης οπαδών του Ολυμπιακού στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας (με την Ξάνθη).

    «Από τη μελέτη των αναφορών της Αστυνομίας για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, μεταξύ άλλων γεγονότων, σημειώθηκε ότι στις 21.40, κατά την αποχώρηση των λεωφορείων των φιλάθλων του Ολυμπιακού, στο 20o χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης "άγνωστοι" έριξαν πέτρες, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση των λεωφορείων», αναφέρει στο έγγραφο αυτό ο κ.Μπιτσαξής, ενώ προσθέτει: «Κατόπιν μεγάλος αριθμός φιλάθλων του Ολυμπιακού κατήλθε στο οδόστρωμα και επιτέθηκε σε διερχόμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Επειδή με τα παραπάνω δεδομένα είναι προφανές ότι επαπειλήθηκε η οδική ασφάλεια των πολιτών, εξαιτίας μιας οργανωμένης μετακίνησης οπαδών, παρακαλούμε στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας να εισηγηθείτε, αν συντρέχει λόγος δημόσιας τάξης, ο οποίος να επιβάλει την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων ή μετακίνησης οπαδών της παραπάνω ΠΑΕ, κατά τον αμέσως επόμενο εκτός έδρας αγώνα της».

    Ακόμη, ο γ.γ.Αθλητισμού επισημαίνει «και την πρόκληση φθορών σε καφετέρια της πόλης των Σερρών από μεμονωμένους, όπως σημειώνεται στην αναφορά της Αστυνομίας, φιλάθλους του Ολυμπιακού και τη συμπλοκή "μεμονωμένων φιλάθλων" εντός της πόλης των Σερρών».

   Παράλληλα, ο κ.Μπιτσαξής απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα "Laser Masters" από τον Αντώνη Μπουγιούρη στο Χέϊλινγκ της Αγγλίας και στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στη Σόφια από τον Γιώργο Αζωίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...