Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Βαρόνος κόκας Νιγηριανός μπαλαδόρος

Μετά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία, στα ίχνη του ναρκεμπόρου-ποδοσφαιριστή ο οποίος θεωρείται εγκέφαλος του κυκλώματος Αφρικανών που έχει πλημμυρίσει με κοκαΐνη περιοχές της βόρειας Ελλάδας βρίσκονται πλέον οι αρχές.

Ως γνωστόν, ο ρόλος του Νιγηριανού μαφιόζου, που παίζει μπάλα σε ομάδα νομού γειτονικού στη Θεσσαλονίκη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» η 24χρονη κόρη παλαίμαχου Ελληνα ποδοσφαιριστή να μεταφέρει στις αποσκευές της ποσότητα κοκαΐνης περίπου τριών κιλών μέσα σε τρεις σάκους με ειδικές κρύπτες που περιείχαν τα ναρκωτικά.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως ο εγκέφαλος του κυκλώματος εισαγωγής κοκαΐνης στη βόρεια Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή, ο οποίος προσπαθεί τώρα με νύχια και με δόντια να αποφύγει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», τόσο οι εισαγγελικές όσο και οι αστυνομικές αρχές έχουν στα χέρια τους τον αριθμό του κινητού που χρησιμοποιούσε όλο αυτό το διάστημα ο μαφιόζος. Μάλιστα, από την άρση του απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προκύπτουν επαφές του συγκεκριμένου ανθρώπου με έναν Πολωνό και δύο Βούλγαρους υπηκόους, και επιπλέον στοιχεία για το κύκλωμα εισαγωγής κοκαΐνης από τη Βραζιλία στη βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρουν πληροφορίες, τόσο ο Πολωνός όσο και οι δύο Βούλγαροι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαν πραγματοποιήσει ταξίδια στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Σάο Πάολο, όπου διαμένουν περίπου δύο εκατομμύρια Αφρικανοί. Οπως έχει αποκαλύψει η «Espresso», ένα μέρος της συγκεκριμένης αφρικανικής παροικίας διατηρεί στενές επαφές με συμπατριώτες τους μαφιόζους στην Ελλάδα, αλλά και σε αλλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και ουσιαστικά κάνει όλο το «παιχνίδι» με την προμήθεια της κόκας στην Ευρώπη. Οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι βόρειας Ελλάδας, πραγματοποίησαν ταξίδια σε τακτά χρονικά διαστήματα στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας και στη συνέχεια επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες, λοιπόν, πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν συχνές τηλεφωνικές επαφές με τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή, εισήγαγαν στη χώρα μας περίπου δέκα κιλά κοκαΐνη που διακινήθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στα στέκια των τοξικομανών της βόρειας Ελλάδας από το κύκλωμα του μαφιόζου. Βέβαια, η εκτίμηση των ειδικευμένων ερευνητών της αστυνομίας, που βρίσκονται στα ίχνη του Αφρικανού, είναι ότι πρόκειται για μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης την οποία έχει εισαγάγει στην Ελλάδα το συγκεκριμένο κύκλωμα, καθώς παραμένει άγνωστος ο χρόνος δραστηριοποίησης της συμμορίας στην εισαγωγή και εμπορία της κόκας.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ίδια μέθοδο εισαγωγής της άσπρης σκόνης στην ελληνική επικράτεια, δηλαδή σακίδια πλάτης με ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στα πλαϊνά τοιχώματα και πρεσαρισμένη κόκα πασπαλισμένη με καφέ προκειμένου να μην την εντοπίζουν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στα αεροδρόμια της Μαδρίτης, που είναι ο προτελευταίος σταθμός των μεταφορέων της κόκας, αλλά και της Αθήνας.

Ηδη οι έρευνες των διωκτικών αρχών έχουν συγκεκριμένο προσανατολισμό όσον αφορά τον εντοπισμό του Αφρικανού, ο οποίος θεωρείται σίγουρο πως δεν κατάφερε να φύγει από τη χώρα μας μετά την αποκάλυψη της δράσης του. Κατά πάσα πιθανότητα κρύβεται κάπου στη βόρεια Ελλάδα και αργά ή γρήγορα θα πέσει στα χέρια των αρχών προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.
ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...